Já bych se uplně nebál, že Korg a jeho právníci to nemá ošetřeno a nebylo by to ani poprvé co by se nějakej nástroj v USA, Japonsku a Evropě prodávat pod jiným označením. Celá ta zpráva a její načasování je to podle mě zlomyslnost Korgu, aby zavařil Roladu se System 1

... což mě teda napadlo ihned jak jsem to viděl.
Jupiter 8 (no tak to asi těžko, že ... ), CS80 (tak Yamaha měla podíl v Korgu a v podstatě ho vytáhla z hrobu kdysi ... ale technicky nerealizovatelné a složité a mega drahé), Sequential má obšancovanej Dave Smith a tam se asi pouště nebudou (i když pokud mě paměť neklame tak to kupila Yamaha, udělal na základě jejich technolgie TX16W a pak předala Prophet VS Korgu na jehož popelu vzniknul Wavestation), Oberheim netuším, kdo ho vlastně dneska má (Tom Oberheim dělá ty svoje SEMy, a Matrix 12 je jiná káva, nicméně naposledy to měl Gibson pokud vím, který to totálně zbastlil a zlikvidoval), Moog je obnovenej no a pak už snad zbývá jenom OSC, EMS a Syrinx, ale ti nemají ten "zvuk" (míněno profláklý název), Crumar je taky obnovenej, Elka pořád existuje a dělá flašinety.
Early digitály asi nebudou úplně aktuální, chybí tam to příjemné ovládání, i když s dnešní rychlostí procesorů by se dalo vymyslet i něco v tomto směru. Každopádně Korg Odyssey je zpráva roku.