M-Audio Keystation 88 MK3
-
martin.324
M-Audio Keystation 88 MK3
Dobrý den
chtěl bych zakoupit tyto klávesy. Je to rozumné? Nemůžu si dovolit akustické piano.
Ke klávesám je program zdarma Ableton Live Lite, ovšem jeho plná verze stojí 20.000,-Kč.
Můžete mi někdo vysvětlit, co tomu programu zdarma bude chybět, oproti plné verzi nebo kde jsou limity programu zdarma? Viz obrázek
Další otázka: z toho pětikolíku zezadu kláves jde za jaký signál, když signál vzniká až v PC ...
děkuji moc jsem začátečník Martin
chtěl bych zakoupit tyto klávesy. Je to rozumné? Nemůžu si dovolit akustické piano.
Ke klávesám je program zdarma Ableton Live Lite, ovšem jeho plná verze stojí 20.000,-Kč.
Můžete mi někdo vysvětlit, co tomu programu zdarma bude chybět, oproti plné verzi nebo kde jsou limity programu zdarma? Viz obrázek
Další otázka: z toho pětikolíku zezadu kláves jde za jaký signál, když signál vzniká až v PC ...
děkuji moc jsem začátečník Martin
Re: M-Audio Keystation 88 MK3
Ved mas tam porovnavaciu tabulku, za najvacsi limit povazujem iba 8 stop, ale to je individualne, niekomu to staci a niekto pouziva 30-50 stop, plna verzia je fakt dost draha (napriklad oproti cca 200 dolarov za Logic).
Mozes si ale stiahnut zadarmo napriklad daw Cakewalk (by Bandlab), ten ma tam toho nepomerne viac, je to normalna plna komercna verzia, ktora kedysi bola za peniaze.
Ten patkolik vzadu je pravdepodobne klasicky MIDI OUT na vystup midi dat do pocitaca, alebo cohokolvek co prijima midi signal.
Mozes si ale stiahnut zadarmo napriklad daw Cakewalk (by Bandlab), ten ma tam toho nepomerne viac, je to normalna plna komercna verzia, ktora kedysi bola za peniaze.
Ten patkolik vzadu je pravdepodobne klasicky MIDI OUT na vystup midi dat do pocitaca, alebo cohokolvek co prijima midi signal.
Akustickým pianem myslíš klavír nebo pianino? Hraješ na piano? Chceš hrát na něco, co se podobá klasickýmu pianu? Jde o to, jestli ti ta polovyvážená klaviatura bude stačit. Zkoušel sis na to zahrát?
Jestli chceš hrát primárně na piano, Lite verze tě nebude limitovat. A jak píše kolega, existují i jiné varianty SW (hodně jiných možností).
Pětikolík vzadu ti umožňuje do počítače (ten druhej pak z počítače) přenášet informaci o tom, (zjednodušeně) do jaké klávesy a jakou silou jsi uhodil, aby ten nástroj v počítači, který zvuk generuje "věděl", co má hrát... Říká se tomu MIDI a dá se na to u většiny nástrojů dnes použít i USB propojení (většina nástrojů má oboje).
Jestli chceš hrát primárně na piano, Lite verze tě nebude limitovat. A jak píše kolega, existují i jiné varianty SW (hodně jiných možností).
Pětikolík vzadu ti umožňuje do počítače (ten druhej pak z počítače) přenášet informaci o tom, (zjednodušeně) do jaké klávesy a jakou silou jsi uhodil, aby ten nástroj v počítači, který zvuk generuje "věděl", co má hrát... Říká se tomu MIDI a dá se na to u většiny nástrojů dnes použít i USB propojení (většina nástrojů má oboje).
-
martin.324
Zdravím BISCUITe,
hrál jsem na pianino,
ano chci hrát na na něco, co se podobá klasickému pianu. Toto se mi líbilo mimo rozměrů a hraní na sluchátka i z důvodu, že bych si mohl skládat hudbu a k ní doprovody.
Díval jsem se na video jednoho rusa:
které mě naladilo Martin
hrál jsem na pianino,
ano chci hrát na na něco, co se podobá klasickému pianu. Toto se mi líbilo mimo rozměrů a hraní na sluchátka i z důvodu, že bych si mohl skládat hudbu a k ní doprovody.
Díval jsem se na video jednoho rusa:
které mě naladilo Martin
Ahoj
To co píšeš, ti prakticky poskytne jakákoliv MIDI klavitura, která bude mít správnej počet kláves. Bude-li určena primárně pro piana a e-piana, bude mít taky velmi často podobný "kompaktnější" rozměry. Tím kompaktní myslím to tenčí obepnutí samotný klaviatury, než tomu bejvá u synťákovejch MIDI klaviatur (ať už s integrovaným generováním zvuku, nebo bez). O co ale hlavně jde, je ten pocit ze samotý klaviatury. Syntezátorová, polovyvážená a kladívková se projevem poměrně odlišujou a třeba lidem zvyklým na piana (a taky těm, kteří chtějí, aby měli pocit, jako že hrají na piano) syntezátorové, ale i polovyvážené nemusí vyhovovat. Dokonce některým lidem je určitý projev klaviatury i protivný. Doporučuju ošahat si to vlastníma rukama, než si něco pořídíš.
Doporučuju se o to opravdu zajímat, protože výsledek může bejt něco, co tě nakonec bude rozčilovat vs. něco, co tě bude hladit po duši... Obecná doporučení jsou po dlouhá léta vlastně dost podobná. Ten průnik rozumné ceny a dobré kvality se většinou točí kolem slova Fatar.
Koukni na tohle, je to video plné užitečných informací. I tyto klávesy mají klaviaturu Fatar.
Doporučuju se o to opravdu zajímat, protože výsledek může bejt něco, co tě nakonec bude rozčilovat vs. něco, co tě bude hladit po duši... Obecná doporučení jsou po dlouhá léta vlastně dost podobná. Ten průnik rozumné ceny a dobré kvality se většinou točí kolem slova Fatar.
Koukni na tohle, je to video plné užitečných informací. I tyto klávesy mají klaviaturu Fatar.
Najdolezitejsie je si uvedomit, ze tie klavesy nemaju zvuky, je to cisty controller/masterkeyboard. Ta zadarmo verzia Ableton Live ma aj nejake kvalitne piano? Ked nie, tak ta caka dalsie zhananie, z tej ukazky typek taha zvuk z iPad aplikacie nejakeho piana, pokial budes chciet k tomu aj doprovody co si mi poslal ukazku z Yamahy Tyros, tak to je mrte roboty.
Ako vidim v popise, je k tomu pribalene aj nejake free piano (software), ktore na zaciatok asi bude ok. Co sa tyka klaviatury, velmi zalezi ci si student, alebo mas hudbu cisto ako hobby, v tom druhom pripade asi ti bude ta polovyvazena klaviatura stacit.
Ako vidim v popise, je k tomu pribalene aj nejake free piano (software), ktore na zaciatok asi bude ok. Co sa tyka klaviatury, velmi zalezi ci si student, alebo mas hudbu cisto ako hobby, v tom druhom pripade asi ti bude ta polovyvazena klaviatura stacit.
... to přibalené vst piano od AIR (Mini grand) zní hodně dobře, ostatně jako vše od nich, takže to je určitě plus této koupě ... Jinak já, jako částečně vzdělaný pianista mám rád těžkou kladívkovou mechaniku (tu mám doma v Korgu D1 - je to RH3 jako v Kronosu), ale pořídil jsem si na přenášení i Keystation MK 3 a musím uznat, že ta klaviatura v této ceně není vůbec špatná. Není to samozřejmě Fatar, ale M-Audio v tomhle ušlo velký kus cesty. Jejich starší klaviatury byly strašný, nebál bych se říci, jedny z nejhorších ... Určitě bych ale zvážil, jak píše Biscuit, i ty klapky od Fataru. Midi klávesnice od Studiologicu, které jsou jím vybavené se dají se koupit za hodně dobrou cenu. Další věc ke zvážení je koupě digitálního piana, které poslouží i jako masterkeyboard .
> Nemůžu si dovolit akustické piano.
Mimo to, teraz som isiel na bazos.cz, klavesove nastroje, zoradenie od najnizsej ceny a hned od zaciatku sa tam ukazali akusticke piana ponukane zadarmo, alebo za odvoz, treba sa tam poobzerat do danej cenovej hladiny 200 eur ako pri Keystation 88 MK3, a mozno tam bude aj lepsie digitalne piano.
Mimo to, teraz som isiel na bazos.cz, klavesove nastroje, zoradenie od najnizsej ceny a hned od zaciatku sa tam ukazali akusticke piana ponukane zadarmo, alebo za odvoz, treba sa tam poobzerat do danej cenovej hladiny 200 eur ako pri Keystation 88 MK3, a mozno tam bude aj lepsie digitalne piano.
Jestli jsi hrál na klavír, tak vem něco se simulací klavírní mechaniky.
2demsky: třeba si to nemůže dovolit i prostorově (nemalý počet důvodů - obecně). Ale tak jako tak dobrý tip; lidi třeba nenapadne hledat, protože si a-priori rovnou řeknou, že "reálné pianino je investice". Zase jde i o technický stav pro případy "za odvoz" nebo okolo těch 200-300 EUR.
P.
P.
Na kladívka od m-audio spíš hammer 88, podle recenzí vypadá hodně povedeně. Je to ale už za 10k. Případně ještě o něco dražší Hammer 88 Pro (krom kravin přidává aftertouch). Věřím, že i ten keystation od první verze už vylepšili, ale radši bych si na něj někde sáhnul - u jednoho pc mám ten původní a to je strašně hlasitě klapající a vrzající bestie, která nemá s piánem nic společného a hrát na ni fakt žádná radost není. Ale už 11 let funguje a na hledání melodií do MIDI je alright 
Mám takový pocit, že pro tazatele bude jednoznačně nejlepší varianta koupit si komplet digitální piáno, co vydává i zvuky.
-
martin.324
Zdravím vás
Demsky a Pavli:
Akustické piano jsem vzdal. Všechny co byly zadarmo, nebo za pár peněz byly poškozené, daleko, prasklý pancíř, nenaladitelné, nebo jiné vady, nebo to byl klavír -prostorová katastrofa. Byl jsem u 3 exekutorů s dodávkou, Přerov a 2* Praha, obě byly v katastrofálním stavu a Přerov za 9.000 byl léta polívaný asi od květináče.
Jako děcko jsem měl klavír, který dnes stojí 300.000,-Kč Hofman&Černý, byl ale mamky a když jsem bydlel někde jinde s jinou, tak ho za 4.000,- prodala komusi do Mikulova. když jsem šel za profesionálem, chtěl za 40 let starý, dřevotřískový školní dvou pedál Petrof 60.000,-Kč. Za to je Clavinov.
Demsky
Vidím, že si profesionál a tak mohl by si začátečníkovi vysvětlit tvou větu: z tej ukazky typek taha zvuk z iPad aplikacie nejakeho piana, pokial budes chciet k tomu aj doprovody co si mi poslal ukazku z Yamahy Tyros, tak to je mrte roboty.
co to znamená ta mtrvá práe? (robota)? děkuji.
SadLuck
To je výborný nápad. Ale kde?
děkuji Martin
Demsky a Pavli:
Akustické piano jsem vzdal. Všechny co byly zadarmo, nebo za pár peněz byly poškozené, daleko, prasklý pancíř, nenaladitelné, nebo jiné vady, nebo to byl klavír -prostorová katastrofa. Byl jsem u 3 exekutorů s dodávkou, Přerov a 2* Praha, obě byly v katastrofálním stavu a Přerov za 9.000 byl léta polívaný asi od květináče.
Jako děcko jsem měl klavír, který dnes stojí 300.000,-Kč Hofman&Černý, byl ale mamky a když jsem bydlel někde jinde s jinou, tak ho za 4.000,- prodala komusi do Mikulova. když jsem šel za profesionálem, chtěl za 40 let starý, dřevotřískový školní dvou pedál Petrof 60.000,-Kč. Za to je Clavinov.
Demsky
Vidím, že si profesionál a tak mohl by si začátečníkovi vysvětlit tvou větu: z tej ukazky typek taha zvuk z iPad aplikacie nejakeho piana, pokial budes chciet k tomu aj doprovody co si mi poslal ukazku z Yamahy Tyros, tak to je mrte roboty.
co to znamená ta mtrvá práe? (robota)? děkuji.
SadLuck
To je výborný nápad. Ale kde?
děkuji Martin
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 07 úno 2023 20:22, celkem upraveno 2 x.