Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
ToPi
Příspěvky: 21
Registrován: 03 říj 2014 11:11

Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

Příspěvek od ToPi »

Ahoj všem,
chtěl bych se zeptat, co si myslíte o vhodnosti používání Komplete Kontrol od Native Instruments na živé hraní s rockovou kapelou? Co by k tomu bylo vlastně zapotřebí? Četl jsem nějaký ten popis na internetových obchodech s nástroji i články, které jsou tady na audiozone, ale jako totální amatér z toho samozřejmě nejsem moc moudrý. Vlastním Yamaha Mox6, ale jediné, co používám, je vlastně Layer. Mám to prostě na to, abych si šel občas zahrát.
Je mi jasné, že jde o nástroj, který je bez počítače jenom hromada umělé hmoty. Byla by na pódiu nutná i zvuková karta? Nebo stačí nástroj, počítač a kombo? Jak byste to poskládali vy?
Stačil by místo notebooku pouhý tablet?
Nepředpokládám, že by u toho šlo na pódiu nějak rychle a operativně měnit zvuky. Na druhou stranu, když si rozložím zvuky do oktáv... Je to v tomto dostatečně flexibilní? Nepotřebuji nic náročného. Předpokládám tak 2-3 zvuky do písničky, což by se asi rozvrhnout dalo.
Dá se nějak přehledně uložit v jedné složce seznam mých zvuků, které bych pro vystoupení potřeboval? Třeba podle názvů písní, abych prostě mezi skladbami jenom něčím otočil (nebo něco zmáčkl) a mohl hrát další?

Je mi jasné, že to nejsou zrovna nějak odborné dotazy, ale o to cennější budou případné odpovědi.

Ještě jeden dotaz. Program (nebo uživatelské prostředí) k nástroji je jen pro zvuky v nástroji, nebo je to současně i studiový program?

JEŠTĚ VYSVĚTLENÍ, PROČ O TOM UVAŽUJI:
Ovládání workstationů a synťáků mně připadá složité. Když ve 21. století na tom MOXu musím použít milion tlačítek a klávesových zkratek, než něco udělám, přijde mi to trochu divné. A ostatní nástroje na tom nejsou o nic lépe. Tohle mi přijde přecejenom trochu přehlednější a vzhledem k očekávanému budoucímu vývoji na poli kláves i perspektivnější.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3588
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

Příspěvek od pavlii »

Jo - je to přehlednější možná jen proto, že se v tom pohybuješ myší :-D jinak je to skoro totéž.

Jako jestli ti přijde máčknutí asi tak 3 tlačítek nebo jánevím dvou a chvíle rolování kolečkem (myslím teď pro akci výběru zvuku), tak si teda skoro nikde moc nepolepšíš. Jo následná případně editační práce se samozřejmě asi v PC prostředí dělá lépe. Ale to asi není předmětem LIVE hry na nástroj a základní prvky, které při hře můžeš použít, jsou obvykle na snadno dostupných ovládacích prvcích.

Suma sumárum zatím v tom přínos nevidím.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

Příspěvek od TOM-Thak »

To neexistují workstation s barevným touchscreenem?
Jinak komplete kontrol mám ve studiu. Na live jedine s notebookem a nainstalovaným sw a klikání přes tlačítka je tam taky nutnost - ostatně to je jeho výhoda do studia, že právě nehrabeš na myš. Další věc - zvukovku potřebuješ kvůli latency a kvalitě zvuku ven. Pokud máš Macbook Pro, tak by to šlo i bez zvukovky si myslim, ale PC notebook tam určitě ne a často maj rušení. Já bych se podíval na nějaký workstation, který jde třeba spojit s iPadem. To by podle
mě byla cesta. Mi neřikejte, že to nikdo ještě neudělal.


ToPi
Příspěvky: 21
Registrován: 03 říj 2014 11:11

Re: Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

Příspěvek od ToPi »

Zvukovku bych asi mohl dát se zesilovačem do nějakého racku, takže by to nemusela být taková zátěž (jen další "problematický" článek a kabely v zapojení) :-)

Jestli notebook nebo tablet by mělo být jedno, nebo ne?

Kronos 73 bych určitě bral, kdyby stál tak třetinu nebo aspoň polovinu :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Native Instruments Komplete Kontrol na živé hraní?

Příspěvek od TOM-Thak »

No proste potrebujes pocitac... macbook te vyjde na 30+ a k tomu klavesy za 20 jesi chces 61ky. SW bezi na PC / Mac ne na tabletu.

Odpovědět