EMU Xboard 61-dynamika

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od Sputnik » 02 bře 2011 07:27

Zdravím,prosím o pomoc někoho kdo má zkušenosti s masterkeyboardem od EMU system Xboard61.

Za prvé se mi jedná jestli někdo neví zda se dá na boardu nějakým způsobem obnovit tovární nastavení,nebo-li provézt nějaký celkový reset zařízení.Potřebuji to proto,protože se mi někdy po zapnutí objevují na displeyi nesmyslné znaky a board se nechová standartně.

Za druhé bych potřeboval zjistit zda-li se dá přímo na boardu nastavit dynamická citlivost kláves,popřípadě ji vypnout.To vše bez software.Mám k němu připojen access virus C a jelikož nejsem klavírní hráč tak mi ta dynamika činí problémy,chtěl bych zkusit hrát bez ní.

děkuji moc za všechny odpovědi

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od judik » 02 bře 2011 07:50

ahoj ... už si to moc nepamatuji, ale Xboard má dokonce 8 stupňů dynamiky. Nastavit lze přímo z klávesnice, tuším přes VelCurveSelect.... Jednoduše dáš edit a potom příslušnou klávesu a vybereš si jednu z křivek. Ale s resetem Ti neporadím :( ... Optimální je použít přiložený editor a udělat vše v PC a potom poslat po USB do XBoardu...

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od Sputnik » 02 bře 2011 08:18

díky moc za rychlou odpověd. myslím ale že ten reset by měl nějak jít udělat.Protože když v soft editoru vytvořím nějaké nastavení,třeba té dynamiky,board si to pamatuje i po vypnutí a opětovném zapnutí.tuším.takže tam bude bud nějaká eprom nebo cmos pamět napájená asi baterii.takže že bych tu baterku na chvilku vytáhl? jestli tam tedy je? A budu doufat že po zapnutí to najede do defaultu.
Chci tu doměnku ale potvrdit od nějakého zkušeného borca at se pak ten cliper nehodí leda přibít na zed.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od kexik » 02 bře 2011 09:01

urcite je tam reset pomocou nejakej sialenej kombinacie klaves. ale manual mlci.

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od Sputnik » 02 bře 2011 09:07

No právě:-( snad se mi někdo ozve kdo tu kombinaci zná.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od demsky » 02 bře 2011 09:19

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od Sputnik » 02 bře 2011 11:45

děkuju děkuju,hned to doma prubnu:-)

Uživatelský avatar
gurdik
Příspěvky: 8
Registrován: 15 bře 2011 17:48

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od gurdik » 15 bře 2011 17:57

ellou všem
mám tyto klapky, jsem velice spokojen,
nechci zakládat nové téma, tak píši sem.
používám native instruments kontakt 4, piano apod. Mám ale obavu, že mi nefunguje volume táhlo. U všech otočných knobů se ukazují na displeji hodnoty při otáčení 0-127, u volume jenom blikají dvě tečky na displeji a když v programu native dám učit volume, tak žádná odezva, ale u otočných knobů naprosto v poho. Chci se tedy zeptat, zda mám vadný kus, či je to v poho a dělám chybu já. Jedu na win7, žádné ovladače jsem neinstaloval, neboť pro win7 nejsou a klapky v poho fungují. Díky za odpověď. Gurdik

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: EMU Xboard 61-dynamika

Příspěvek od judik » 20 črc 2011 09:36

Ahoj,

Už jsem to někde řešil. Táhlo u XBoardu se používá k rychlé volbě hodnoty. Jako volume jej použít nelze. Řešením je namapovat si funkci volume (CC 7) na nějaký knob, nejlépe krajní.

P.

Odpovědět