Velocity problem na Fatar Studiologic TMK 88

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
fova

Velocity problem na Fatar Studiologic TMK 88

Příspěvek od fova »

Dnes jsem hral na svuj novy master TMK88 a vsiml jsem si, ze pri stejne sile uhozu hraji nektere klapky slabeji nez jine. Jump neco podobneho popisoval v jednom starsim threadu:
jump píše:Doporucuji RD700, Kawai MP9500 a Yamaha S90. Je to konecne reseni a klaviatuara je vyborna !

V pripade, ze Keystation 88 bude stat pod 600 euro, stoji i tohle za zvazeni.
Ale chce to zkusit. To co by to melo umet je zajimavy. Rozhodne nespechej a zahrej si na to v kramu aspon 2 hodiny, nebo si to puc do druheho dne domu.

Rozhodne nedoporucuji Fatary, mel jsem SL880 a po pul roce se mi vysral Modulation i Pitch Bender.
U noveho modelu MTK88 hraji cerne slabeji nez bile a neudelas s tim nic.

Docela dobrou zkusenost mam s Yamaha nastroji. W5 /1996/ a S80 /2000/ ( je to i vyborny master) a slapou porad skvele, presto, ze do S80 busim asi nejvice. RD 700 je lepsi pro hru na The Grand , ale zase bici se sni moc dobre nahravat nedaji.
Je to tezky :P

Nesetkali jste se s tim nekdo? Da se to nejak opravit? Klapky jsou v zaruce, takze je mohu vratit, ale nechce se mi podstupovat reklamacni rizeni, pokud se s tim da neco jednuduse udelat.
Je to pri hrani docela neprijemne, protoze se Vam zda, ze neco neni v poradku, ale nevite co to je. Je to ta menici se velocity.

Diky

dano

Příspěvek od dano »

Akonahle hra pri rovnakej sile uderu klapka c3 silnejsie ako d3 je to samozrejme problem nastroja a nie je to nieco, co sa da len tak odstranit. Skus pripadne pripojit nejaky iny zdroj zvuku, no nemyslim si ze sa nieco zmeni. Ja som nikdy o podobnom probleme nepocul, dokonca ma to prekvapuje, ze to robi Fatar (povazoval som ich klaviatury za kvalitne). Ale ked ma podobny problem aj Jump, urcite na tom nieco bude.

fova

Příspěvek od fova »

V USA jsem na jednom diskuznim foru nasel dalsiho cloveka, ktery se u Fataru setkal s necim takovym a doporucil mi reklamaci.

No a tenhle chlapek mi doporucil obnovit tovarni nastaveni, ale vubec netusim, co tim myslel. Nevite nekdo?

tac5
Newbie

My first suggestion would be to restore the programmable settings to the factory presets. I'm not familiar with the TMK 88, but I have a Studio Logic 880 PRO LS (or whatever the number is) and occasionally it will act up. Since the Fatar keyboards have programmable velocity settings and aftertouch etc., I would follow the procedure for factory reset. It may return everything to normal. Mine plays great.

Psal jsem dokonce Fataru, aby mi na ferovku rekli, jestli je to standardni problem u TMK88 nebo jsem jen koupil vadny kus, ale nikdo se mi zatim neozval.

Pulse Man

Příspěvek od Pulse Man »

Je to nejak popsane v manualu jak to resetovat ale je to divne :!: rozhodne to neni normalni. Znamej ma taky Fatary a je naprosto spokojenej.. zadny problem az na jednu vec. . . Maj spatne vyreseny prehazovani presetu . . . :roll:

:idea: zkus takhle.

General reset:
To reset the unit to the above factory settings
POWER UP THE KEYBOARDS WHILE HOLDING DOWN ALL THREE
UP-DOWN-ENTER BUTTONS, HOLD FOR A FEW SECONDS THEN
RELEASE ALL THREE BUTTONS, C

Je to z manualu jineho Fataru ale asi to bude stejny pro vsechny.

dano

Příspěvek od dano »

v pripade ze naozaj bude problem odstraneny FACTORY RESETOM tak od udivu zozeriem modulacny knob na mojej masine. ak by to bolo tak, tak nechapem, preco take nieco vobec vzniklo a komu okrem Forra sa moze zist aby mal kazdy klaves na klaviature inu velocity...

fova

Příspěvek od fova »

Do manualu na TMK 88 jsem se dival a tam se nic o factory resetu nepise. Fatar se mi stale neozval.

Nasledujici text napsal jeden chlapik na vyreseni problemu s OS na jinems typu od Fataru. Tak ten trojhmat zkusim, az budu doma a dam vam vedet.

Diky,
fova

Bruce A. Richardson
Senior Member

Posted: 12-06-2004, 10:39 AM

--------------------------------------------------------------------------------

FYI, the factory reset (which won't solve the jitter problem, but generally solves other OS problems) is to hold down the three right-hand buttons (up, down, enter/edit) simultaneously while powering up the unit.

All the LEDs will flash briefly and the unit should be factory reset at that point.

So far, it looks like this problem is almost universally pervasive. If you have not yet indicated whether your keyboard exhibilts the problem, take just a moment to do so as soon as possible.

This data will be enormously helpful in my initial conversations with Fatar.

fova

Příspěvek od fova »

Hmm, Tak jsem ten trojhmat provedl a nijak mi to nepomohlo. Je to porad stejne. Takze asi reklamace, pokud nekdo z Vas nevymysli neco jineho.
:(

Pulse Man

Příspěvek od Pulse Man »

Tak to ti asi zbejva asi reklamace. :(

Odpovědět