Zdravím,
poradí někdo s upravou Factory Sound na slušnou solovou kytaru?
Nebo kde sehnat / koupit?
Diky
Korg PA600 lead guitar sound
Re: Korg PA600 lead guitar sound
Měl jsem PA50, PA300, PA600 i PA1000 a PA3X, všechny jsem vždy po důkladném vyzkoušení studio a live obratem prodal, stejně tak jako i všechny Yamaha a Roland keyboardy, z důvodů: doprovody (bs+drums+seq) jsou zvukově výrazně lepší a jednodušší na vytvoření vlastních rytmů např. na starém analog keyboardu Hohner KS610TR (eq Casio HT6000) a zvuky na sóla (včetně zvuků typu lead guitar) a vyhrávky pravou rukou jsou výrazně lepší na jakémkoliv analog syntu a imitace akustických nástrojů na 24bit romplerech (Dexibell Vivo, Roland XP30 apod). Na strukturovanější patterny a songy je zvukově i možnostmi výrazně lepší standalone produkční stanice NI Maschine+ a na přehrávání a úpravy hotových midi songů s texty (lyrics + chords) je lepší než jakákoliv samohrajka iPAD s appkou SweetMidi a dohraný až 1GB soundfont upravený na míru v programu Vienna nebo NI Kontakt z 24bit multisamplů, což umožňuje jít zvukem o level výš než co se dá vytáhnout i z profi samohrajek, natož z PA600 
PS. když jsem jednou zaskakoval zábavu za nemocnýho sólovýho kytaristu, vzal jsem si staré analogy Casio 405 na crunch riffy a Korg MS10 na sóla, píchl jsem je do pedalboardu s efekty původního kytaristy a celou noc chodili lidi prudit, že pouštíme kytary z přehravače, že na podiu žádnou kytaru nevidí, ale slyší je jako vždy.. Je to o zdroji zvuku, kvalitní analog s průběhem tónu jako kytara se v live mixu od kytary fakt těžko rozezná, pokud se to na klapky hraje stejným stylem jako na kytaru. Jsem i kytarista, tak vím co lze zahrát a co by byla blbost.
Na digitálech a ještě k tomu lower kvality PA600 apod, se kytarový zvuk kvalitou srovnatelný s kytarou udělat pro živý hraní nedá žádným způsobem, pro studio účely to použitím vrstev a efektů nějak jde, zkusil bych na PA600 preset Jazz Guitar a přidat efekty: overdrive/distortion, tape delay kolem 400ms s oříznutím frekvence nad 2kHz, trochu Spring reverb a simulaci Cab (už si nepamatuju jestli na PA600 je, pokud ne, tak Equalizer a stáhnout vše pod cca 140 Hz a nad cca 6,2 kHz a vytáhnout středy a prezency tak +3-6dB a širším Q pásmu cca 0,5).

PS. když jsem jednou zaskakoval zábavu za nemocnýho sólovýho kytaristu, vzal jsem si staré analogy Casio 405 na crunch riffy a Korg MS10 na sóla, píchl jsem je do pedalboardu s efekty původního kytaristy a celou noc chodili lidi prudit, že pouštíme kytary z přehravače, že na podiu žádnou kytaru nevidí, ale slyší je jako vždy.. Je to o zdroji zvuku, kvalitní analog s průběhem tónu jako kytara se v live mixu od kytary fakt těžko rozezná, pokud se to na klapky hraje stejným stylem jako na kytaru. Jsem i kytarista, tak vím co lze zahrát a co by byla blbost.
Na digitálech a ještě k tomu lower kvality PA600 apod, se kytarový zvuk kvalitou srovnatelný s kytarou udělat pro živý hraní nedá žádným způsobem, pro studio účely to použitím vrstev a efektů nějak jde, zkusil bych na PA600 preset Jazz Guitar a přidat efekty: overdrive/distortion, tape delay kolem 400ms s oříznutím frekvence nad 2kHz, trochu Spring reverb a simulaci Cab (už si nepamatuju jestli na PA600 je, pokud ne, tak Equalizer a stáhnout vše pod cca 140 Hz a nad cca 6,2 kHz a vytáhnout středy a prezency tak +3-6dB a širším Q pásmu cca 0,5).
A já si myslím, že to bude stejně hrát jak z prdele ať budeš kroutit čím chceš.
A v hasičárně nebo u fotbalových kabinek přehrávat GM a u toho vejskat popěvky je to navíc úplně jedno.
A v hasičárně nebo u fotbalových kabinek přehrávat GM a u toho vejskat popěvky je to navíc úplně jedno.
muzikant
Korg představil novou mašinu z řady PA a podle mě to je fakt mašina