HELP!! Fatar TP10

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pianoman

HELP!! Fatar TP10

Příspěvek od pianoman »

Prosim o pomoc (radu), po rozborke zborke SP88x(kurzwail) vycisteni a premazani lithiovou vazelinou sa klapky vracaju pomaly(len biele).Pricinou je zvecseny objem vymedzovacich tesneni (asi silikon) pod klapkami, viz foto. Tento problem sa objavil asi mesiac po rozborke/zborke, tesne po fungovalo vsetko nadherne. uz som zo zufalstva objednal priamu brusku na zbrusenie vnutra klapiek, smriglom mi jedna trvala cca-.30min. Viem ze sa tazko hlada neinvazivne riesenie ako napr.. vysusit v mikrovlnke, benzinom, silikagelom a pod...nic nefunguje...
potrebujem hrat inak mi prsty zdreveneju..:)
Dakujem! Erik
Přílohy
P1020453.JPG

MDudas

Re: HELP!! Fatar TP10

Příspěvek od MDudas »

No clovece, ty si iny partizan. Na tej litiovej vazeline bolo vyslovene napisane, ze sa s tym maju mazat silikony/teflony? :shock: Litiova neni nahodou na tazko namahanu industriu ? Loziska a pod ?
A preco si to mazal? Zadrhalo sa to uz predtym? Neni to niecim zaspinene? Klavesy z vnutra su ciste?
- - -
Teraz to zbrusis a o rok Ti sa to vyvetra, scvrkne a budes mat novy a nenapravitelny problem.
Tazko sa radi, ked clovek neni docent chemie... :|

pianoman

Příspěvek od pianoman »

naposledy to bolo rozobrane 2003 co na to synator(4rocny) nalial sirup:) uz vtedy som si vsimol ze je vsetko napatlane bielou vazelinou, ale naco mazat novy nastroj:) niekde na germanskej konferencii som sa docital od "technika fataru" ze jedine "Lithium" je to spravne ..mam taku malu skromnu teoriu ..tesnenie za tie roky spuchrelo(oxidovalo) a pemazanim sa dostalo spat do formy:)..bohuzial. teraz je vsetko ciste znutra zvonka..jazyk by som tam kludne strcil..:) jasne ze s tym brusenim som opatrny ..pokusujem na subkontra A videt na fotke ze som dal dole to tesnenie..ale bolo tam nalisovane..takze vymena nehrozi.. fatar servis neni v na sk ani cr..tomu sa hovori..AUTOSACHMAT..no poteš koště..aj tak dik MDudas!

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Daj pozor, nech to nepokazis. Lebo Fatar nerobi support pre beznych ludi ani nereaguje na maily. Taka nahradna klavesnica sa takmer neda zohnat. Ak ak aj nahodou ano, tak 1000€ a viac.
Jedina rozumna cesta je potom na e-bay lacno kupit nejaky StudioLogic s rovnakou klaviaturou a premontovat.

Odpovědět