dotaz pro uživatele K2000

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
innuo woto
Příspěvky: 13
Registrován: 02 zář 2008 21:40

dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od innuo woto » 19 kvě 2009 21:40

1.dotaz:
chtěl bych s zeptat,jestli a popřípadě jak nastavit na K2000,aby mi každá oktáva hrála jinej zvuk..
Tímto by sem se chtěl zeptat,jestli by byl někdo ochotnej obětovat jedno odpoledne,s tim ,že bych vzal svuj K2000
a trochu mě víc uživatelsky zasvětil do tohodle nástroje a tím mi ujasnil spoustu věcí....takovej jakoby minikurz...

2.dotaz:
je možný ve VASTU nakroutit tenle synťákovej zvuk a pořípadě jaky parametry nastavit??..moje K2000 je v základní výbavě...jsou to teda docela profláklý zvuky,ale mě se teď hoděj :-)..
http://www.myspace.com/M83 -- ty hlavní nosný klávesy ve skladbě kim and jessie

díky

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od demsky » 20 kvě 2009 11:28

1. pokial ma pamet neklame tak K2000 ma v setupe moznost nazonovat na klaviature
3 zvuky (programy), po zonach sa skace tlacitkom up/down nalavo od displeja (Layers).
ked chces mat viac ako 3 zvuky naraz, tak si to musis urobit vo VAST-e. je tam strasne
vela moznosti, perkusivne zvuky si mozes urobit pomocou editacie keymapy, mozes
si importovat programy do dalsich vrstiev (drum program ich moze mat 32). no pokial
si este nikdy nenakukol do VAST, tak to bude pre teba asi docela vyzva :)


2. ta skladba/klip sa mi celkom paci, diky za tip. neviem z coho tahaju zvuky, akurat
podla tomov som zistil ze bicie robia urcite na Korg Wavestatione (skladba je ale
zvukovo a produkcne dotiahnuta celkom vysoko, takze urcite nebude take lahke dosiahnut
takyto sound). nevidim problem urobit take zvuky na K2000 ake tam zneju, pokial
nemas ziadne zvuky tak mi napis, mam zopar super kniznic co nepotrebuju ziadnu
sample ram tak hadam sa tam nieco najde aj pre teba.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od nunu » 20 kvě 2009 12:20

kdysi byly na webu kurzweila farmy se zvukama, nicmene myslim ze by nemel byt problem to z toho v nejake barve dostat. kazdopadne to chce vrstvit, a na to ti asi nebude stacit polyfonie, 24 hlasu neni "moc" ...

Mne se zase libi plocha z Sister, taky hodne proflakla vec. Nicmene na kacku bez VŠ VAST to de dost tezko. Navrstvit se to jeste jakztakz da, ale dochutit to kdfx-kem je docela sila... kacko jeste porad jo, ale k nemu jeste motifa s trinity -))) nebo jich mit alespon jeste dve tri v racku :mrgreen:

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od bodyia » 20 kvě 2009 12:32

Na ftpku Kurzweila jsou zvuky pořád k dipozici - v adresáři ftp://ftp.kurzweilmusicsystems.com/pub/ ... 2vx-K2500/ krom manuálů etc. najdeš složku Programs, kde jsou zvuky, které nemusí mít sample RAM. Zkus si třeba zajímavou banku Analog nebo Synths, je tam toho přehršel (stačí nahrát na disketu v PC a následně naloadovat v K2k).
Ev. velmi kvalitní zvuky nabízí Art Of Sound http://www.aos-pro.com/ , prakticky ukazují, co všechno se dá s K2k dosáhnout. Ale to už není free.
Zónování jak psal Demsky buď přímo v Programu editováním jednotlivých zdrojů ev. v Setupu, kde kombinuješ Programy. Je to jednoduchý, koukni do manuálu. Limity polyfonie viz nunu. S K2k se dá udělat spousta věcí, jen ji asi budeš muset trochu pochopit.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Amorph » 20 kvě 2009 12:42

sorry za OT, ale ty m83 jsem neznal a moc se mi ta hudba libi:-) dik!

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od nunu » 20 kvě 2009 12:52

A vis ze jsem si na tebe hned vzpomenul ?? -)))) jj, taky to muzu, fuck ta sister mi jede snad uz poctvrte do sluchatek. moc pekna plocha a fajn zahrane...

innuo woto
Příspěvky: 13
Registrován: 02 zář 2008 21:40

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od innuo woto » 20 kvě 2009 13:26

Co se týče VASTU,tak trochu se v tom orientuju ,a mám naeditovanou takovou svoji škálu zvuků,který používám v kapele..různý vrstvený pily a podladěný zvuky......mám k tomu i cr-romku a hromadu cédeček-analog collection sem tam naloadoval,ale některý programy my z toho nelezou.......no ale stejnak mám ve spoustě věcí hokej a radši bych si udělal za někym z vás vejlet a vše probral nad nástrojem, než dny ležet v manuálu...rozhodně mrknu na ty odkazy od vás....díky
Jinak M83..sem rád ,že se vám líbí.poslední deska je hodně popik ale bomba...starší desky jsou mnohem shoegaze-elektronický.....jinak mi chcem udělat cover skladby Kim and Jessie a proto právě ten zvuk kláves...(ty ostatní zvuky jsou taky príma,ale mi to chceme pojmout trošku v jinym duchu:-).......
všem moc díky

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Pavel Vantuch » 21 kvě 2009 17:41

innuo woto píše:mám k tomu i cr-romku a hromadu cédeček-analog collection sem tam naloadoval,ale některý programy my z toho nelezou.......
Předpokládám, že tam nemáš žádnou Sample RAM a tak některé z programů, co vyžadují nahrání vzorku do RAMky, díky tomu nehrají

innuo woto
Příspěvky: 13
Registrován: 02 zář 2008 21:40

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od innuo woto » 21 kvě 2009 19:34

no asi tam nebude,pač sem jej kupoval v základu.
Pavel Vantuch píše:
innuo woto píše:mám k tomu i cr-romku a hromadu cédeček-analog collection sem tam naloadoval,ale některý programy my z toho nelezou.......
Předpokládám, že tam nemáš žádnou Sample RAM a tak některé z programů, co vyžadují nahrání vzorku do RAMky, díky tomu nehrají

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od demsky » 21 kvě 2009 20:11

innuo woto píše:no asi tam nebude,pač sem jej kupoval v základu.
Pavel Vantuch píše:
innuo woto píše:mám k tomu i cr-romku a hromadu cédeček-analog collection sem tam naloadoval,ale některý programy my z toho nelezou.......
Předpokládám, že tam nemáš žádnou Sample RAM a tak některé z programů, co vyžadují nahrání vzorku do RAMky, díky tomu nehrají

zapni K2000, stlac Master menu a pozri sa do hornej listy, malo by tam byt Samples: a udaj v bajtoch kolko tam je pamete (na konci je matuce K).
ked tam mas nulu, tak skus tieto zvuky: http://leteckaposta.cz/609490973

viac ich nemam co nemaju vlastne sample, je tam dokonca aj moja vlastna zvukova kniznica :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Oxyygen » 22 kvě 2009 01:21

Pro vás je tady M83 novinka? :-) Na to, že vydávaj u Mute a první jejich podstatnější deska vyšla už v roce 2003, tak docela slušný.:-) Doporučuju všechny 3 desky.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Pavel Vantuch » 22 kvě 2009 08:13

innuo woto píše:no asi tam nebude,pač sem jej kupoval v základu.
Mrkni na tohle. Můžu ti poslat balíček se SIMMkama, osadit si to zvládneš sám. Získáš 4MB Sample RAM, při dnešních kapacitách to sice není nijak závratná velikost, ale při rozumné práci se samplama i tohle bohatě stačí. Nabízím, nic nenutím :wink:

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 lis 2009 08:18

Páni, mám takový problém s Volume potenciometrem. Jak zesiluji, tak někde nad polovinou se skokem sníží hlasitost a na maximum to tedy hraje žalostně málo. Nemáte radu, jak tohle svépomocí vyřešit? Napadá mě, že je tam patrně vychozená/vyšoupaná ta dráha. Nebo na to může mít vliv i něco jiného? Ideáně kdyby s tím měl někdo praktickou zkušenost.
Díky :wink:

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 lis 2009 19:09

Nikdo nic? Tak to asi zkusím naslepo rozbrat a prostříknout kontaktolem nebo nějakým takovým sajrajtem. Popř. to zkusím nějak přemostit.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: dotaz pro uživatele K2000

Příspěvek od demsky » 23 lis 2009 20:24

ked vies po anglicky skus nieco vyhladat na fore sonikmatter.com

ja som uz zoparkrat otvaral K2000VP ale kvoli inym veciam, instalacia RAM,
vymena klavesy a podobne vecicky, cistil som kontakty, ale slidre
som nepozeral.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět