Korg Krome - rady, zkusenosti, triky
Korg Krome - rady, zkusenosti, triky
Ahojte, kdo vlastnite Korg Krome....prosim s radami sem
Mam objednanou verzi 73 klapek. Klaviatura nic moc, ale za to zvuky paradni. Budou slouzit jako druhy nastroj na podiu, predevsim na zvuky (strings, brass, hammond,...). Ale obcas pojedou klavesy i jako jediny nastroj. Ne vzdy se mi chce s sebou tahat jeste stage piano. Proto prosim o nejake zkusenosti a takovou malou recenzi tohoto nastroje. Diky predem. Lukas
Re: Korg Krome - rady, zkusenosti, triky
Je tu niekde thread o Kronose, nie je Krome nejaky LE mladsi brat? Ja som Kurzweilista sorry 
Ano, je to tak jak píšeš. Já jsem taky Kurzweilista, mám doma dva nástroje, ale kvůli ovládání přecházím na Korg. Ale stage piano od Kurzu u mě zůstává, jen ty horní klávesy měním
Kouknu do tématu o Kronosovi. Ale myslím, že to prostředí TouchView bude trochu odlišné. Každopádně díky za příspěvek 
Krome je od Kronosu skôr také batoľa
, mohli ho zosekať trochu menej, ale prekazili by si zrejme predaj Kronosu. Napriek tomu sa s ním dá slušne pracovať. Zvuky sú slušné, editácia veľmi dobrá, má mnoho užitočných funkcii v sequenceri, niektoré úlohy sa dajú urobiť jednoducho pomocou jedného ťahu na dotykovom displayi. Pri hraní možno priradiť aj rôzne funkcie 4 knobom, takže pri synťákoch, či organoch dokáže hráč meniť ako-tak charakter zvuku v reálnom čase. Osobne vytýkam Korgu mechaniku použitú v Krome 61 a 73. Trochu ľutujem, že som si vtedy neobjednal 88-ku. Vadí mi, že zo spodnej strany klávesov je akoby urezané a keď človek urobí glis pri organoch tak sa mu môže stať, že sa mu normálnee zasekne ruka
. Kašlať na to, že glis nebude celý, ale môže to aj zabolieť
. Dá sa na to ale zo začiatku sústrediť a zvyknúť si to robiť tak, aby sa ruka alebo prst nezasekli. Inak som v celku spokojný a odporúčam okrem zvukov na stránke Korg Krome si doobjednať aj tieto: http://www.youtube.com/watch?v=s6HG8lHrKuE,
No podle mě není mezi Kronosem a Kromem moc velký rozdíl v ovládání. Dá se říct, že ho mají oba stejné, akorát Kronos ho má trochu více komplexnější.
A ešte ma zaujalo,že s použitím Half Damper pedálu (originál od Korgu) ktorý je ale trošku drahý dokáže Krome pri polovičnom stlačení simulovať jemné stlačenie sustainového pedála na klavíri - čiže tón preznie len tak nejak jemne. Osobne som to ešte nevyužil, ale možno sa nájdu nejakí recitáloví pianisti alebo fajnšmekri
prípadne pri nejakej nahrávke spevu s klavírom...
Jasne. Rozhranie ako aj ovladanie je podobne. Komplexnejšie ovládanie Kronosu je dané tým, že má množstvo funkcií navyše. A tých mohlo byť aj v Krome o niečo máličko viac. Napríklad funkcia Set List by mnohým z nás veľmi bodla!!!Scorpi.03 píše:No podle mě není mezi Kronosem a Kromem moc velký rozdíl v ovládání. Dá se říct, že ho mají oba stejné, akorát Kronos ho má trochu více komplexnější.
Poloviční sešlápnutí se občas snažím použít u smyčců, aby se dozněly, ale občas mi to nejde 
Set List se dá nahradit, stačí si to všecko naházat do kombinací, akorát to zabírá místo..
Set List se dá nahradit, stačí si to všecko naházat do kombinací, akorát to zabírá místo..
Koukam, ze se debata pohla kupredu
Ja zvuky edituju minimalne, pouze tvorim vrstvy a sem tam nejaky reverb. A syntaky pouzivam take minimalne
Predevsim pouzivam piaano, protoze jsem klavirista a pak nejake ty hammondy, stringy a brass. O te trapne klaviature u 73 modelu vim a jsem s ni smiren
ale model 88 je pro me zbytecny, uz stage piano mam. A kdyz beru jen jedny klavesy tak se nechci tahat s tak velkym kufrem
Jen me desne vytaci, proc je takovy velky cenovy rozdil mezi 61 a 73 
Ahojte, chci se zeptat, jake jsou moznosti (i kdyz vim, ze hodne omezene), kdyz chci aby klavir sel z leveho kanalu a zbytek zvuku z praveho kanalu. Staci pouze ve vybranem combi rezimu dat na mixu piano doleva? jde mi o to, jestli se to timto zpusobem automaticky ten zvuk "zmoní" a nebo opravdu jen pojede leva strana toho piana..coz znamena, ze vysoke tony budou trosku jak z povzdali. Snad jsem to napsal srozumitelne. Diky za rady. A rady typu: vem si druhy nastroj na podium, tak to opravdu nejde.. jinak bych se neptal.diky 
V mixu, nebo by to možná mohlo jít nějakým efektem.. No a jinak si myslím.. v kombinaci se to bere jako celý zvuk, takže "celý" klavír bude hrát v levém, ne pouze jeho levá část..
Ale teda tohle mě nikdy nenapadlo vyzkoušet, až se dostanu domů, tak to zkusím
Ale teda tohle mě nikdy nenapadlo vyzkoušet, až se dostanu domů, tak to zkusím
Ahoj..zkousel jsi to? ja tam slysim rozdil..je to piano trosku utopeny, ale tak nevadi. Ty dva koncerty se to da vydrzet.
Zdravím
Nevíte někdo,ta http://www.kromeheaven.com/index.php/kromatool to je free,nebo jak,nedaří se mi to najít?
Nevíte někdo,ta http://www.kromeheaven.com/index.php/kromatool to je free,nebo jak,nedaří se mi to najít?
- petermikuláš
- Vybavení
Zdravím prítomných,
dnes som na potulkách po youtube narazil na chlapíka Dana Stesca, ktorý vyrobil nádhernú kolekciu Jarreho zvukov pre Korg Krome.
Je to až neuveriteľné čo dokázal tento chlap z Krome "vymačkať".
Tu je link: Všetkým všetko dobré v Novom roku 2015,
želá Peter
dnes som na potulkách po youtube narazil na chlapíka Dana Stesca, ktorý vyrobil nádhernú kolekciu Jarreho zvukov pre Korg Krome.
Je to až neuveriteľné čo dokázal tento chlap z Krome "vymačkať".
Tu je link: Všetkým všetko dobré v Novom roku 2015,
želá Peter