Kurzweil K2700
Re: Kurzweil K2700
Da sa to chapat ako Futuretro, ako Korg a Yamaha inovuje DX7, a K2000 je jednoznacne kultovy a legendarny synth, len to chce viac analogove ovladanie.
https://www.gearnews.com/kurzweil-k2061-k2088/
No ovladacich prvkov je tam malo, ocakaval som nieco ako Alesis Andromeda, alebo Roland JD-800, no tak nic, toto si urcite nekupim.
https://www.gearnews.com/kurzweil-k2061-k2088/
No ovladacich prvkov je tam malo, ocakaval som nieco ako Alesis Andromeda, alebo Roland JD-800, no tak nic, toto si urcite nekupim.
Já si myslím že bude nástupcem jen na papíře. Možná tam budou naprogramované zvuky ala K2, ale struktura bude PC4 s lepší klávesnicí. Evidentně se netlačí do novych twchnologií, jen inovují to co dělali do teď. Otázkou je cena, za 60.000 to moc zákazníků už nenajde
-
Namísto 3xxx s novým procesorem, kterou slibujou už 15 let, budeme revitalizovat K20 ? No nevím, asi není dobrý od této firmy cokoli očekávat ... ale pořád je to super!
Aj ja som očakával viac, hlavne preto, že Kurzweil tento rok oslavuje 40 rokov.
To asi všichni, u Korga se taky čekal nástupce a oni přišli s Nautilem, který je horší než Kronos. Divná taktika
Do K2700 sa opäť vracia Trim stránka s grafickým upravovaním samplov 
Pametam si, ze pred dvadsiatimi rokmi znamy vgm composer Bjorn Lynne pisal, ze pouziva specialne na loopovanie samplov/crossfade looping interny editor v K2500 namiesto toho v SoundForgi, ja som to uz dlho nepotreboval, v podstate ten crossfade looping fungoval tak, ze si si nasiel dva idealne body na zaciatok a koniec loopu a ten nastroj crossfade looping mierne upravil sampel aby ten loop nebolo vobec pocut, asi nejako inteligentne nakopcil zaciatok na koniec loopu, reverzol ho, a v nejakom pomere napriklad 40 % zmixoval s povodnym koncom loopu. Ked mal clovek malo pamete, tak to bolo fajn, pocitam ze od 100 do 500 samplov som takto upravil, ked som si robil SoundFonty a podobne kniznice.
To bych býval kdysi ocenil 
Ale je fajn vědět, že na něčem smysluplném pracují.

Ale je fajn vědět, že na něčem smysluplném pracují.
ahoj, prosím o radu doufám že jsem správně. Koupil jsem kurzweil PC3K6, bylo to z dědictví takže majitel mi nedokázal o nich nic říct, ale je tam pouze 128 továrních zvuků. Jinak jsem tam nic nenašel. Měl jsem předtím PC 3, takže trošičku jsem s tím uměl. Dají se tam stáhnout zvuky ze stranek kurzweil? anebo možná jenom neumím správně otevřít banku se zvuky ..dekuji
PC3K6 je uplne to same ako PC3, akurat to ma sample memory. Takze 1000+ zvukov v Program Mode a zhruba 128 Setups. Tovarenske zvuky sa nedaju zmazat, su napevno v ROM. Ak s tym majitel nahodou "velmi specialne" experimentoval, mal by stacit reset. Ak nie, tak reinstalacia firmwaru.
Tazatel je kolega z kapely, stačilo přepnout zobrazované zvuky z GM na tovární ... už mu to funguje 

Presne na toto som myslel aj ja, len som nemal cas dneska zapnut Forte, ze je tam niekde GM Mode.
Ajeeeje. GM...
To je asi prvy pripad, co niekto pouzival tento rezim prznenia zvuku...
No tak aspon ma kolega upgrade zdarma.

To je asi prvy pripad, co niekto pouzival tento rezim prznenia zvuku...
No tak aspon ma kolega upgrade zdarma.

On to měl takto nastavené předchozí majitel, což vede k tomu, že se ani nedivím, že nástroj prodal