fp4 nepoznam, ale repraky bude napajat nejaky integrovany zosilovaci chip, a tie zvyknu kusovo sumiet, obzvlast tda2005, tda20x0... otazka je ci je to na reklamaciu. osobne povazujem vstavane repraky aj v profi nastrojoch skor ako taku nudzovu zalezitost, kazdy profik pouzije linku
pro kexik: to máš asi bohužel pravdu (ale za tolik peněz by tam mohly dát lepší zesilovač, zvláště když se na ceně nástroje téměř nepodílí) a napíšou do popisu:
"Delivers rich, sparkling sound from internal speakers"
Chtěl jsem to jako domácí piáno abych nemusel zapojovat monitory. Nu což asi se rozhodnu pro "neznačkové" Casio PX-120(320) a budu spokojen za podstastně méně peněz
no to bude to sparkling
sparkling water=sumiva mineralka
este mas variant dokupit za litrik nejake tie drevene Geniusy, ktore ti zahraju ten klavir lepsie ako nejake interne chrchlaky... nad tym by som sa zamyslel
Repráky mám solidní Fostex PM-4, ale chtěl jsem vestavěné pro snadnější manipulaci.
Nicméně možná je nakonec oželím a pak už možu volit třebas aj Kurzweil SP2 nebo X - škoda, že bude až v dubnu.
nunu: myslíš, že polovyvážená na SP2 nebude dobrá? Na předchozím SP76 je docela pochvalovaná. No asi počkám až budou (ach jo) a rozhodnu se pak, zatím budu cvičit na papíře
mam taky polovyvazenou a byla to chyba, kladivo je pocitove nekde jinde. Bude li to slouzit jako piano, nenech se zlakat jako ja nizsi cenou, dodnes toho lituju ze jsem si tech dvacet tisic nepujcil a nekoupil x-ko. fakt...Neni to spatne, ale neni to ani super.
Faktem je, že když jsem si půjčil M-audio Prokeys 88sx tak jsem vracel téměř okamžitě, jelikož (ačkoliv na klavír téměř nic neumím) jsem měl rozhodně lepší pocit z kladívek (bez ohledu na to, že to bylo Casio, Yamaha či Roland). U 88SX jsem měl takový divný pocit, že již stisknuté klávesy kladou velmi nepříjemný odpor (asi silné pružinky?) a černé klávesy jakoby měly jiný odpor, leč třeba je to otázka zvyku a mé nezkušenosti. Na druhou stranu, zvuky byly velmi příjemné.
Jenže pořád nemám jasno, zda opravdu chci hlavně piáno - Chopin už ze mě asi nebude a dost mě baví varhanní hudba nebo smyčče (a to prý není s kladívky to pravé). Nu což, nechám hlavu se srdcem ať něco rozhodnou.