M-Audio ProKeys 88

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Yogi
Vybavení

M-Audio ProKeys 88

Příspěvek od Yogi »

Ahojte,
co si myslíte o tomto nástroji ? M-Audio dělali vždycky masterkeyboardy a nikdy negenerovali zvuk, na druhou stranu kvalitní kladívková mechanika (mám doma Keystation Pro 88 a to je nářez a fakt radost ze hry) a k tomu navíc klavír ve 3 vrstvách a veškerý nástroje, po kterých dál toužim - Hammond B3, Clavinet, Wurlitzer, Rhodes, E.Piana z Yamahy DX ...
Slyšel to někdo v reálu jak to zní ? Díky za postřehy,
Standa
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

Yogi
Vybavení

Ještě poznámka k odlehčené verzi ProKeys 88SX

Příspěvek od Yogi »

Ještě k odlehčené verzi ProKeys 88SX, která by se mi zase líbila díky ty váze a lepší mobiltě na koncerty apod. - sice je tam méně nástrojů (ale spíš byly odebrány druhé verze nástrojů). Tohle se dá pořídit řádově za 11 tisíc korun, co si myslíte o té klávesnici ?
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

Yogi
Vybavení

Do třetice ještě odkaz na zvukové ukázky

Příspěvek od Yogi »

kexik

Příspěvek od kexik »

mam podotazku: vie to aftertouch?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

prokeys mavame v predajni, takze poznam a tu je moj nazor:

1. mechanika a la Keystation 88 Pro je dost bieda (staci porovnat s Yamaha P70 a hned mas tak tri triedy rozdiel)
2. Prokeys by malo plnit ulohu stage piana, to znamena hlavne Live, ale na to ma prilis tenke zvuky, ktore cez PA alebo kombo zneju velmi nevyrazne a umelo (s vynimkou string ensamblov)

Yogi
Vybavení

ProKeys vs. P70

Příspěvek od Yogi »

Poshook píše: 1. mechanika a la Keystation 88 Pro je dost bieda (staci porovnat s Yamaha P70 a hned mas tak tri triedy rozdiel)
2. Prokeys by malo plnit ulohu stage piana, to znamena hlavne Live, ale na to ma prilis tenke zvuky, ktore cez PA alebo kombo zneju velmi nevyrazne a umelo (s vynimkou string ensamblov)
S mechanikou Keystation 88 Pro jsem doma spokojen, ale fakt, ze je to asi dany tim, ze jsem jiny hammer mechaniky snad ani nikdy moc nezkousel. Nez jsem narazil na tohle (ProKeys), tak jsem prave uvazoval o Yamaha P70. Tak ted jsem zase na vazkach. Tvrdis, ze mechanika je o 3 tridy dal, to je super, zvuky jak pises prilis tenke, dobra. Mel bych tedy upresnovaci otazku - jak moc lepsi jsou zvuky na P70 oproti ProKeys. Pocitam samo priparne grand piano, ale hodne mi taky zalezi na elektrickym pianu (tam me prave hodne lakaj vsechny ty Rhodes piana, E.piana, Clavinet a Wurlitzer z ProKeys). Jak jsou na tom zvuky P70 pls ?

fova

Příspěvek od fova »

Take jsem slysel lidi na M-Audio kladivkove klavesnice spise nadavat, ale jestli se ti Keystation Pro 88 zda dobra, tak proti gustu zadny disputat. Osobne bych take radsi sel do nejakeho lepsiho vyrobku v P serii od Yamahy.

Jo a nejlepsi je si jit na to zahrat. Kazdy ma totiz jine preference na zvuk. Me treba sedi hodne breskna piana s reverbem a ty to treba nemusis mit rad, takze si to poslechni v realu a podle toho se rozhodni.

Poshook

Re: ProKeys vs. P70

Příspěvek od Poshook »

Yogi píše:
Poshook píše: 1. mechanika a la Keystation 88 Pro je dost bieda (staci porovnat s Yamaha P70 a hned mas tak tri triedy rozdiel)
S mechanikou Keystation 88 Pro jsem doma spokojen, ale fakt, ze je to asi dany tim, ze jsem jiny hammer mechaniky snad ani nikdy moc nezkousel. Nez jsem narazil na tohle (ProKeys), tak jsem prave uvazoval o Yamaha P70. Tak ted jsem zase na vazkach. Tvrdis, ze mechanika je o 3 tridy dal, to je super, zvuky jak pises prilis tenke, dobra. Mel bych tedy upresnovaci otazku - jak moc lepsi jsou zvuky na P70 oproti ProKeys. Pocitam samo priparne grand piano, ale hodne mi taky zalezi na elektrickym pianu (tam me prave hodne lakaj vsechny ty Rhodes piana, E.piana, Clavinet a Wurlitzer z ProKeys). Jak jsou na tom zvuky P70 pls ?
otazka nie je o tom, ci su tie alebo one zvuky lepsie (to je vzdy velmi subjektivne). iste je len to, ze zvuky na znackoych stage pianach (Yamaha, Roland, Korg, Kurzweil, Gem atd.) su omnoho plnsie, maju vacsiu sirku a hutnost. Oproti nim zneju Prokeys ako z inkubatoru

Yogi
Vybavení

To Poshook

Příspěvek od Yogi »

Okey, diky. Beru to jako dalsi nazor a bude bran v potaz ;o)

nunu

Příspěvek od nunu »

12 litru stoji od kurzweila ME1 ...Vzorky z PC2,efektak z SP-cka...Za ty prachy to vidim jako lepsi reseni nez M-audio...Nevyhoda - nepujde s tim buhvi co delat,myslim tim editaci zvuku.Ale urcite to bude mit daleko k inkubatoru...Ten inkubator je naprosto trefny pojem.

Yogi
Vybavení

Kurzweil ME-1

Příspěvek od Yogi »

Jo jo viděl jsem ho teď někde párkrát na netu, mam doma MicroPiano starý. Docela bych si poslechnul kam se to posunulo, ale nemám nějak štěstí narazit kdekoliv na netu na jakýkoliv demo ukázky ME1, škoda, fakt bych si rád poslechnul přímo z tý krabice nějaky dema - kdyby někdo narazil na něco, neváhejte pls a pejstněte sem link, díky.

Martin

Příspěvek od Martin »

K micropianu - jeho kvality ocenis, az si zahrajes s klukama v kapele nebo plne michacce , nebo na live akci . Jako takove (samotne) zas tak uzasne neni.
Ke klavesnici - pokud ti vyhovuje M-Audio tak si do toho nenechej kecet - ty na to budes hrat ... pokud ti to sedi do prstu, tak nemen. P70 je hodne klavirova, priblizuje se realnemu pocitu ze hry na ak.piano.
Jeste lepsi a asi nejlepe vubec je na tom Roland RD700SX-hrat na tuhle klaviaturu je uplna slast. Na rozdil od yamahy je navic ticha.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

me nejvic sednul Doepfer LMK resp. PK88, kvalitni a hlavne neznicitelnej vyrobek.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Yogi
Vybavení

klaviatura

Příspěvek od Yogi »

Co se klaviatury týče, jak jsem psal - ta co se blíží už hodně klavírní mi právě nevyhovuje, guma nějaká taky ne - musí to bejt kladívko, ale nemusí beat až tak moc jako klavír, na tom mi přijde trochu řekněme zpomalenej návrat klávesy stisku a puštění, takový to tlumený gumoidní - m-audio to má trochu volnější na Pro88 třeba konkrétně.

Odpovědět