Jaky mod na kurzweil PC3K pri live hrani?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pepan09

Jaky mod na kurzweil PC3K pri live hrani?

Příspěvek od pepan09 »

Zdravim vsetkych kurzwailistov!

Pred nedavnom som si zadovazil Kurzweil PC3K8. Doposial som obsluhovat dlhe roky klavesy Korg no chcelo to zmenu. Kedze sa neviem k dopatrat k ceskemu prekladu, rozhodol som sa napisat na toto forum a snad mi tu niekto poradi. Riesim otazku v ktorom mode vlastne klaves pouzivat pri hrani? Po sledovani prostredia kalvesu ( zatial sa s nim iba oboznamujem , mam ho 2 den) zistujem, ze teoreticky by sa dalo hrat aj v mode program, kedze v programe sa nachadza zvuky, ktore su naavrtstvene , ripadne je klavesnica splitnuta atd...Kvôli comu je vlastne setup? Potrebujem povytvarat presety na piesne, ktore s kapelou hram, preto by som mal rad jasno , v ktorom mode to riesit. V tomto to mal korg mozno trochu jednoduchsie, no urcite si na to zvyknem, len potrebujem usmernit od niekoho kto uz za tym par tyzdnou presedel a vie ako na to spravne ist.

Dakujem za prispevky a rady.

demsky
Vybavení

Re: Jaky mod na kurzweil PC3K pri live hrani?

Příspěvek od demsky »

Poviem Ti to na zaciatok jednoducho, v setupe si vrstvis programy (16 zon, na kazdy kanal jeden program s roznymi nastaveniami a od-do rozsahom na klaviature), ano na zive hranie pokial nie si solista ako Philip Glass, tak to je cesta ako bol Combi rezim u Korgu :-) vitaje al centro btw :&)

48cube

Příspěvek od 48cube »

Pro rychly pristup k Programum nebo Setupum je Quick Access Mode. V nem si vytvaris banky rychleho pristupu. Az 10 Programu nebo Setupu, ktere se pak zobrazuji na displeji a koreluji s jejich pozici na numericke klavesnici (0-9). Takovych bank lze mit vicero a prepinat je tlacitky Chan +/-.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

"Pyramida" zlozitosti a moznosti: :)

. . . QAccess
. . Setup Mode
. Program Mode

Program Mode - ak hras "klasicky", bez ovladania dalsich nastrojov, bez zlozitych zon a splitov, bez doprovodu a sekvencii - uplne Ti postaci. Pouzivane Programy si vies vykopirovat do User bank a zoradit podla potreby. Ano, v ramci programu sa da delit klavesnica a pouzivat viacero zvukov.

Setup Mode ma ale dalsie fajnovosti - zony sa mozu velmi rozne zapinat, reagovat na klaviaturu a na ovladace, mas tu ovela sirsie moznosti hrania arpeggia a riffov, zdruzene a "distribuovane" vyuzivanie ovladacov (jeden slider/pedal/ribbon/switch moze robit X roznych veci naraz na roznych kanaloch), ovela sirsie moznosti vrstvenia/splitov/prekryvania zon, a ovladane ext. zariadeni vyhradne v tomto mode.

QAccess - svoje programatorske usilie chces postupom casu "zhrnut" do vlastnych bank zvukov pre live hranie. Aby boli pekne organizovane (napr. podla songov) a aby si sa nemusel prepinat medzi rezimami Program/Setup, mas tu QAccess banky. V ramci jednej QAccess banky vyberas stlacenim jednej klavesy 0-9 (ako na kalkulacke)...

dalen

Příspěvek od dalen »

Pri hraní doma alebo v kapele používam na 99% Setup mod. Program a Quick Access len výnimočne. Pri živom hraní je Program mod veľmi neefektívny. Nemôžem napríklad hrať riffy alebo arpeggia. Dokonca i veľmi jednoduché 3 vrstvy: akustické piano + elektrické piano + strings pad, znejú v Setupe lepšie než v Programe.
Každému začínajúcemu Kurzweilistovi by som doporučil najprv si naštudovať Setup mod, než čokoľvek začne programovať.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

mám síce starší typ, ale ako Dalen píše - spravené setupy na jednotlivé skladby, keď dôjde k improvizácii tak sa prepnem do programu a klavír alebo EP...

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Ja si myslím, že pre využitie väčšiny potenciálu akéhokoľvek modelu Kurzweila, je dobré manuál naštudovať celý ( aspoň sa oboznámiť s celým jeho obsahom). Je to nástroj dobrý nie len zvukovo, ale sa dá celkom dobre prispôsobiť individuálnym požiadavkám. Ale, vedieť, čo všetko je v ňom je potom nutné.

pepan09

Příspěvek od pepan09 »

Chalani dakujem za info, snad sa to v robote trosku umudri a budem mat viac casu na hranie sa s kalvesom... Spytam sa, nemate niekto cesky preklad aspon ku K 8? v pdfku? Predsa je to to ist e ako Acko... Velmi by ste mi pomohli ak by to niekto niekam uploadol.

Odpovědět