na basy bola myslim veli casto (od techna cez house az po dancefloor) vyuzivana YAMAHA D-100 / FB-01 - legendarny SOLID / LATESY BASS , ROLAND SH-101
Piano a housovy organ a este choir jednoznacne Korg M1
zo zaciatku sa na analog zvuky najcastejsie pouz. Roland Juno-106 - Technotronic, Dr. Alban
V acide samozrejme TB-303 - nie je o com.
Na PAD asi naj Korg Wavestation
Samplery - prevazne z AKAI-900/950/1000
cital som niekde na nete, ze sa dance pouzival velmi aj D-50, ale nemam blizsie info...neviem
a co Kuzweil 2000? V suvislosti s dancom som o nom nenasiel vela odkazov, co ma dost prekvapuje.
a co vyssie spominane QUASIMIDI (ti zacali produkovat samotne synthy tusim niekdy v 93tom a rozsirenejsie boli o par rokov neskor a podla toho co som pocul boli viac techno/rave nez eurodance orientovane.
a co Kawai?
dost velka zmena v dancovom (dancefloorovom) sounde bola cca v rokoch 93-94. Dovtedy bol zvuk ovela viac lo-fi, viac acid-housovy a drsnejsi. Potom sa zacali robit take sladke eurodance tracky
cca tak od 94 su velmi typicke hlavne SAW a PULSE-like lead synthy - nemate niekto info z coho tie zvuky liezli (aka Maxx, Capella, Masterboy, etc.) , celkovo bol zvuk ovela cistejsi (pocutelne najma v hi-hatkach), pripadne ste poznali niekoho, kto v tom case nieco take produkoval a mate info z prvej ruky ?
?
pouzivali sa aj romlery ROLAND JD-990, SUPER JV-1080 - ale tie boli v tom case viac menej novinky na trhu - myslím ze ich pouz. Jam n Spoon, RMB ("voice", spolu s Roland D-10kou na tom urobili prve fest hitove tracky), Legendarne Pizzicato (o par rokov neskor Faithless, Sash) - ale to uz nie je dancefloor.