XioSynth 25 a podobná havěť

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

XioSynth 25 a podobná havěť

Příspěvek od a.tom.x » 22 led 2008 13:56

Rozhodl jsem se pořídit k notebooku nějakej MIDI kontroler/zvukovku pokud možno v jednom. Našel jsem za pár korun Novation XioSynth, Má s tím někdo zkušenosti? Synth předpkládám nebu používat přece jenom Novation není zrovna můj šálek ...

Potřebuju MIDI klávesnici s pár kroutičema + Audio Interface (stačí mi jenom OUT) + jo a taky sluchátka na kterých se dá rozumně dělat muzika.

Varianta Echo Indigo DJ + nějakej MIDI kláves mi přijde dražší, ale pokud to bude zvukově lepší než novation tak asi Půjdu do Indiga. (btw u toho klávesu potřebuju radu kterej se mi vejde do batohu s notebookem a nebude to úplnej šmejd)

P.S. na klavíry mám Yamahu KX88 a na slušný nahrávání MOTU PCI424 systém. tohle mám na víkendy na chalupě resp. večery v hotelu, abych se nenudil.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 22 led 2008 14:05

neviem ja mam k tomu xiosynthu odpor, neviem preco.. :-) radsej by som kupil m-audio ozone, ten synth v xiu je aj tak drek ... ozone je proste casom overena klasika s vychytanymi drivermi - tam nemas co stratit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 led 2008 14:08

Ozone som tiez instaloval asi 3om ludom a vsetci su s tym spokojny .. na male notebookove prenosne studio je to celkom v pohode .. ma to aj ovladany sluchatkovy vystup .. aj gitara sa tam da dat ..

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 22 led 2008 14:56

Měl sem doma nějakou dobu Indigo IO a taky X-station, Ozone má kamarád. Pokud bych volil stejně jako ty tak du 100% do Indiga+kontroler. Mnohem lepší kvalita zvuku a daleko nižší zatížení CPU. PCMCIA je prostě PCMCIA.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 led 2008 16:49

a.tom.x : kukni na toto, mozno ta to zaujme.. ja si na to brusim ZUB.. ale na jednom fore som zachytil ze to nema AfterTouch co ak je pravda tak to ma fakt naseru...

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=7163

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 led 2008 16:53

a.tom.x Kup si M-Audio Ozonic :D sice Xio ma lepsi klapky, ale kdyz nepouzijes syntak.. tam v tom mas aspon Audiophile pres firewire nemusis tahat zdroj pokud mas 6pin firewire a ma to kontrolery.. apod. Na tahani to staci. Samozrejme sou i daleko kvalitnejsi kontrolery.. ale USB zvukovka a jen dvoukanal bez odposlechu.. to neni zrovna uplne to ono.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 22 led 2008 16:58

Ozonic ma aj odposluch v zmysle ze ma 2 NEZAVISLE stereo OUT ?? alebo "odposluch" je v podsate len zduplikovany mainOUT ?

a este by mazaujimalo ci vie Ozonic NARAZ posielat midi data do kompu cez USB aj do MIDI out (lebo napr. e-mu xboard toto nevie a dost ma to sere, musim ktoli tomu trepat dalsi kontroler stale zo sebou ked hram niekde) .. keby som chcel nim naraz ovladat soft v PC a nejaky externy HW synth ...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 22 led 2008 21:10

No tak ta Yamaha je rozkošná :)

XioSynth je hnus fialovej velebnosti to nepopírám :) ... i když ten Ozonic taky moc krásy nepobral a 11 tisíc za to fakt nedám. Za tu cenu koupím raději tu ECHO PCI a nějakej Edirol master.

Ozone se mi vůbec nelíbí musím říct teda ... ;) ale když to hraje ...

btw. proč ten XioSynth stojí u Thomanna 6,5 a u nás 9,5 ????
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 22 led 2008 21:18

btw co Alesis Photon X25
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 led 2008 22:45

dendy: No odposlech kopiruje vystup . Mas tam 2 stereo vystupy ovladanim volume si ladis hlasitost ve slutkach a knobem pomer mezi kanalama odposlechu jako Cue mixing u DJ Mixu. Jinak ja mel VST na ktere jsem hral pres FW a midi out mi slo do dalsiho kontroleru a pres to MIDI out ozonic sem to synchronizoval ty dva abletony a PC, takze by to syntak asi umelo ovladat taky musim zkusist s virusem nekdy.

Odpovědět