Korg DSS-1 recenze

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od bodyia » 02 dub 2009 22:36

Kdo má zájem, zde: http://www.bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2009020601 k vidění a slyšení první a na dlouhou dobu poslední sampler od Korgu, model DSS-1 (1986)

Obrázek

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od c9000 » 03 dub 2009 08:13

Moc hezká recenze! zvukové ukázky se mi hodně líbí. hraje to fakticky tajímavě! Ty bicí v druhý ukázce sou hustý.
:wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Prvotsky
Příspěvky: 1178
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od Prvotsky » 03 dub 2009 11:31

Kamos ho koupil od typka, kterej ho koupil po Skoumalovi...
Delal na nem prej Maxipsa Fíka... :shock:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od Tudy » 03 dub 2009 12:26

Úžasný charakter! Nechápu čím to je, ale v těch basových plochách mi to připomnělo dema velké Chromy.
I některé další zvuky mě hodně dostávají.
Bicí jsou peklo :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od c9000 » 03 dub 2009 12:53

proti prophetu to má o dost měkčí zvuk, to je daný filtrem, 2000 je dravej a zvukově ostrej a taky víc zašuměnej a má víc takovejch těch systémovejch zvuků, ovládání se zdá být jednoduchý, hlavbně ti závidím to SCSI rozhraní 8)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od bodyia » 03 dub 2009 14:43

Já myslím, že charakteru do značné míry pomáhá adat převodník od Ulyho..:-) Ne, je to dobrý, ani drsný, ani dravý, spíš takový jemný a detailně strukturovaný.
btw: ten Fík mi dělá radost!;)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 08 pro 2013 19:24

imho velmi zaujímavé:
Obrázek
http://www.reflexmusic.de/DSS-1/
http://torlus.com/floppy/
tu sa to dá kúpit: http://www.lotharek.pl/
Compatibility List :shock: http://hxc2001.com/download/floppy_driv ... upport.htm
ad: vzhladom k tomu compatibility listu to linknem aj do DIY..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Korg DSS-1 recenze

Příspěvek od Oxyygen » 08 pro 2013 20:12

Prvotsky píše:Kamos ho koupil od typka, kterej ho koupil po Skoumalovi...
Delal na nem prej Maxipsa Fíka... :shock:
To je pekna ptakovina.. Maxipes Fik je z roku 75,77 a 81... ani ty vceli medvidky ne. Mozna novejsi serie bob a bobka nebo a je to.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět