Nocturn Keyboard + Ableton Live

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od Synchro » 20 úno 2012 17:45

Ahoj, podarilo se mi podle video navodu od novation rozchodin klavesy s Reasonem.S Abletonem ale ne :(

V seznamu ruznejch masinek kde mam vybrat "nocturn" se "nocturn" vubec nezobrazi.
Podarilo se mi akorat namapovat nejaky knoby.Kdyz mackam klavesy tak v pravem hornim rohu blika kontrolka, odezva je dobra.Ale hrajeto cvilema opzdene, chvilema dobre a chvilema vubec, a na piano rolu zustavaj obcas stlaceny klavesy:(
Tusi nekdo kde by mohla bejt chyba??

Mam XP sp3,Ableton Live 8.2.2, Automap 3.5

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 05:17

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od EMKU » 20 úno 2012 19:40

Pokud je to stejné, jako u Maschine, tak musíš nejdřív do složky Live 8.2.2\Resources\MIDI Remote Scripts nahrát složku se šablonou kontroleru a poté ji v Abletonu v MIDI devices najít.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od Synchro » 20 úno 2012 19:59

Tak uz se mi to tampodarilo dostat.Ale problem to neresi.Klavesy jdou chvilku v poho a pak to zacne bejt spomaleny, prehlceny, a prestava to reagovat uplne, pak zas chvilema jo.Vcem by mohla byt chyba??Bude to neco v abletonu...

Jeste dotaz mimo: Jak vyzkousim aftertouch funkci??Treba v tom reasonu, tam to jinak slabe good, ale nevim jak na aftertouch.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od pavlii » 20 úno 2012 23:48

No - AT je obecně prostě jeden z MIDI kontrolerů, který je na něco namapován (v rámci toho kterého synthu/zvukového modulu). Jestli funguje principielně si zjistíš pomocí jakéhokoli MIDI monitoru. Jak potom funguje zvukově už záleží na tom interním "programmingu" synthu třebas. Může tam být modulace, cutoff, hlasitost.....

P.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od Synchro » 21 úno 2012 01:16

Jj, funguje:) Ale vse jen pod reasonem.A ja potrebuju Ableton:( uz sem bezradnej...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od pavlii » 22 úno 2012 08:30

Tak znova a pomaleji: CO chceš tím AT ovládat (myslím v rámci Abletonu)? Pořád jen "nefunguje, nefunguje..." - ale tohle nikam nevede :-/

P.

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od xxman » 22 úno 2012 09:05

V Abletonu by ti měla při použití AT blikat "kontrolka" příchozích MIDI dat - vpravo nahoře.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od Synchro » 22 úno 2012 11:56

No jak jsem psal uz v prvnim prispevku: Klavesy pod abletonem mi nefungujou spravne(Ted vem cert nejakej AT).Zapnu Ableton zamackam na klavesy a prvnich par zmacknuti je ok, ale pak se to zacne sekat nebo nereaguje vubec.Obcas to na chvili de.Proste si to dela co chce.Nekdy zmacnu klavesu a hraje furt, a musim ji znova zmacknout aby prestala vydavat ton.V pravo nahore v rohu kontrolka reaguje dobre!!!

Zkusil jsem jiny verze automapu, jak nastavit preference>midi vim.Je to v navodu.Podle navodu jsem to v poho rozchodil i pod Reasonem.Tim padem klavesy jsou OK.

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od xxman » 23 úno 2012 09:56

Nemáš nějakou rozhašenou instalaci Abletonu? Jiné MIDI kontrolelry jedou s Abletonem v pohodě? Používal jsem Nocturn 49 a pár další klávess a kontrolerů a nikdy žádný podobný problém.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Nocturn Keyboard + Ableton Live

Příspěvek od Synchro » 23 úno 2012 11:27

Ja to zkousel preinstalovat.Zanedlouho snad budu predelavat XPcka na Sedmicky.Konecne bude 64bitu.Tak snad se to nejak pohne... Stejne sem si neodvykl pouzivat syntaky z reasona a mam ho k abletonu pripojenej.Tak hraju v tom reasnovi.

Odpovědět