problém -- klávesy

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 17:26

Zdravím, potřebuji pomoc, už jsem zoufalý.

Nové klávesy (Akai) mi hrají jiné noty, než které mačkám.. Zkoušel jsem transpozici, ale nepomáhá. V podstatě vždy sladím jen pár tónů k sobě, ale nikdy ne celou oktávu. ://

Jde nějakým způsobem manuálně přiřadit ke každé klapce cíl?
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 20 lis 2009 17:30

ak je to midi kontroler (a nechce sa ti čítat návod) tak ho resetni, nadstavenia si spravíš nanovo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2009 17:33

taketo veci mi robil zly optoclen .. ale ty to mas prepojene cez USB ? alebo klavesy su pichnute do MIDI IN zvukovky ?

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 17:39

je to USB,
návod jsem přečetl i v angličtině, píšou věci, které vím.. :(
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2009 17:43

jo .. ked to je spojene cez USB , tak to nebude problem s optoclenom .. hmm .. a robi to nahodne veci ? alebo trebars c1 ti stale dava d3 .. proste niektory ton dava iny ton , ale stale ten isty ?

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 17:50

stále ten stejný, jako kdyby byl prostě špatně nastavený mapping kláves. Prostě vím, že když zmáčknu třeba G6, hodí mi to notu s # o oktávu a půl dolů..

Jinak vypadá to, že klávesy reset prostě nemají, jen vytáhnutí z USB a opětovné zapojení.. :/
FruityLoops studio expert :D

jackies

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od jackies » 20 lis 2009 18:09

ad reset : zkus stlačit a podržet poslední dvě bílé klávesy nalevo a pak nástroj současně s držením zapni
( pokud to je ovšem "problém" v klávesách a nemáš to rozjebané jinde )

Toto fungovalo kdysi na několika strojcích.
Možná u tvého bude kombinace jiná třeba s nějakým tlačítkem.
Prubni něco, nezabere ti to moc času.

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 18:14

zkouším, nefinguje.. :(

Mno problém bude asi v klávesách, už jsme to zkoušel i na druhém PC..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od EXCOM » 20 lis 2009 18:34

este skus zapojit klaves klasicky cez MIDI, a skus ho napojit na druhy syntak.. aby si si bol isty ci to robi aj tam...

co je to za AKAi? aky klasves? ten co mamu momentalne na stranke?
a v manuale nieje niekde Factory Reset popisany aku ma kombinaciu?

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 19:00

našel jsem tajnou kombinaci na reset -- tedy psali reset, ale bylo to smazání systému a reinstalace firmwaru. Takže jsem reinstaloval firmware.. A problém pořád přetrvává.. Tak už jsem asi vážně natvrdlý. Měl jsem v rukou už pár MIDI kláves, ale tohle jsem ještě nezažil..

Jinak jsou to Akai mpk ..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 20 lis 2009 19:54

no idealne by bolo ako píše Excom, vyskúšat to cez midi na nejakom synte

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 20:16

bohužel teď nemám k dispozici :(

neexistuje prostě nějaký midi mapper, kterým bych mohl každou klávesu namapovat zvlášť?
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od EXCOM » 20 lis 2009 20:24

S-CORE píše:bohužel teď nemám k dispozici :(

neexistuje prostě nějaký midi mapper, kterým bych mohl každou klávesu namapovat zvlášť?
a skus si este cez dajaky midi monitor pozriet co ti vlastne kazda klavesa vysiela.. aj cez midilearn by si to mal vidiet..

este ma napadlo, k tomu su drivre dajake? nie je tam dajaky kontrol panel? ze by v nom bolo nieco implicitne nastavene?

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od S-CORE » 20 lis 2009 20:36

přes midi monitor jsem se koukal, hází to prostě špatné noty..

Drivery k tomu nejsou.. Je k tomu program na mapping funkčních kláves, ten jsem už prolezl skrz na skrz, resetoval ,nic nefunguje.. Strávil jsem nad tím celé odpoledne a už mi docházejí síly. Nechápu v čem může být problém, když ani reinstall firmwaru nezabral.. Takže asi zvbývá pouze reklamačka..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: problém -- klávesy

Příspěvek od EXCOM » 20 lis 2009 20:50

pred raklamackou este testni to MIDI mimo USB

Odpovědět