Korg kromě EX předvolby
Korg kromě EX předvolby
Ahoj,
Mám nový Korg Krome EX a doposud jsem měl klavesy Yamaha PSR sx600. U Yamahy jsem byl zvyklý na osm tlačítek registration memory, kde jsem si mohl přepínat mezi svými zvuky a vrstvy jednoduše. Ale jak toto udělat u tohoto Korgu?
Jsem asi úplně blbej, ale díky za odpověď
Babor
Mám nový Korg Krome EX a doposud jsem měl klavesy Yamaha PSR sx600. U Yamahy jsem byl zvyklý na osm tlačítek registration memory, kde jsem si mohl přepínat mezi svými zvuky a vrstvy jednoduše. Ale jak toto udělat u tohoto Korgu?
Jsem asi úplně blbej, ale díky za odpověď
Babor
Re: Korg kromě EX předvolby
https://youtu.be/l8LioBet2bA?si=k5GCimzTldXcTre5
Vyzera, ze Korg Krome nema Favourites, alebo tzv. Quick Access funkciu, ale mozes si svoje zvuky sejvnut do user banky.
Co sa tyka vrstiev, tak neviem ci myslis vrstvy samotneho zvuku (program/patch), alebo skor nieco ako combi/multi/setup, kde si mozes vyskladat na kazdom zo sestnastich midi kanalov jeden zvuk, a ten si nazonovat od-do na klaviature.
Vyzera, ze Korg Krome nema Favourites, alebo tzv. Quick Access funkciu, ale mozes si svoje zvuky sejvnut do user banky.
Co sa tyka vrstiev, tak neviem ci myslis vrstvy samotneho zvuku (program/patch), alebo skor nieco ako combi/multi/setup, kde si mozes vyskladat na kazdom zo sestnastich midi kanalov jeden zvuk, a ten si nazonovat od-do na klaviature.
No, stejný problém řeším u Tritona. Zatím jsem tam ještě nedospěl, ale napíši ti jak se to má řešit. Do setupu si dáš všechny zvuky co chceš abys používal. Potom každému zvuku přiřadíš potenciometr hlasitosti, nebo tlačítko zapnout vypnout
Ok díky snad to pujde
Tak se mi podařilo uložit zvuku v combi mode mezi kterými přepínám, není to však úplně ideální kdyz potřebuju přepnout v půlce hraní.
když hraju například Slzy tvý mámy od Olympicu tak mám na levé ruce e. Piano a na pravé flétnu. Potřebují rychle přepnout na další předmět kde mám na levé opět e piano a na pravé grandPiano
. U Yamahy to byla hračka díky registration memory 

To su setupy na Kurzweili, priznam sa, ze nazivo som hral na syntakoch len raz, na Demobite, mal som setup na Blade Runner blues, lava ruka stringy a prava lead, predtym som hral nazivo len piano alebo akordeon, to ze ten Korg Krome nema quick access/favourites chapem, lebo ma dotykovy displej, tak staci si to sejvnut do user banky jednym klikom prepnut na obrazovke na dalsi setup.
Naposledy upravil(a) demsky dne 30 kvě 2024 05:29, celkem upraveno 1 x.
Ale když živé prepnu banku zvuky na sebe nenavazuji
Tak si urob ako tu pisal kolega Vlasta combi s troma zvukmi, ten druhy a treti si assignuj na switch/button/slider, kazdy ma svoj kanal a v zlomku sekundy hrajes treti zvuk namiesto druheho.
U Kronose lze prolinat dva setupy. Naklikneš číslo dalšího setupu a až to potřebuješ tak se to odentruje a je to. Triton toto neumí. Krome nevím. Ale co si dát volume na pedál do protivky. Jedny zvuky ubíráš, druhé přidáváš
Jinak u Kurzweilu K2661 zmáčknu v setupu pedál, přepnu na jiný zvuk a až začnu hrát tak se to normálně přilbě. Korg je z těchto nástrojů nejvíce primitivní volba.
Jinak u Kurzweilu K2661 zmáčknu v setupu pedál, přepnu na jiný zvuk a až začnu hrát tak se to normálně přilbě. Korg je z těchto nástrojů nejvíce primitivní volba.
Ahoj,
Můžete mi někdo poradit, jak nastavit switche 1 a 2 abych jedním stiskem mohl mutnout některý tracky v combi mode?
Dík za odpověď
Můžete mi někdo poradit, jak nastavit switche 1 a 2 abych jedním stiskem mohl mutnout některý tracky v combi mode?
Dík za odpověď
Tak jsem to vyřešil tak, že jsem si v prog mode u vrstvy otevřel page pak filter a nastavil AMS pro switch.