Skřípání kláves

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Andy2555

Skřípání kláves

Příspěvek od Andy2555 »

Zdravím,
podařilo se mi celkem za dobrý peníz pořídit starší klávesy M-Audio, kladívková mechanika, mají ale takový nepříjemný defekt, že při stisknutí klávesy se ozve jakoby zaskřípání nebo takové jako lupnutí, prasknutí. Je to na některých klávesách, ale vesměs po celém keyboardu. Zní to občas jako nějaká asi pružinka, co pod tím klávesou je. Ale netuším, jestli to dělá přímo pružinka, nebo naopak pružinka supluje zhoršenou funkci něčeho jiného. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Jak se dá takový problém vyřešit? Je to náročná oprava nebo jen například třeba něco promáznout? Při hraní mě to skřípání dost rozptiluje. Budu opravdu moc vděčný za veškeré informace. :)

MDudas

Re: Skřípání kláves

Příspěvek od MDudas »

Obvykle spina. Najrychlejsi pokus - vysavac. Pravdepodobnost uspechu 10%.
Rozobrat a vycistit alkoholom a pod. - makacka ako prasa. Pravdepodobnost uspechu 80%
Dobra kombinacia je cistitko na usi a vysavac vo vzialenosti 4-5cm.

Skus sa spytat povodneho majitela, odkedy to robi a ci s tym nieco neskusal.
Mozno sa dozvies zaujimave veci (napr. ze to premazal vazelinou :lol: )

Andy2555

Příspěvek od Andy2555 »

Zkusím to tedy rozebrat no, ale radost z toho nemam.
Četl jsem ale někdy kdysi o tom, že se v klávesách něco premazne, ale nevim co ani kde ani čim. Akorát, že jsem si na to teď vzpomněl. Ale tak logicky, pokud někde něco skřípe, tak se to přece namaže, ne? :D Třeba se ale pletu. ;) :D

Rórando

Příspěvek od Rórando »

Ja som po kupeni KorgT3EX zistil, ze niektore klavesy, skor cierne, sa tazsie stlacaju a slabsie sa vracaju spat. Tak preco nie, odskrutkoval som zadny kryt, demontoval klaviaturu (dobre hovorim?) kazdu jednu klavesu (spolu 61) vyutieral tech. benzinom. Bolo tam nestastie! Chlpy, prach, trieska, prach bol nalepeny na vazeline (ano, je tam biela vazelina zospodu kazdej jednej klavesy, neviem presne ukazat to miesto, nemam foto) aj na plieskoch (ja ich volam kontakty :lol: ). Skontroloval ocelove pera. Poskladal nastroj. Jedna klavesa nehrala... Znova rozobral, presne nastavil kontakty na chybnej klavese, poskladal. Ide to.
Ale: zabudol som dat na spodok klaves bielu vazelinu, jedna klavesa uz vrzga... Chystam sa nato a zaroven nasprejujem "kontakty" s WD40. Nesmejte sa :lol: , to som videl. Posunte si na 6:45. Ako sa obchodne vola ta biela vazelina? Mam iba normalnu tmavu, na loziska :lol:
Dik

Odpovědět