Velocity offset Yamaha P70

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od pharao » 28 čer 2010 21:59

Yamaha P70 ma pri pouziti jako masterkeyboard velocity 1-100. Vic z toho nedostanu at do toho maltim jakkoliv.
Da se to nejak offsetovat? Rikam to spravne? Hardwarove? Softwarove? Kdyz nad tim premyslim selskym rozumem,
tak pokud by to slo a velocity by se dostalo az na 127, presto tam nekde bude chybet tech 27? Dynamika potom bude 100 urovnova v rozmezi od 1-127?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od kexik » 29 čer 2010 11:31

toto robila uz DX7 mk I :)

seriozne, robia to mnohe yamahacke piana, oi P60 atd... sposob ako to spravit nepoznam, samozrejme nahrate score ide skalovat na vyssiu velocity aj rozpalit alebo stlacit dynamiku, vsetko zavisi na tvojom DAW
ty tam nemas offset, proste mas orezanu dynamiku na 0-100 (myslim ze ked do toho bachnes jak jackie chan, dostanes 107 alebo tak, realne ale max 100 na beznom fortissime)

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od pharao » 29 čer 2010 13:57

To je dost skoda, protoze za ty prachy je to hodne dobra hammer mechanika... A co nakej ten hardware? AtomX tady mel nakej Junktion Funktion nebo jak se to jmenovalo?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od demsky » 29 čer 2010 14:05

mna by zaujimalo preco chces z toho dostat maximalnu velocity,
ved dneska nezijeme v dobe general midi, dobre klavesy
maju viacvrstvove programy kde je dynamika optimalne
naprogramovana. takze to vobec nie je o tom, ze fortissimo
dosiahnem, iba ked do toho budem mlatit, ako blazon.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od pharao » 29 čer 2010 14:15

demsky píše:mna by zaujimalo preco chces z toho dostat maximalnu velocity,
ved dneska nezijeme v dobe general midi, dobre klavesy
maju viacvrstvove programy kde je dynamika optimalne
naprogramovana. takze to vobec nie je o tom, ze fortissimo
dosiahnem, iba ked do toho budem mlatit, ako blazon.
no protoze kdyz, pouziju treba akustik piano nebo jakykoliv jiny vst piano, tak mi
to proste nezahraje forte, muzu pred to dat naky "midi velocity vst" kde 27 pridam,
ale to si zase zkrouhnu tech 27 dole, takze to potom nehraje pianisimo. Mam potom dynamiku 27-127.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od demsky » 29 čer 2010 14:56

fuha to sa cudujem ved Yamaha ma celkom kvalitne mechaniky,
no napriklad v Kontakte si mozes sam upravit velocity krivku,
sam som to nikdy nepotreboval, asi pouzivam ine kniznice
ako ty, ale funguje to aj vseobecne, v pohode som dostal
forte aj z obycajnej synth-action.

edit: zase ale ked pouzivas NI Acoustic Piano tak to sa ani necudujem,
co sa pametam tak velmi chladne a dynamicky nezazivne piano
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od pharao » 29 čer 2010 18:55

ja vim, uvedl jsem to jako priklad, pouzivam ArtVista Piano, ale Ivory je lepsi...
...ale vo to tady nejde

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Velocity offset Yamaha P70

Příspěvek od Pytkin » 29 čer 2010 20:00

Vo virtualnych pianach pianach si to vies predsa doladiť krivkou.

Odpovědět