Existuje nástroj těchto parametrů?
Existuje nástroj těchto parametrů?
Hledám nástroj, který má min 73 kláves a šířku max 115 cm, hmotnost do 5 kg, napájení z baterií a slušný zvuk.
Nejblíže tomu jsem nalezl Korg Kross 2 s 3,8 kg, ale ten má jen 61 kláves.
Parametry na klávesnici splňuje třeba Numa X Piano, které má 73 kláves a šířku 105 cm, ale je moc těžké a nefunguje na baterky.
Nejblíže tomu jsem nalezl Korg Kross 2 s 3,8 kg, ale ten má jen 61 kláves.
Parametry na klávesnici splňuje třeba Numa X Piano, které má 73 kláves a šířku 105 cm, ale je moc těžké a nefunguje na baterky.
Naposledy upravil(a) mach4 dne 10 srp 2022 09:25, celkem upraveno 1 x.
Re: Existuje nástroj těchto parametrů?
co to je na baterky? to jako do toho chceš vkládat a vyndavat jednotlivý články pokaždé? není jednodušší napojit do vstupu pro napájení nějakou powerbanku, která zvládá požadované napětí daného stroje?
Musí to fungovat dlouhodobě (14 dnů) v místech, kde není zásuvka 230 V, baterie jsou nejjednodušší řešení a jsou přímo v přístroji, což zjednodušuje použití v polních podmínkách. Powerbanky co znám jsou na usb 5V, to si ještě představit umím. Jiné napětí už ne plus předpokládám problém s konektorovou kompatibilitou.
Možná bych měl doplnit, že to budou používat a nosit děti, a to třeba i jednotky kilometrů, proto tak nízký požadavek na hmotnost a jednoduchost použití.
lepší powerbanky umí různá napětí (12, 16, 19) + mají kapacitu třeba 15 nebo 20 Ah. taky máš u powerbanky lepší kontrolu nad tím, kolik šťávy ještě zbývá. to nemluvím o tom, že umí taky nastartovat auto
prostě multitool moderního muže 
Já používám převodníky napětí od Ripcord a je to spolehlivé. Z powerbanky potom můžeš napájet i vyšším napětím než 5 V ... https://myvolts.com/page.php?xPage=MV_Ripcord ... To by Ti mohlo výběr nástroje rozšířit.
přesně tak to bylo myšleno - neohlížet se jen na nástroje s battery slotem. powerbanky s jinými než usb výstupy mají přibalené taky kablíky a konektory pro všestranné použití. mimochodem ten ripcord je prima řešení!
k tomu nošení, když se k tomu pořídí nějakej trolley futrál, může to zase tomu dítěti tu robotu usnadnit. já bych volil třeba něco od nanuku, ale chápu, že to je trochu overkill a kufr za víc peněz než jeho obsah
k tomu nošení, když se k tomu pořídí nějakej trolley futrál, může to zase tomu dítěti tu robotu usnadnit. já bych volil třeba něco od nanuku, ale chápu, že to je trochu overkill a kufr za víc peněz než jeho obsah
No, aniž bych to podrobně zkoumal, tak bych intuitivně očekával, že přístroj, který neumožňuje provoz z baterií nebo USB má takovou spotřebu, že to stejně nedává smysl. Ale jo, nebráním se tomu, to hlavní je pro mě velikost a hmotnost. Jako zajímavé řešení se mi jeví skládací Piano de Voyage Model A, zdá se, že to má docela kvalitní 88 mechaniku, ale je to docela nedostupné.
Já bych se teda díval po nástrojích, co mají adaptér - ty jseš potom schopen napájet powerbankama, ne? Děcka je dneska hodně mají. Doma si je nabijou a nemusí se řešit baterky.
Navíc na adaptéru si přečteš jaký umí dávat maximální proud a protože se jedná o stejnosměrnou veličinu, přesně si pak spočítáš i max. možný odběr nástroje
když bude mít max. odběr 500 mA s plně nabitou powerbankou, která má 15 Ah pak budeš fungovat minimálně kolik hodin (samozřejmě teoreticky, tudíž přibližně)? Jinak běžné powerbanky umí na USB výstupu 2 A, na napěťovém jack výstupu obvykle 3 A a jsou i takové, které umí třeba i 5 A (pořád jde o věc, kterou strčíš do kapsy).
Co se týče toho keyboardu z videa, mně se hrozně líbí (jsem laik na klaviatury). Ale podle mě vyžaduje určitou preciznost a trpělivost od svýho majitele a jen ty si asi dobře dovedeš představit, čeho je tvoje dítě schopno... Spotřebu tady sice přesně neuvádějí, ale když je možno to napájet z iPhonu nebo iPadu, tak bude možná i do 100 mA při 5 V. Na to stačí opravdu jakákoliv jednoduchá powerbanka.
Co se týče toho keyboardu z videa, mně se hrozně líbí (jsem laik na klaviatury). Ale podle mě vyžaduje určitou preciznost a trpělivost od svýho majitele a jen ty si asi dobře dovedeš představit, čeho je tvoje dítě schopno... Spotřebu tady sice přesně neuvádějí, ale když je možno to napájet z iPhonu nebo iPadu, tak bude možná i do 100 mA při 5 V. Na to stačí opravdu jakákoliv jednoduchá powerbanka.
Tak jednoduché to není. Nástroje s nízkým odběrem mívají možnost napájení z baterií, má to třeba i Casio PX-5s, který má odběr 12 V a 1,5 A. A ty volty jsou důležité, protože čím nižší napětí, tím vyšší proud. Takže 5 V powerbanka by musela dodávat (1,5×12)/5 = 3,6 A × 1,25 = 4,5 A. Ten násobitel 1,25 odpovídá 80 % účinnosti měniče. Normální powerbanka 4,5 A přes usb port nedá. Ty s protokoly pro rychlé dobíjení potřebný výkon asi dodají, ale ten měnič ty protokoly nebude umět využít. A navíc to tu powerbanku vycucne za 3 hodiny. A já bych potřeboval provoz alespoň 30 hodin. Takže jen různé starosti a komplikace s neověřeným řešením. Baterie jsou jednoduché, ověřené a spolehlivé řešení. Přičemž používám akumulátorové, které přes den nabije solární nabíječka.
Já tomu vůbec nerozumím, ale přijde mi nerozumný se omezit na pár nástrojů, co jsou možná na trhu (a možná nejsou). Hledal bych spíš řešení na straně dodávky šťávy. Přece existuje mrak různých power bank pro camping a další účely. Něco z toho přece musí fungovat.
No, debata se rozeběhla ne úplně žádoucím směrem. Napájení řeším až na posledním místě a přinejhorším si umím představit i měnič na 230 V, s kterým lze napájet cokoliv. Třeba něco jako https://www.best-power.cz/bateriove-gen ... ing-up200/ s výstupem 230 V, akorát nevím, zda by problém nedělalo, že ten střídavý proud nemá průběh čistý sinus. Vadí to hudebním nástrojům nebo jsou s tím v pohodě? A samozřejmě, jsou to další kila navíc.
Problém je pro mě spíše nalézt kvalitní nástroj, který má 73 kláves, vejde se do 115 cm a váží do 5 kg. Technicky by asi existovat mohl, stačilo by, kdyby Korg dělal Kross v 73 klávesové verzi. Ale nedělá. Nechápu, proč se dělá tolik 61 klávesových nástrojů (proč jsou tolik populární), když mají omezující rozsah, a přitom na 73 klávesách se dá zahrát už skoro všechno. A když už něco 73 kláves má, má to buď těžkou kladívkovou mechaniku a když to má náhodou polovyváženou, jako třeba Vox Continental, tak je zase alespoň plechový, aby tu hmotnost někde nabral. A nebo se alespoň z obou stran vrazí repráky, aby ta výhoda menší klaviatury 73 kláves byla potlačena, jak to šikovně udělala Yamaha u svého NP-32.
Problém je pro mě spíše nalézt kvalitní nástroj, který má 73 kláves, vejde se do 115 cm a váží do 5 kg. Technicky by asi existovat mohl, stačilo by, kdyby Korg dělal Kross v 73 klávesové verzi. Ale nedělá. Nechápu, proč se dělá tolik 61 klávesových nástrojů (proč jsou tolik populární), když mají omezující rozsah, a přitom na 73 klávesách se dá zahrát už skoro všechno. A když už něco 73 kláves má, má to buď těžkou kladívkovou mechaniku a když to má náhodou polovyváženou, jako třeba Vox Continental, tak je zase alespoň plechový, aby tu hmotnost někde nabral. A nebo se alespoň z obou stran vrazí repráky, aby ta výhoda menší klaviatury 73 kláves byla potlačena, jak to šikovně udělala Yamaha u svého NP-32.
https://www.sweetwater.com/insync/6-kil ... batteries/
Tu je dobry clanok od synth legendy Daniela Fishera, co sa tyka mna, priznam sa, mam toho pregooglovaneho neurekom, web obchody ako Thomann ci Muziker mam preluskane "takmer" od A po Z a pravidelne pozeram Reverb, a nieco take ako zhanas som asi nevidel. Musi to byt take lahke, lebo budete s tym chodit po trave, lesoch a lukach (prenos len v rukach), ze teda kufor s kolieskami uz nie je mozne?
Tu je dobry clanok od synth legendy Daniela Fishera, co sa tyka mna, priznam sa, mam toho pregooglovaneho neurekom, web obchody ako Thomann ci Muziker mam preluskane "takmer" od A po Z a pravidelne pozeram Reverb, a nieco take ako zhanas som asi nevidel. Musi to byt take lahke, lebo budete s tym chodit po trave, lesoch a lukach (prenos len v rukach), ze teda kufor s kolieskami uz nie je mozne?
existuje a funguje
malinko mi uniká logika toho, proč budeš nástroj, který je napájen ss nízkým napětím honit z baterie přes měnič na 230 V. přijdeš akorát o díl energie, toť vše.mach4 píše: ↑14 srp 2022 13:37No, debata se rozeběhla ne úplně žádoucím směrem. Napájení řeším až na posledním místě a přinejhorším si umím představit i měnič na 230 V, s kterým lze napájet cokoliv. Třeba něco jako https://www.best-power.cz/bateriove-gen ... ing-up200/ s výstupem 230 V, akorát nevím, zda by problém nedělalo, že ten střídavý proud nemá průběh čistý sinus. Vadí to hudebním nástrojům nebo jsou s tím v pohodě? A samozřejmě, jsou to další kila navíc.
kvalita střídaviny z měniče tě asi nemusí moc zajímat. bude-li mít nástroj kvalitní zdroj (adaptér), napětí si sníží, usměrní, stabilizuje a filtruje. a mimo to je to fyzikální blbost, jak jsem psal výš. navíc, ty bys opravdu zvažoval i nástroj, do kterýho se připojuje silovým kabelem 230 V a má ještě zdrojovou (adaptérovou) část integrovanou v sobě?