MicroKorg XL vs Novation Mininova
MicroKorg XL vs Novation Mininova
Prosím poraďte který vybrat. Hodně videii jsem zhledl na youtube a příjde mi že každý má něco do sebe. Mininova toho asi nabízí víc, ale Korg udájně nabízí lepší zvuk. Nícméně mi to nedá a poprosím zasvěcené z Vás, kteří s tím přišli do kontaktu, jestli by se nepodělili o zkušenosti.
Rád bych na tom tvořil, Drum N Bass, Dubstep, a vůbec elektronickou hudbu.
Předem děkuji za nějaké podněty.
Rád bych na tom tvořil, Drum N Bass, Dubstep, a vůbec elektronickou hudbu.
Předem děkuji za nějaké podněty.
- loudspeaker
Re: MicroKorg XL vs Novation Mininova
na dubstep urcite mininovu.. ten bubla jak chces 

ultranovu mam, loudspeaker ma pravud, z tychto dvoch asi skorej ta nova..
ALE!!
osobne by som ti doporucoval vykaslat sa na oba a radsej kupit tento plugin
http://www.sugar-bytes.com/content/prod ... hp?lang=en
take dubstepove a dnb (a ine) basy ako z tohoto nedostanes ani z korgu ani z novy ani nahodou
ALE!!
osobne by som ti doporucoval vykaslat sa na oba a radsej kupit tento plugin

http://www.sugar-bytes.com/content/prod ... hp?lang=en
take dubstepove a dnb (a ine) basy ako z tohoto nedostanes ani z korgu ani z novy ani nahodou

Za me obraceme - Microkorg ma hezci, krystalictejsi zvuk, vokoder je o tridu lepsi a konkretnejsi
aneb jak popsat pocit ze zvuku? 
jinak souhlas s Dendym a Cyclop...

jinak souhlas s Dendym a Cyclop...
No a jsem tam kde jsem byl
,ale přesto děkuji za postřehy. VST Pluginy samozřejmě používám taky, ale chtěl bych něco co se dá přenášet po bytě a taky bych rád konečně nasál atmosféru pravého HW synťáku
. Asi chápete o čem mluvím. Na ipadu jsem do toho nalil spoustu peněz. Mám celé portfolio od Korgu, Sunrizera a spoustu dalších, ale stále tak nějak toužím po opravdovém synthu. tohle je navíc docela příjemné i cenově. Jsem teď asi taky více nakloněn té Mininově, ale na druhou stranu znám i zvuky Korgu a tak nějak se mi fakt zdají lepší. U té mininovy mně láká vicero funkcí.
Ještě jednou děkuji a kdyby ještě někdo chtěl přispět do tématu, budu jedině rád

Ještě jednou děkuji a kdyby ještě někdo chtěl přispět do tématu, budu jedině rád
jasne, vyskusat prvy hw to je ok.. aj ked na ultranovu pozor, napriklad osobne si myslim ze sa viac vyplati zohnat za podobne peniaze na bazaroch staru novu aleb supernovu - zvukovo su kvalitnejsie, bez debaty ... mini/ultra nova ma oproti tomu vyhodu VSTi interfejsu.. ale niektore detaily synth enginu ma trochu sklamali (filter nevie samooscilaciu co nova/supernova vie, aj obalky nie su az tak sobre - na perkusivne zvuky moc nestihaju, unison ma len 4 hlasy a par dalsich nedotahnutych veci - za mna, Supernova ostala neprekonana)
Pro Dendyho:Prosímtě mohl bys mi osvětlit pojem VSTi interfejs..... znamená to že do toho mužu hazet i jiné VST synthy? promiň možná blbý dotaz.
VST Interface je VST rozhraní - prostě se to dá integrovat do DAW (Cubase, Ableton apod) v počítači a chová a tváří se to jako VST plugin.
Dendy možná doplní
Dendy možná doplní

hej, mas plugin cez ktory mozes editovat synth rovno z DAW ale pozor - len editovat, nefunguje to ako napriklad pri virus ti ze ti z pluginu rovnlo lezie aj audio - tu musis audio prost nahrat klasicky cez zvukovu do audio stopy
zaroven vie ultranova fungovat aj ako zvukovka ale bohuzial na OSX mi to fungovalo zle, audio nahravalo s pukaniami bez ohladu na nastaveny buffer takze npouzitelne.. nasiel som na net ze viacero ludi malo tento problem, novation ma zrejme zabugovany audio driver pre osx ale updatnuty uz nespravili vyse roka takze klasika - seru na to
zaroven vie ultranova fungovat aj ako zvukovka ale bohuzial na OSX mi to fungovalo zle, audio nahravalo s pukaniami bez ohladu na nastaveny buffer takze npouzitelne.. nasiel som na net ze viacero ludi malo tento problem, novation ma zrejme zabugovany audio driver pre osx ale updatnuty uz nespravili vyse roka takze klasika - seru na to

OK děkuji za odpovědi, takže to se hodí. Používám Ableton ve Windows.