Zdarte,
vybírám MIDI klapky s kladívkovou 88 mechanikou, v ideálním případě co nejmenší a s pitchbandem. Vzhlédl jsem se v Roland A-88.
Má s tím někdo zkušenost? Nebo máte někdo jiné zaručené tipy?
Díky
Roland A-88 MIDI hammer keyboard
Re: Roland A-88 MIDI hammer keyboard
A88 je velka kurva, ak si ju dobre pamatam..
Myslíš jako velikostí nebo je to celkovo naprd?
viem ze kedysi kachna u mna prespal, lebo siel A88 v bratislave kupit od kohosi .. a ked to dovliekol , tak sa mi to zdala strasna obluda velka a tazka .. klavesnica OK , ale viem ze to dal potom aj tak prec a kupil Yamaha KX88 .. na tu tusim hraje do dnes ..
sorry .. ked kukam do googla , tak ty hovoris o tomto , co vyzera uplne v pohodicke :

ta obluda o ktorej hovorim je toto :

Ta a88 mi pripada v pohode .. ze velkostne bude super ..

ta obluda o ktorej hovorim je toto :

Ta a88 mi pripada v pohode .. ze velkostne bude super ..
Velikostně si myslím, že právě už technicky není kam zmenšovat. Spíš mě zajímá, jaká je reakce klapek - jednak mechanicky na omak a na hraní a taky jaký je průběh velocity v závislosti na síle úderu při lineární křivce. Protože někdy to nejdo dohnat ani přeprogramováním křivky...
Já mám teď KORG SP-170, ze kterého jsem vymontoval klávesy, ty samotné jsem si nechal zapouzdřit třešňovým dřevem. Plastové díly, zesilovač a reproduktory jsem dal do sklepa... a do externí krabičky jsem dal elektroniku končící konektorem MIDI Out. Je to asi o 2/3 menší
Časem bych to ale chtěl vystřídat právě za Roland A-88, hlavně kvůli tomu, že má i pitchbend a modulation wheels. Takhle to ovládám z Novation, prostě mám dva manuály - synth a "like piano".
Já mám teď KORG SP-170, ze kterého jsem vymontoval klávesy, ty samotné jsem si nechal zapouzdřit třešňovým dřevem. Plastové díly, zesilovač a reproduktory jsem dal do sklepa... a do externí krabičky jsem dal elektroniku končící konektorem MIDI Out. Je to asi o 2/3 menší

Studiologic si kukal ? Je to nejaka partnerska firma od Fatar. Klaviatury Fatar montuje Kurzweil aj Clavia Nord...DJ Radil píše:Zdarte, vybírám MIDI klapky s kladívkovou 88 mechanikou, v ideálním případě co nejmenší a s pitchbandem....
Studiologic je znacka Fatar masterkeyboardov ..
Já bych to tak nehrotil - například Studiologic Sledge rozhodně není masterkeyboard od Fatar 
P.

P.
no ono hovorime asi o minulosti ..