Kurzweil PC3Le6 problem

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
dafson
Příspěvky: 38
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od dafson » 17 kvě 2018 20:22

Zdravím Vás , prosím hledám zkušenosti s podobným problémem u Kurzweilu PC3Le6. Nástroj byl kupoval nový mnou v 11.2013 jako nový u kytar.cz.Po koupi se mi jednou stalo to, ze mi zablikaly diody a nástroj se mi zasekl. Tehdy byl ještě v zaruce ale bohužel doteď se mi závada neprojevila a tak jsem v záruční době již neřešil (stalo se jen jednou) nástroj jsem měl defakto vždy jako druhy doma na stojanu a je dodnes téměř nový a nehrany téměř vůbec jsem jej nevyužil a tak jsem se rozhodl jej prodat.Odvezl jsem ho pánovi do Zlína a co se nestalo pan už jej ani nenahodil a pořad jen cvakani a blikani a ani zvuky nevyzkousel...proste nic ...četl jsem ze Kurzweil něco podobného řešil update firware(já jej neprehraval takže je tam ten původní ) ale pan kterému jsem jej dovezl říká ze ani boot obrazovka na přehrání firmware nevydrží a opět se kousne a rozblika ...příští týden si jej vyzvedavam zpět a vracím peníze z prodeje prosím nevíte čím by se to mohlo znovu projevit před prodejem jsem nastroj řádně odzkoušel a fungoval není třeba problém někde v síti zásuvek zdroje elektrického připojení???za každé stéblo budu rád...dekuji David

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2876
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od MDudas » 18 kvě 2018 16:01

Ak sa to stalo po prevoze nastroja, davam 95% tomu, ze su to uvolnene konektory . Uz sa o tom pisalo tu aj na inych forach.
Kurz ma z neznamych dovodov problemy s oxidaciou konektorov na plochych kabloch. Prejavuje sa to velmi rozne od neschopnosti nabootovat, cez rozne nahodne ruchy, a po opozdenu reakciu klaviatury (moj pripad).

Riesenie neni zlozite. Idealne najst cloveka, co ma aspon nejake skusenosti s rozoberanim elektroniky.
K tomu treba krizovy srobovak, Kontox sprej alebo technicky lieh, vatove cistitka na usi, servitka.
Nastroj obratit hore dnom (napr na posteli), vysrobovat vsetky skrutky po obvode chasis, opatrne odstranit bocnice (pozor na tenke kable veduce k pitch/mod koleckam), odstranit dno.
Nasledne vytahat vsetky ploche konektory (cca 2-4ks), vsetky konce kablov osetrit Kontoxom alebo liehom (jemne namocit a posuchat vatovymi cistitkami), osusit, viackrat opakovane zasunut a vytiahnut, aby sa odstranil aj oxid vnutri konektoru (opatrne !!!). Zlozit, odskusat.

Drzim palce !

dafson
Příspěvky: 38
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od dafson » 22 kvě 2018 16:18

Ahoj, tak problém s blikani a zamrzanim je pryč, pan přehrál firware a je po blikani ale pan dnes opět volal ze když hraje sám se mu ohýba hodnota pitch band... je mozne aby byla chyba v někde v nastavení po přehrání nového firmware??Podotykam ze nástroj je téměř novy nikde se nepřevazel jen pouze teď k novému majiteli...

jammix
Příspěvky: 349
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od jammix » 22 kvě 2018 21:05

to sa rozchodí treba s tym točit

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2876
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od MDudas » 23 kvě 2018 22:17

Blikanie sa casom vrati - to urcite neni firmwarom. Ani ten stary FW nemal zabudovane blikanie. :wink:
Pitch bend - ako pise jammix - oxidacia na potenciometri - treba s tym poriadne pobehat hore-dole.

jammix
Příspěvky: 349
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od jammix » 24 kvě 2018 12:00

na pitch bend bude zrejme nejaký optický (rezitor)-potenciometer , nepoznam uplne tu technologiu ale zo skusenosti viem že občas blbnú ked sa dlhšie nepouživaju .
a tie konektory preblikavanie by mohol byť tiež problem dlhšieho nepouživania proste konektory vychladli a chvilu trvá kým si elektrony najdu cestičku v spojoch 8) , ak by sa to vratilo po čase tak by ten kontox neuškodil.

Netis
Příspěvky: 2
Registrován: 24 čer 2018 11:11

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od Netis » 24 čer 2018 11:23

Ahoj, mám Kurzweila PC3Le6 a při hraní mi po cca 10 minutách cvakne a začne jen blikat. Může to být uvolněnými kanektory, oxidací nebo je to závažnější problém. Používám ho jen doma. Děkuji za každou radu.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 263
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od ZFarkas » 25 čer 2018 11:40

Nejak nerozumim tomu, jak si vubec muze takovy vyrobce jako Kurzweil dovolit nechat si v Cine delat takove smejdy, kde uz prakticky nove nastroje maji vady v konektorech nebo velmi brzy zoxiduji i interni rozvody, Kurzweil je podle mne zlodej, nic vic..
Taky jsem dokonce 2x reklamoval pred lety nove PC3K coz mela byt vyssi trida nez LE, ale jak jsem zahy zjistil, byl to stejny smejd taktez v Cine urobeny.. Kurzweily jiz nechci ani videt, tedy krome tech starych dobrych a profesionalnich z Japonske produkce.

Netis
Příspěvky: 2
Registrován: 24 čer 2018 11:11

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od Netis » 25 čer 2018 12:55

Ideální na živé hraní, nikdy nevíte kdy odejde a to je potom ten správný adrenalin.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 127
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od Benqo » 25 čer 2018 21:22

Ja mam LE6v2 (s drevenymi bokmi) cca 5 rokov a bez chybicky frci jak drak. Keby niekto chcel, mozno ho po lete budem predavat 😉

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 187
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od Keyboarder » 26 čer 2018 11:41

ZFarkas píše:
25 čer 2018 11:40
Nejak nerozumim tomu, jak si vubec muze takovy vyrobce jako Kurzweil dovolit nechat si v Cine delat takove smejdy, kde uz prakticky nove nastroje maji vady v konektorech nebo velmi brzy zoxiduji i interni rozvody, Kurzweil je podle mne zlodej, nic vic..
A který současný workstation se vyrábí jinde než v Číně?
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2876
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3Le6 problem

Příspěvek od MDudas » 04 črc 2018 04:40

A ktory televizor, ... a ktore DVD/BD, ... a ktory telefon, ... a ktore ... :cry:

@ZFarkas - Kurzweil uz XY rokov vlastni Young Chang - Korea. Preco by mali nieco vyrabat v Japonsku, ked je to napr. 12x drahsie ?
Netis píše:
24 čer 2018 11:23
Ahoj, mám Kurzweila PC3Le6 a při hraní mi po cca 10 minutách cvakne a začne jen blikat. Může to být uvolněnými kanektory, oxidací nebo je to závažnější problém. Používám ho jen doma. Děkuji za každou radu.
Konektory na PC3 sa obvykle sa neuvolnuju. Oxidacia plochych kablov je bohuzial "bezny" fakt... Odporucal som uz X-krat - rozobrat, Kontox spej, zlozit. Najlepsie zapojit kamarata elektrotechnika alebo servis.

Odpovědět