Na Win7 64bit mám SSD Corsair Forte3 a i7, celé PC má navíc pasivní chlazení (bez ventilátoru), stáří rok a půl.
Butování trvá do 30 sekund. Pak spustím v Cubase7 project "Kurzweil piáno" (jako externí instrument +midi) a první tóny z projektu zazní do 60-70 sekund od spuštění počítače.
Když zapnu pouze FantomG, Motif XF - tak to vyjde skoro podobně.
Digitální piáno Vs. Masterkeyboard Vs. Synth-rom player
- SoundsFine
Re: Digitální piáno Vs. Masterkeyboard Vs. Synth-rom player
Digipiano je fajn, ale osobně mě štve kvalita zvuku a klaviatury... kupoval jsem něco takovýho našim a sestře, jako dobrý, hraje to hned z interních repráčků, pro ně, jakožto spotřební uživatele ok, pro mě moc ne.
K VST mám obecnou averzi, to bych nerad používal, ideální je imho nějaký pořádný synth s obstojnou klaviaturou a piano extenzí. Při limitovaném rozpočtu třeba starší Triton, K2xxx a tak.
Jinak můj Kronos 88 bootuje skoro 3minuty, to už s vašimi VTSčky máte dávno nastartováno...
K VST mám obecnou averzi, to bych nerad používal, ideální je imho nějaký pořádný synth s obstojnou klaviaturou a piano extenzí. Při limitovaném rozpočtu třeba starší Triton, K2xxx a tak.
Jinak můj Kronos 88 bootuje skoro 3minuty, to už s vašimi VTSčky máte dávno nastartováno...

U nás to funguje takto: digitál stojí blízko rodinného počítače, který je furt zapnutý (Core duo 3GHz, SSD, Soudblaster Audigy, Win XP 32bit). Když chci začít hrát, na počítači kliknu na ikonku Kontaktu a můžu ihned hrát (možná za 1s...nevím). Vše funguje stejně ať u toho počítače zrovna někdo sedí (internetění, koukání na televizi apod.) nebo ne.
Ja tu mam kridlo AugustForster, a predsa takmer stale hram na sluchatka (zriedkavejsie cez repraky) na Yamahe S90Es. Nejak mi vadi, ked ma pri komponovani/cviceni pocuvaju ini, respektive mam dve malinke deti a ten klavir je hlasny jak svina. Nemozem ale povedat, ze by som mal mensi pozitok z hrania na digitale, pricom hram dost klasiku. Naviac si preklikavam aj ine nez klavirne zvuky. S90 nabutuje asi za 15sekund. Hrat cez VST ma ale nikdy ani nenapadlo.
+1
Kurzweil mi nabehne komplet za 5-6 sekund. A ked zvolim nejaky program (zvuk), tak ho laduje maximalne tak 0,1 sekundy... krasa.
(btw. pytkin, pekne porovnanie - daj niekde na Youtube)
Kurzweil mi nabehne komplet za 5-6 sekund. A ked zvolim nejaky program (zvuk), tak ho laduje maximalne tak 0,1 sekundy... krasa.
(btw. pytkin, pekne porovnanie - daj niekde na Youtube)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 29 kvě 2013 02:23, celkem upraveno 1 x.
Je to zajimave tema po dlouhe dobe. Ja jsem zastancem toho mit neco vedle.. a klidne prave nejaky digi piano - vyhoda, ze muzes mit sluchatka a neni to klasicka keyboard mechanika, kterou mam u syntaku nebo master keyboardu u DAW + asi to rychlejsi nacitani.