Ketron - prosím o radu

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vete
Příspěvky: 14
Registrován: 28 úno 2016 08:01

Ketron - prosím o radu

Příspěvek od Vete »

Prosím kolegov muzikantov ktorí majú skúsenosti s nástrojmi Ketron o radu.
Pre projekt dua so speváčkou som si kúpil aranger modul Ketron SD 40 kde hrám s podkladmi + ja ako klávesák. Pri spracovaní midi súborov z môjho archívu som narazil na problém s úpravou midi súborov na Ketrone. Prepíše nástroje na jednotlivých stopách ale nie hlasitosti jednotlivých nástrojov. Hlasitosti prepisujem všetkými možnými spôsobmi ( Initial, Global, Remove song setup) ale Ketron si ich prehráva ako sám chce (pridám gitaru on uberie basu). Je to zúfalstvo - na Rolande to bola hračka.

countryman
Příspěvky: 3
Registrován: 20 zář 2018 10:52
Vybavení

Re: Ketron - prosím o radu

Příspěvek od countryman »

Myslím, že jsem ti odpovídal na jiném fóru, ale třeba se bude hodit i někomu dalšímu:

"Je to jednoduché, přes MENU - na displeji přes tlačítko FUNCTION vypnout funkci MIDI MIX. Midifile se bude přehrávat podle nastavení v MIDI souboru (ne podle nastavení sliderů DRUM, BASS, CHORD ...). Jinak pozor, pokud upravujete midifile a máte zatrženou volbu MIDIFILE SAVE MIX v PREFERENCES, tak se do midifilu uloží hlasitosti, jak jsou aktuálně nastavené podle sliderů. Někdy je to naopak výhoda - dá se tak zvuk sekce rychle hlasitostně upravit a uložit. Dále pak doporučuju vypnout při přehrávání midifilů (pokud máte podrobně upravené bicí - např. hall ja snaru přes NRPN apod.) volbu LIVE DRUMSET on. Systém s defaultní volbou ON přidává náhodně +- velocity na bicích, mění reverb apod. Taky mi to trvalo, než jsem na to přišel :)"

Jinak na Ketron a jeho zvuky nedám dopustit, divím se, že je málo kdo zná. Zvukově (autenticita) myslím nic lepšího na výběr opravdu není. Bicí (audio drums) a vůbec doprovody jsou bezkonkurenční.

Jeden Ketron SD7 (v podstatě SD 40 s aftertouch klávesnicí) bych teď měl i k prodeji, kdyby byl zájem https://www.midi.cz/inzerat/197962/ketron-sd7/. Koupil jsem Ketron Audyu, SD7 nemá sampler a potřeboval jsem zvuk cimbálu.

Kdyby měl někdo dotaz ke Ketronům ať klidně napíše.

Vete
Příspěvky: 14
Registrován: 28 úno 2016 08:01

Re: Ketron - prosím o radu

Příspěvek od Vete »

Áno, už si mi odpovedal a tvoje rady mi moje problémy vyriešili - ďakujem Ti za ne. Nemal som skúsenosti s Ketronom keďže hrám live ani som ich nepotreboval až pri tomto duu zo speváčkou a použití podkladov som na ne narazil. Súhlasím s názorom, že Ketron znie veľmi dobre. ..... dokonca aj "surový a neupravený" midi song znie skoro bez problémov. Chcel som mať niečo iné ako Tyrosa lebo nadobúdam dojem že je to u nás už pretyrosované - aj keď Tyros 4,5 alebo Genos znejú fantasticky. Okrem toho pri použití modulu SD 40 môžem ďalej hrať na 2 nástroje na ktoré som zvyknutý a pri midi prepojení využívať aj štýly v SD 40-tke.
Pozdravujem

Odpovědět