Digitální piáno Vs. Masterkeyboard Vs. Synth-rom player

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
SoundsFine

Re: Digitální piáno Vs. Masterkeyboard Vs. Synth-rom player

Příspěvek od SoundsFine »

Na Win7 64bit mám SSD Corsair Forte3 a i7, celé PC má navíc pasivní chlazení (bez ventilátoru), stáří rok a půl.
Butování trvá do 30 sekund. Pak spustím v Cubase7 project "Kurzweil piáno" (jako externí instrument +midi) a první tóny z projektu zazní do 60-70 sekund od spuštění počítače.
Když zapnu pouze FantomG, Motif XF - tak to vyjde skoro podobně.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Digipiano je fajn, ale osobně mě štve kvalita zvuku a klaviatury... kupoval jsem něco takovýho našim a sestře, jako dobrý, hraje to hned z interních repráčků, pro ně, jakožto spotřební uživatele ok, pro mě moc ne.
K VST mám obecnou averzi, to bych nerad používal, ideální je imho nějaký pořádný synth s obstojnou klaviaturou a piano extenzí. Při limitovaném rozpočtu třeba starší Triton, K2xxx a tak.
Jinak můj Kronos 88 bootuje skoro 3minuty, to už s vašimi VTSčky máte dávno nastartováno... ;)

PtJaa

Příspěvek od PtJaa »

U nás to funguje takto: digitál stojí blízko rodinného počítače, který je furt zapnutý (Core duo 3GHz, SSD, Soudblaster Audigy, Win XP 32bit). Když chci začít hrát, na počítači kliknu na ikonku Kontaktu a můžu ihned hrát (možná za 1s...nevím). Vše funguje stejně ať u toho počítače zrovna někdo sedí (internetění, koukání na televizi apod.) nebo ne.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja tu mam kridlo AugustForster, a predsa takmer stale hram na sluchatka (zriedkavejsie cez repraky) na Yamahe S90Es. Nejak mi vadi, ked ma pri komponovani/cviceni pocuvaju ini, respektive mam dve malinke deti a ten klavir je hlasny jak svina. Nemozem ale povedat, ze by som mal mensi pozitok z hrania na digitale, pricom hram dost klasiku. Naviac si preklikavam aj ine nez klavirne zvuky. S90 nabutuje asi za 15sekund. Hrat cez VST ma ale nikdy ani nenapadlo.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

+1
Kurzweil mi nabehne komplet za 5-6 sekund. A ked zvolim nejaky program (zvuk), tak ho laduje maximalne tak 0,1 sekundy... krasa.
(btw. pytkin, pekne porovnanie - daj niekde na Youtube)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 29 kvě 2013 02:23, celkem upraveno 1 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Je to zajimave tema po dlouhe dobe. Ja jsem zastancem toho mit neco vedle.. a klidne prave nejaky digi piano - vyhoda, ze muzes mit sluchatka a neni to klasicka keyboard mechanika, kterou mam u syntaku nebo master keyboardu u DAW + asi to rychlejsi nacitani.

Odpovědět