Kurzweil K2600X

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 kvě 2015 15:02

Čau, tak drobek dorazil..........

....první co mě přivítalo je tohle...

IMG_1405.JPG
IMG_1405.JPG (42.59 KiB) Zobrazeno 1085 x

...co mě čeká? Mám ještě SP2X, ale ten je trochu jinde.

Díky.
Naposledy upravil(a) maux dne 12 kvě 2015 16:22, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od W.Cable » 12 kvě 2015 15:44

Ceka te vymena baterie, ale to uz pravdepodobne tusis.

strana 33
http://bmamps.com/Schematics/Miscellane ... l_sp2x.pdf

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 kvě 2015 16:24

Díky, jsme se nepochopili, tohle mi svítí na K2600.....

SP2X nemá takovej display.

:wink:

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od W.Cable » 12 kvě 2015 16:29

Ok, ale vymena te stejne nemine...
...tak tenhle odkaz http://www.manualslib.com/manual/288851 ... ml?page=76 jenom z kroku sedm bych byl trochu nervozni, i kdyz 30 vterin je v tomhle pripade dlouha doba.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od biscuit » 12 kvě 2015 20:55

jaro, natoc z toho video, ja to chci videt :-D

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 08 čer 2015 23:55

Díky, baterie vyměněná.

Při tý příležitosti jsem se snažil naimplantovat Contemporary ROM a ted' jsem trošku na větvi, protože oba sloty na DB jsou obsazený stejným číslem ROM.

Situace je taková viz. foto.....
IMG_1491.JPG
IMG_1491.JPG (196.55 KiB) Zobrazeno 927 x
ROMka here....
IMG_1492.JPG
IMG_1492.JPG (110.74 KiB) Zobrazeno 927 x
...i číslo je jiný, tak teď važně nevim, v manuálu jsem odpověď nenašel.

Děkuju. :roll:

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2015 09:19

No to vypadá, že tam máš dva boardy, které teoreticky mohou mít stejné číslo protože contemporary a orchestral se prodávalo i jako dvojboard, tj. by to číslo mohlo být shodné. Poznáš to podle objektů v paměti.

OrchestralOrchestral option 900–999
Contemporary option 800–899

Pokud tam nic není nainstaluj si objekty (ke stažení vč. návodu na Kurzweil webu v support downloads) a znovu otestuj jestli všechno hraje, pokud ano máš tam oba boardy a nemusíš nic instalovat. V každém případě máš jeden ROM board navíc, tj. ho můžeš prodat a koupit jeden z dalších možných boardů (vintage EP nebo Piano).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 čer 2015 14:58

Jojo, po výměně baterie se hlásí i 800-899, nevim jak je to možný..... :shock:

...ty dva manuály jsou strašný, krvácim!!!

Díky, moc Atomx.



Jak můžu využít slot PROGRAM EXPANSION ONLY?

Kam potom se zvorkama od jiných vyvojářů?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2015 15:14

Program expansion je na P/RAM což je paměť na zvuky a sekvencer - příšerně drahá btw. (asi nejdražší paměť na světě na počet kilobajtů) http://kurzweil.com/accessory/p-ram-26_ ... expansion/ místo standardních 500kb je tam pak 1.500 kb. Obecně tu paměť žere hodně sekvencer, ale kdo by to používal a pak náročnější vícelayerové zvuky, bicí apod.

Zvuky od jiných vývojářů (a jo udělám si reklamku: http://www.aos-pro.com/kurzweil-1/k2600 ... -roms.html ) musíš ukládat do volných pozic tj. 200-799, 900-1000 resp. přemazat při loadování ty jejich presety (who the hell vynalezl firemní presety v nástrojích !!!) návrat firemních presetů se koná po delete all memory (na mé K2661 je to peklo neb Weiser vytvořil cosi co je od 400 a dál ... je to k ničemu a zabírá paměť) ... jo a přemazáním jejich presetů samozřejmě P/RAM neuvolníš. nicméně na k2600 už to není až takovej problém jako na K2000 (120 kb max 760 kb s P/RAM), o něco lepší už byla K2500 (240kb max 1.250 kb)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 čer 2015 15:37

Vyčerpávající!

Takže je určitě lepší si posbírat ze všech koutů to co chci a pak to tam nasypat najednou, že?

No ja se zastavím....

Díky!

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2015 16:00

... optimisto :) bude to znamenat to tam naloadovat po bankách po pak si to ručně spojit do vlastních bank po 100 ks. a pak tím přemazat to jejich neb jinak to ty jejich přeskočí a bude se to loadovat od 900 a nakonec to dojede do 999 a všechno bude postupně přemazávat tu 999 :) Ale zase zaplať pánbůh za K2600 na PC3 jsou odrbané ty management funkce a musíš to označovat po jednom zvuku při kopírování, tady si podržíš enter a otočíš kolečkem a udělá to cosi jako CTRL+Alt ... PC3 je v tomhle naprosto nemožná a když děláš zvukový design jako my (třeba 1000 setupů a 200 zvuků do jednoho muzikálu) tak to strašně zdržuje. Navíc loadování v K2600 z obsoletní diskety je otázka mžiku na PC3 z USB čekáš dlouhé minuty (úchylné, z karty na K2661 to jede taky rychle).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 čer 2015 16:12

Takovej to byl pěknej den...

Jojo, vim, kámoš dělal tenhle voser do Koček....., takže vůbec nebyl neurotickej.

Tak určitě budu potřebovat prvotní asistenci, jsem na tohle extra dřevěnej.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2015 16:39

Hele není to takový drámo jak to vypadá, ten systém sice není nějakej ultra moderní GUI, ale na druhou stranu je to logické a dobře strukturované, tak žádnej strach. Funkce se jmenujou tradičně load, save apod. :) důležitý je pochopit co znamená fill, append, overwrite a pak máš vyhráno ... jo a po té P/RAM se podívej, já v tom mám i ty oba další boardy EPiano, Piano
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od maux » 12 čer 2015 18:09

Našel jsem na Ebay za 50 dolarů a ramky 128 par za podobnej peníz. Jo a ten hdd origo IBM za 150.-

No jestli můžeš, hod mi sem prosim odkazy, abych to pripadne neposral.

Cim se ten hdd liší od klasickejch? Firmwarem? Nedá se nahradit třeba ssd, smrdí mi tu dvě sestnacky.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil K2600X

Příspěvek od a.tom.x » 12 čer 2015 21:33

Tak to je super cena. Ber to.

Hdd je Scsi to je ten základní rozdíl moderní pc disky jsou sata a to tam nefunguje. Jiné rozhraní. Jinak ja dávám přednost externím diskum, jdou vypnout a nedělají pak kravál. Existuji i Scsi 2 flashram interface resp. Externí boxy. Montáž Scsi je popsána v Scsi guide pro Kurzweil. A pozor je potřeba internal hdd mounting kit.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět