Piano KORG SP-170 jako MIDI master keyboard

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
dJR

Piano KORG SP-170 jako MIDI master keyboard

Příspěvek od dJR »

Zdravím,

používám piano KORG SP-170 jako MIDI master keyboard. Pojal jsem to jako nejlevnější možné řešení, jak mít za tímto účelem kladívkovou mechaniku. Jelikož KORG SP-170 nemá řádné USB, používám klasický MIDI Out DIN pětikolík. Takže MIDI vedu z KORG SP-170 kabelem do MIDI In DIN pětikolíku na MOTU UltraLite mk3 Hybrid.

Pokud je MOTU UltraLite mk3 připojen k PC přes USB, vše funguje bez problémů. Pokud je ale připojen k PC pomocí FireWire, potom se občas stane, že nějaké nota nezazní a nebo naopak zazní jak při stisku klavesy tak i v momentu uvolnění klávesy.

Nemáte někdo potuchy, co by za tím mohlo být?

Dále KORG SP-170 defaultně vysílá na kanálu 1. Pomocí stisku posledních tří klapek a jedné z 16 patřičných klapek uprostřed klávesnice je možné přepnout na jiný kanál (dle manuálu), ale nefunguje to. Nemáte s tím někdo zkušenost?

R.

Petr PAN
Vybavení

Re: Piano KORG SP-170 jako MIDI master keyboard

Příspěvek od Petr PAN »

No podle toho, jak popisuješ svůj problém, bych si tipnul, že bude error všude jinde než v korgu. Je nějakej důvod to zapojovat do FW, když USB nezlobí ? :) Jestli máš v počítači USB 2 (stejně jako má Motu), tak by snad neměl bejt žádnej důvod pro trvání na FW ne :twisted:

dJR

Příspěvek od dJR »

Tak vede mě k tomu jednak principiální důvod, totiž jestliže jsem koupil něco, u čeho je deklarovaná stejná funkčnost v případě FW tak USB, tak bych čekal, že je to pravda. Výhoda FW oproti USB je v tom, že nemusím natahovat adaptér, FW to napají sám. Dále už nemám na PC volný USB port a FW mám volné hned dva.

Já osobně si myslím, že "chybka" je na straně KORGu, protože když jsem provedl 2-d experiment a vyzkoušel jsem stejným způsobem zapojit Novation Impuls a zmíněný Korg a jednou jsem MOTU připojil pomocí USB a podruhé pomocí FW, jediná dvojice, která se chovala divně byla Korg + MOTU(FW). Korg patrně vysílá jinak MIDI message NoteOn/Off a FW MIDI driver MOTU si s tím občas (jednou za 20 not) neví rady. Někde jsem četl, že některé nástroje posílají MIDI message NoteOn/Off pouze jako zprávu NoteOn + Velocity(1-127) a namísto NoteOff vyšlou zprávu NoteOn + Velocity(0). Jiné nástroje vysílají zprávu NoteOff.

Když se podívám do List Editoru Cubase, tak stejně nic nezjistím, protože to jaksi List Editor shrne do jediné message Note a NoteOn a NoteOff nějak nerozlišuje.

Tak nevím... A Tech Support MOTU taky kroutí hlavou...

R.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Použij třeba MIDI-OX pro analýzu.

P.

hubert

Příspěvek od hubert »

Tak pokial ma v DAW nastaveny MIDI vstup na prijem po vsetkych kanaloch tak ziadnu zmenu vo vysielacom kanaly nezaznamena...stale to bude hrat. Ale zaznamenane noty by si mali niest v sebe info o tom po ktorom MIDI CH boli nahrate....alebo teda vedeckejsia cesta je ten MIDI OX :D

rolyam

Příspěvek od rolyam »

... z vlastní zkušenosti doporučuju ještě třeba i zkontrolovat midi kabel nebo ho zkusit vyměnit za jiný. Jinak zmíněný MIDI OX pro analýzu toku dat taky doporučuju.

Odpovědět