Jak propojit midi klavesy s pc a s procesorem

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
luis
Příspěvky: 9
Registrován: 09 dub 2007 19:44

Jak propojit midi klavesy s pc a s procesorem

Příspěvek od luis » 09 dub 2007 20:03

zdravim pratele delam muziku na pocitaci jiz nekolik let a ted bych chtel ozivit sve domaci studio nejakymi masinkami avsak rad bych radu nekoho zkusenoho jak na pripojeni atd.

delam v programech Ableton a Reaktor tanecni hudbu

mam pc dvoujadro core2duo 6600,2giga ramky-zvukovku mam SB x-fi i s prednim panylkem kde je vystup na midi a jine priipojeni
Sound Blaster xfi

jiz jsem vlastnil syntak Yamaha cs1x ale byla pro me nevyuzitelna z hlediska vlastni databanky tak jsem se rozhodl pro klasicky Midi kontroler.neco od Korgu nebo tak s vystupem midi i usb.

dale bych chtel nakoupit nejakej procesor na finalni mastering nebo vytanhuti zvuku pro konecnou produkci

Behringer
Joemek

nevim ovsem jak tyhle procesory fuguji a jak byjsem ho mohl pripojit pres mou sestavu.vsude jsou totiz vyfoceny tyhle procesory jen zepredu tak si sam nemuzu udelat obrazek jak to vlastne funguje a jake maji zezadu zastrcky.

dekuji za jakoukoliv radu

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 dub 2007 20:11

Zdravim priteli,
NIKDY nezakladej stejne tema ve dvou ruznych sekcich fora !!! Za normalnich okolnosti by sis to mohl precist v pravidlech pro pouzivani tohoto fora, lec bohuzel tu zadne nemame.

BTW to druhe, duplicitni tema, jsem smazal ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 dub 2007 20:13

luis - nie je to sice odpoved na Tvoju otazku, ale povedal by som, ze zrovna tie 2 procesory nebudu o moc lepsie, ako SW pluginy, ktore urcite momentalne pouzivas. Ak chces pouzivat externe HW efekty, treba mat dostatocny pocet vystupov a vstupov na zvukovke, aby si mal kadial ist von z PC a zase naspat z HW. Takze nez sa zaujimat o taketo HW multiFX, obstaral by som si serioznejsiu zvukovku s vyhovujucim poctom i / o...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 dub 2007 20:15

diky Rastis, uz jsem se bal ze to budu muset prepisovat z toho smazanyho tematu ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 dub 2007 10:13

no a hlavne proc to tahat ven z kompu a kur*it tim zvuk, kdyz je spousta kvalitnich reseni pouzitelnych primo uvnitr treba toho abletonu ;) zapomen na to, ze najaky "ohrejvatko" venku ti udela zvuk. hrat to musi i suchy (na masteru). jasne ze jsou krabice, kvuli nimz ma cenu to tahat ven, ale ty jsou za takovej peniz, ze bych povazoval za hrich do nich vubec poustet neco ze soundblastera (tim nechci rict, ze je tahle karta vylozene spatna - neznam ji)

a midi kontroler - jestli delas tanecni hudbu mohlo by ti "stacit" neco od edirolu. ja pouzivam PCR30 k plny spokojenosti, teda skoro plny, protoze ty dve a pul oktavy mi nejak prestaly stacit. delam si zalusk na ty novy kontrolery od edirolu, ktery uz maji i pady. samozrejme jestli budu kupovat, tak uz s vetsim poctem klapek
pcr-30
Obrázek
pcr-500
http://www.rolandus.com/products/produc ... rentId=114

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 11:54

virtualizer je na urovni vstciek urcite, nekupoval by som
a joemeek zasa nejde pouzit na mastering, na to je pomaly. je to pri svojej cene super kus hw, ale skor na spracovanie stop, nez na mastering

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 10 dub 2007 12:01

MMno co se tyce obratu "finalni mastering" tak pokud nevis co zminovane procesory delaji tak bych o nejakem domacim finalnim masteringu asi nehovoril. ZKus si prvni pohrat s VSTckama ...

PS: rozhodne te chechci zrazovat ... ale je to levnejsi.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

luis
Příspěvky: 9
Registrován: 09 dub 2007 19:44

Příspěvek od luis » 10 dub 2007 18:32

biscuit píše:..........

Díky za info ohledně klaves to petikilo vypada fakt libově.
Zajimal by me teda tvuj nazor na

Korg microKORG
http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt ... KORG_2.jpg

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 dub 2007 20:13

luis: tak to ti nereknu, protoze jsem ho nikdy nemel v ruce a ani poradne nevim co umi, neumi ;) ale urcite ho tady nekdo zna...
ted me napadlo, nemas na mysli spis tenhle co tady prodaval ecson?
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=375

luis
Příspěvky: 9
Registrován: 09 dub 2007 19:44

Příspěvek od luis » 10 dub 2007 20:25

BIS - nene oni jsou si celkem podobni ale je to jinej keyboard.Tenhle co jsem ti posilal ja v linku ma navic i vocoder na zpev a na jeho upravu do smycek atd.jdou tam pripojit i externi moduly.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 dub 2007 20:31

ja vim, ale je to prave synth. ja myslel, ze chces jen kontroler..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 dub 2007 12:00

luis: neviem ci sa topis v prachoch, ale byt tebou, na zaciatok by som skusal sw a seriozny hw synth si kupoval az ked si budes sakra isty ze ti tato zabavka vydrzi...
takze nejaky kontroler na zaciatok je dobry napad a niekedy v buducnosti potom pripadne sytaky ako moduly do racku...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 11 dub 2007 13:17

luis: mas skvelou ikonku :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 11 dub 2007 14:56

luis: zalezi co od toho cekas, podle me je MicroKorg skvely a ten vocoder ve spojeni s filtrem je bezkonkurencni. Kdyztak napis pm, poslu ti naky mp3, zrovna ho pouzivam v novym tracku...

luis
Příspěvky: 9
Registrován: 09 dub 2007 19:44

Příspěvek od luis » 11 dub 2007 20:27

KEXIK__no v prachach se urcite netopim a nejaky zkusenosti s muzikou (skladam na kompu jiz od 89roku)jiz taky mam myslim ze SW jsem si uz uzil dost a nejaky masinky v dnesni celkem dostupne dobe nejsou naskodu.Mel jsem asi pul roku Yamahu cs1x ale nevyuzil jsem plne syntakovej potencial protoze jsem ji vyuzival jen na svy zvuky tak jsem ji radsi prodal potrebnejsimu ..kamaradovi na live hrani.
Shanim midi kontroler ale nejakej naduplej.Cenove kolem 8-10tisic a to se fakt v prachach topit nemusim staci jen nebyt na ÚP.Pokud v te cenove relaci bude midi kontroler a bude to i syntak tak mi to vubec nevadi a jelikoz delam djje a hraji pres final scratch tak jiste to midi rozhrani na finalu potrebne vyuziju.
Ty dva typy KORGu se mi fakt libi a ani ten PCR-500neni vubec spatnej.

Myslim ze je blbost kupovat finalne nejakej syntak.prece kazdej nekde musi zacit a nakupem a prodejem se zdokonali a dostane se k tomu co mu nejvic vyhovuje ne?

CYRIL__jj diky odkoupil jsem od kamarada po deseti letech znovu svou starou amigu tak tu probiram stary veci co jsem skladal v 94.no musim se tomu smat ale propiram i gamesy a vzpominam nostalgicky.Odskakal to i muj avatar :P

PETENESS__jdu na to

Odpovědět