Poraďte Vocoder

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
BlackDog

Re: Poraďte Vocoder

Příspěvek od BlackDog »

no docela zajímavý, dneska sem si hál půl večera s tím co je v logicu, už z něj dotanu hoří,ale zvukem se neblížim tam kam bych chctěl :)

m4x

Příspěvek od m4x »

Zkus sáhnout po nějakém pluginu s více presety - Orange Vocoder, Waldorf Lector, a otestuj hranice jejich i vlastních schopností ;)

BlackDog

Příspěvek od BlackDog »

takze sem stahl Waldorf Lector Demo, abych si to vyzkousel, aplikace hlasi chyby a dvakrat mi to shodilo celej logic :) taky jeden z duvodu proc mam radsi nektery veci v masine a ne v pluginech

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

posli, ktrej zvuk ti ve vocoderu v logicu nejde..
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

BlackDog

Příspěvek od BlackDog »

no já si s ním hraju, je to pro mě težky nastavit,ale jinak moznosti to ma dost mi prijde

303

Příspěvek od 303 »

m4x píše:Kupovat levnej VA hardware (Korg Microkorg, R3), kterej hraje hůř než pluginy, vyžaduje hodně nekritického entuziasmu. Vyzkoušej nejdřív vocoder v Logicu.

Já ti nevim.....je to nejprodávanější synták od korgA ( mikrokorg ) mysliš , že by si to tolik lidí koupilo kdyby zněly pluginy líp ? Za ty peníze je to velice slušnej synták i zvukově...jen se podívej kolik lidí to má na podiu dneska.........ranec . Akorát s tim musiš trochu zakroutit...presety to má docela o ničem povetšinu.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

303 píše:Já ti nevim.....je to nejprodávanější synták od korgA ( mikrokorg ) mysliš , že by si to tolik lidí koupilo kdyby zněly pluginy líp ?
Predavanost je velmi diskutabilne kriterium, ak sa bavime o kvalite...

303

Příspěvek od 303 »

MDudas: Jasný to určitě je. Já bych to stejně nezatracoval ale.Nicmeně to nemění nic na tom, že ho používá dost lidí a i hodně známejch kapel a interpretŮ na podiu , takže to zas tak špatný s tim nebude...ale o tom tadle debata neni.Nadruhou stranu kupovat si to jen kuli vocoder je asi zbytečný.

303

Příspěvek od 303 »

tady ještě trochu něco od Holýho k R3

m4x

Příspěvek od m4x »

Marketingovými videii bych se v diskusi o kvalitě nástrojů zrovna neoháněl. Nerad bych bral komukoliv iluze, ale R. Holý sound guru zrovna není. Výrobci jsou rádi spojováni s úspěšnými hudebníky, protože je tento přístup u zákazníků v třídě consumer marketingově úspěšný, a tahle série videí je zrovna aktivitou společnosti, která tu zastupuje Korg.

Zkus si poslechnout v reálu Roland VP-330 a jsi o míle někde úplně jinde. R3 je jen nevýkonný počítač s levnými převodníky a sw aplikacemi. Určitě je to praktická varianta pro někoho, kdo chce hrát živě, na vlastním soundu mu moc nezáleží a nechce hrát z notebooku. Jasně, že Rolandů VP-330 se prodalo míň, než R3. Ale pro vlastní tvorbu i zvuk je dobré se vymanit z marketingových stereotypů. Electrix WarpFactory vocoder za "pár korun" přináší ve zvuku daleko víc, než libovolné VA.

303

Příspěvek od 303 »

R 3 opravdu neni zazračnej synták s tim souhlasim...pastoval sem to spíš kuli tomu vocoderu.Asi máš jasnej nazor na všechny VAčka...ok v pohodě, ale každej hudebník nemá prachy aby si kupoval rovnou Moogy a podobný legrácky analogový...Někdy je prostě dobrý zvážit poměr cena - výkon a v tom je Mikrokorg kterej koupíš jetej za 5 tis jasnej vítěz v daný cenový kategorii.Muj nazor jen

Jinak pro mě R. Holý docela sound guru je....vyskoušel toho určitě hafec a ví o čem mluví....nakolik je to marketing ať si každej rozhodne sám.

m4x

Příspěvek od m4x »

To, co píšeš, příliš nedává smysl. Když řešíš hudebníkův rozpočet, proč bys vyhazoval koupí R3 nesmyslně peníze za další počítač a převodníky? R3 (stejně jako další VA hardware) není nic jiného než počítač, převodníky, klapky a aplikace. Ty ale už každý muzikant má. Proč neušetřit a nekoupit si do 5 tis. Kč použitý analogový Electrix WarpFactory nebo jiný vocoder, který R3 zvukem a kreativitou daleko převyšuje?

Na trhu je plno VSTi-ček, který hrajou daleko líp než R3, a navíc obcházíš jeho převodníky, takže z mého pohledu pořizením R3 nejen vyhazuješ peníze oknem, ale po stránce soundu degraduješ.

Mimochodem, v ceně R3 lze pořídit použité skvělé synťáky DSI Mopho, Waldorf Pulse, DSI Evolver, Mutable Instruments Shruthi, Analogue Solutions Semblance a další výborný stroje, který převyšujou R3 o mnoho řádů. Užít si muziku naplno není o penězích, ale o tom, jak smysluplně je dokážeš utratit.

peteness

Příspěvek od peteness »

ať si to každý vyřeší podle sebe, ale protože jsem se jednu dobu dost aktivně pídil po dobrém vokoderu, tak jenom předávám to co mě stálo spoustu času a peněz. Ať se to někomu líbí nebo ne, bez ohledu na marketing jsou tyhle synty vyhledávané. Vždyť MS2000 (na jehož engine postavili Microkorga) měla ve své době snad každá druhá indie kapela, samozřejmě britská, ne česká. Mikrokorg samotný je vidět se spoustě setů a je obvykle někde nahoře. Podobné je to Radias/R3, i když to už není takový kasovní trhák. Jasně, že to jsou plasťáky, ale Korg (když to beru podle vlastních uší) a pár těch Korgů mám, poskytuje příjemné profi zvuky narozdíl od Novation, Access a i Clavia (i když ta je zase dobrá v něčem jiném)...když to porovnám s VA co znám.
Nevím jak se to komu vyplatí používat jenom jako zdroj zvuků, ale naživo to nejsou špatné stroje. Je to ale o vkusu.

jakubt

Příspěvek od jakubt »

Co se týká sw vokodérů, tak za vyzkoušení stojí třeba vokodér v NI Razor, nebo NI Mouth, zadarmo je pak TAL Vocoder.
Přehled dalších je tady: http://www.musicradar.com/tuition/tech/ ... s-513324/1

A k hw vocoderům - tady je jedna propásnutá příležitost - originál z Autobahn, prodal se za $ 12500...
http://musicthing.blogspot.cz/2006/06/e ... ginal.html

303

Příspěvek od 303 »

M4x : vždyt jo.. R3 nezní nijak dobře.vím to .Ten synták sem měl ve zkušebně a přišel mi dost plastovej zvukově....ale já spiš orodoval za toho mikrokorga ,ten je fakt docela jinde než R3........osobně sem měl rád zvuk Ms2000 (va) takže mi přijde to mikro jako povedený za ty peníze + je tam ten vocoder...no nic ,je to jen názor ,at se každej rozhodne sám jestli sw nebo hw.

peteness :Tak nijak to taky vidím s tim mikrem.

Odpovědět