Novation Bass Station 2

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2739
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Novation Bass Station 2

Příspěvek od bassline »

Nenasiel som samostatnu temu pre tento synth, tak vytvaram novu aby to bolo prehladnejsie.

Mate to uz niekto doma ?

Demo video ktore ukazuje zvukovy potencial v plnej krase:

Uživatelský avatar
Jirka Štolfa
Příspěvky: 814
Registrován: 11 kvě 2013 09:16

Re: Novation Bass Station 2

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Měl jsem. Nejzajímavější byla ta modulace filtru - FM z oscilátoru na frekvenci filtru. A potom možnost protáhnout externí signál přes filtr, s tím bylo fakt hodně srandy. Docela hodně široká paleta zvuků na tak malou a jednoduchou věc. 7 typů filtru ! Zajímavé je taky sleeve na LFO, což byla vpodstatě taková fade-in fade-out obálka na LFO průběhu. Hodně kvalitní a citlivý aftertouch.

Co mě nebavilo je to přepínání mezi Amp a Filtr obálkou (člověk nemá přístup k oběma naráz) a taktéž u oscilátorů.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14152
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Novation Bass Station 2

Příspěvek od dendy »

ja som sa snim hral asi pol hodiny u huberta a je to fajn synth.. vtedy som sa dlho rozhodoval ci zoberem basstation ale o arturia minibrute - mal v stredoch prieraznejsi zvuk a tiez rozne metaiccke a disharmonicke FX zvuky mi z toho lepsie sedeli - ale zase v basovejsoch zvukoch bol basstation lepsi, a specialne spodne basy az subbasy z neho liezli hodne pevne..

raz si ho kupim, ako partaka k minibrutovi :-)

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 437
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Novation Bass Station 2

Příspěvek od ZFarkas »

Dovolím si otevřít znovu téma Bass Station II, doufám, že už ho mělo nebo má více muzikantů :wink:

Po nahrání posledního firmware totiž BSII konečně už umí spouštět a vypínat interní ARP/Sequencer i s interním zvukem při ovládání z externí midi bass pedálnice, např. z Hammondu XPK-100! Včetně změny zvuku - presetu. Takže v user memory v XPK-100 lze mít předem uloženo třeba postupné zapnutí různých presetů na BSII a navíc nohou na pedálnici zapnout seq/arpeggio a trigerovat nožně i základní tóny, od kterého arp/seq běží, bez jediného zásahu rukou! Takže se dají obě ruce využít na beglajty a sóla na dalších syntech. Paráda pro dlouhé večery, analogové jamy bez nutnosti pouštění midi a jiných smyček s podklady pro jamování - vše si můžete řídit online sami! Přes bass pedálnici mám i propojen analogový bicí automat, takže tempo pro basové linky na BSII je automaticky řízeno podle bicích smyček.

Moje otázka je pouze, zda někdo, kdo už stihl prodat BSII kvůli, řekněme jen průměrnému celkovému zvuku, aniž stihnul vyzkoušet popsanou možnost nožního ovládání tóniny i spouštění arp/seq linek, by mohl sdělit, zda existuje basový synt s ještě pevnějším a čitelnějším zvukem (tj. nemá fázovým posuvem filtru vymazané 1.,2.3. vyšší harmonické) než BSII a současně klidně i jiný externí sequencer/arpeggiator, přes který by se ten bass modul dal spouštět s řízením z basové pedálnice. Nějaký tip? Napadl mne Minitaur + Korg sequencer Volca, ale má nějaké user paměti nebo jak na něm udělám, aby hrál dokola právě online zahranou basovou linku? Jako to jde na BSII.

Apropo vyzkoušel jsem pár china basspedálnic, což byly víceméně takové hračky, nejen mechanicky, ale i ovládáním a možnostmi naprogramování midi ovládání na míru do presetů, Hammond XPK má už na krabici písmem skoro jako název firmy uvedeno made in Japan, a nemůžu si pomoct, od vybalení přes praktické použití - je to naproto fajnšmekrová profi záležitost.

Odpovědět