Pripojenie stareho CASIO klavesu k EDIROL FA-101 cez Midi

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Pripojenie stareho CASIO klavesu k EDIROL FA-101 cez Midi

Příspěvek od greezmen » 10 led 2007 15:07

Mozte mi poradit ci sa vlastne mam pokusat pripojit stary CASIO klaves ktory ma aj midi vystup do midi in na EDIROLKE chcel by som ho pouzit k VST pianam. Nie a nie mi to fungovať ale predpokladam ze to nebude plug and play viete mi stym pomoct prosim ako j´to spojazdnit? nemam teraz prachy navyše na nejaky midi ´klaves orginal.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 led 2007 15:46

musi to ist hned... najskor to strkas do zlej diery, prehod kable (z midi out na klavese do midi in na zvukne)
inak to vobec nie je zly napad, samohrajky nemaju o nic horsiu klavesnicu ako najlacnejsie masterkeyboardy

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 10 led 2007 17:20

kexik píše:musi to ist hned... najskor to strkas do zlej diery, prehod kable (z midi out na klavese do midi in na zvukne)
inak to vobec nie je zly napad, samohrajky nemaju o nic horsiu klavesnicu ako najlacnejsie masterkeyboardy
Aj ja som cakal ze zapojim a pojde to lenze nic samozrejme som vstup a vystup dodržal. Kabel mam novy Rolandacky cize tam problem nebude. Skusal som to v Cubase vytvoril som midi stopu a dal som Edirol Midi in ako vvstup. A nič. netreba nejako nastaviť tie tracky? :cry:

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 led 2007 17:31

Daj si v Cubase vylistovat vsetky MIDI vstupy a vystupy ci tam figuruje ten Edirol...ak nie tak to nemas korektne nainstalovane.....ak ano tak po zahrati na keyboarde musis vidiet aktivitu na MIDI ukazovateli /na transporte/....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 led 2007 17:42

pocitam ze minimalne treba nastavit midi device a kanal. cubase nepouzivam, takze tam ti neporadim ale hardverovo je toto to najmenej problemove prepojenie

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 led 2007 17:45

Cubase ma defaultne na kanaloch ALL MIDI devices...na vstupe takze aktivitu musi zaznamenat hned po nakopnuti cubase......

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 10 led 2007 18:05

Ahoj Greezmene
Ty mas Edirola FA-101. No to je skvele :) Jaji mam taky a budu rad, kdyz budu moci s nekym vymenit poznatky. :)

V prve rade by mne zajimalo (pokud jsi to MIDI teda rozchodil) jestli s tim nemas problemy. Mne MIDI In/Out na Edirolu funguje perfektne, ale obcas se stane to, ze pri recordnu do MIDI stopy se vsechny noty zarezavaji na zacatek TAKE. Firma co dela Edirolu servis v CR mi rekla, ze to je chyba Cubase, ale ja nic nenasel.
Proto radeji pouzivam muj starej MIDI prevodnik na Gameportu. S tim je vse OK.

Diky za odpoved.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 10 led 2007 18:20

lukemarty píše:Ahoj Greezmene
Ty mas Edirola FA-101. No to je skvele :) Jaji mam taky a budu rad, kdyz budu moci s nekym vymenit poznatky. :)

V prve rade by mne zajimalo (pokud jsi to MIDI teda rozchodil) jestli s tim nemas problemy. Mne MIDI In/Out na Edirolu funguje perfektne, ale obcas se stane to, ze pri recordnu do MIDI stopy se vsechny noty zarezavaji na zacatek TAKE. Firma co dela Edirolu servis v CR mi rekla, ze to je chyba Cubase, ale ja nic nenasel.
Proto radeji pouzivam muj starej MIDI prevodnik na Gameportu. S tim je vse OK.

Diky za odpoved.
:P no super aj ja som rad ze mas to co ja.. zatial som este neskocil do studijka. ochvilu sa tam chystam dam vediet. co sa tyka tych midi este som to nepouzil vzivote prave preto sa tak hlupo pytam.
Nieje moznme ze natom CASIU je ten midi out len tak na ozdobu ? :lol: dam vediet urcite.. BTW :arrow: lukemarty: ak mas nejake nahravky kompletne na edirolke mohol by si mi poslať nech sa zinšpirujem alebo skor by som chcel pocut ci je chyba vnej a lebo vomne ked sa mi nepaci zvuk nahravok :oops:

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 10 led 2007 19:43

OK. Rozbehej ty CASIO klapky a dej urcite vedet.

Jake mas zkusenosti s Phanthomovym napajenim na tom edirolu ? Ja mam problem, ze mi to phanthomove napajeni dela bordel a projevi se to v zaznamenanym materialu. Na internetu jsem nic nenasel, tak nevim jestli to neni chyba. Napis mi jake ty mas poznatky.

Ad demo) neco nachystam a poslu. nech mi tu mail

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 led 2007 09:37

2greezmen: tak pro analýzu a ladění správného propojení MIDI použij free MIDI-OX - tam vidíš veškerá data, jestli se na příslušné porty/kanály posílají. Možná lepší než pořád startovat a ladit Cubase, tohle bude určitě nějaká prkotina, protože - jak napsal kexik - tohle je opravdu to nejmíň problémové připojení HW k počítači. Obvykle jsou prohozené MIDI In - OUT, není nainstalovaný ovladač k MIDI portu na straně počítače, je třeba zapnout nějaký režim na klávesách apod.

P.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 11 led 2007 23:24

Tag fceranezostal cas ist do studijka ale kamos mi to otestoval tym programcekom a funguje to cize som mal asi ja zle nastaveny Cubase. zajtra si zoberiem zvukovku domov aj z klavesom a dam vediet v com bola presne chyba . :P

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 led 2007 23:51

:-)
paráda, tak to má být.

P.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 18 úno 2007 15:22

neviem preco ci mam zle neco v cubase nastavene ale vcera som chcel nahrať midi sekciu a predtym mi to aj fungovalo a zrazu nie. jednoducho mi tony uklada nasebaa hned na zaciatku nie v casvej linii :evil: neviete cim to je? dik

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 20 úno 2007 13:52

greezmen píše:neviem preco ci mam zle neco v cubase nastavene ale vcera som chcel nahrať midi sekciu a predtym mi to aj fungovalo a zrazu nie. jednoducho mi tony uklada nasebaa hned na zaciatku nie v casvej linii :evil: neviete cim to je? dik
ahoj
tak to je presne to, co to dela mne a nezjistil jsem cim to.
psal jsem do ceskyho servisniho strediska (viz. manual k edirolu) a tam mi rekli, ze to je chyba cubase.
tak jsem cubase prolezl skrz na skrz a nic jsem nenasel
s mym starym midi prevodnikem na mpu401 to jede v pohode
tak pouzivam jej

taky bych to rad pouzil, protoze na novym pc uz nemam gameport (mpu401) a nemam jinou moznost nez pouzit edirola

a samostatnej midi prevodnik do usb za 1500,- kupovat nechci

lukemarty
Příspěvky: 107
Registrován: 05 úno 2003 14:41

Příspěvek od lukemarty » 21 úno 2007 23:52

greezmene, tak jsem napsal na podporu roland east. europe. uvidime, jak si s tim poradi. kazdopadne mne to dost se*e a potrebuju to vyresit. toz nam preju hodne stesti

Odpovědět