Yamaha motif ES

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Yamaha motif ES

Příspěvek od nunu » 04 kvě 2007 23:45

Byl by nekdo ochoten zapujcit mi na nejaky kratky cas,dejme tomu tyden Yamahu motifa ES v racku??? Na oplatku nabizim zapujceni na stejnou dobu Kurzweila K2500RS s KDFX,plna RAM, piano, contemporary a orchestral ROMama.Slibuju ze se budu k zapujcenemu chovat velmi slusne a totez beze zbytku ocekavam.Chtel bych si to osahat sam v klidu domova a udelat si usudek,pripadne poridit -)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Yamaha motif ES

Příspěvek od Poshook » 05 kvě 2007 09:32

nunu píše:Byl by nekdo ochoten zapujcit mi na nejaky kratky cas,dejme tomu tyden Yamahu motifa ES v racku??? Na oplatku nabizim zapujceni na stejnou dobu Kurzweila K2500RS s KDFX,plna RAM, piano, contemporary a orchestral ROMama.Slibuju ze se budu k zapujcenemu chovat velmi slusne a totez beze zbytku ocekavam.Chtel bych si to osahat sam v klidu domova a udelat si usudek,pripadne poridit -)
urcite sa oplati omrknut Motif XS, ktory sice este nie je v rack verzii, ale kazdu chvilu vylezie a nemude stat o moc viac. klavesova verzia XS je o dost muzikalnejsia ako ES, ma vyborne kombinacie, skvele nove zvuky (hlavne akusticke farby), ovela prehladnejsie a flexibilnejsie uzivatelske rozhranie

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 05 kvě 2007 15:10

Jenze ta cena je pro mne zdrcujici.A drtivou vetsinu z ni bych nevyuzil.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 kvě 2007 20:29

Poshook : kde jsi ho zkoušel ?
přihoď další info !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2007 21:28

martin : poshook robi v muzikeri .. cize zrejme v praci ho skusal ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 kvě 2007 23:36

Zajímá mě především rozdíl oproti řadě ES -
myslíš, že stojí za to poskočit k XS?
Mám teď S9OES (což je motif ES bez sampleru, ale se super pianem)
To piano, které je v S90ES je doufám i v novém XS ?

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 07 kvě 2007 23:19

Martin, chvilku som sa hral s XS u Poshooka na predajni, ale to piano s 90ES tam nie je, je tam ine, ale prekvapivo na synth, velmi dobre.

Len neviem pochopit, preco urobila Yamaha s XS uzavrety system a zacala si pochovavat vlastnu Plg platformu.
Moznu vypustia nieco nove miesto Plg.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 07 črc 2007 19:16

nahodou som natrafil na tento thread tak postnem to aj tu :)

Okay, now for some news that may stir up some posts. The Motif XS does not support PLG boards. We looked at this long and hard. We supported the forum when there was a call for a new Piano PLG card and got Yamaha Japan to develop it. However, the PLG cards were not particularly successful in the market. The basic architecture was developed almost 10 years ago and had certain inherent limitations. The ones that some people are most passionate about (the VH and VL boards) were not that successful partly because they need more expertise to use (knowledge of vocal harmony settings in the former and use of a breath controller in the latter). The VL which focused on solo wind and brass is partially addressed by the new 8 element voices with note offs and legato.

The VH is replaced by an on board, built in 10 band Vocoder. The Vocoder allows up to 128 notes of harmonies to be created from the keyboard and also is of course useful for cool synth effects as well. It can be used in Voice and Performance mode and recorded directly into the Integrated Sampling Sequencer.

We realize that the decision to stop support for PLG cards in the XS will not sit well with some people, but we always have to balance legacy support with the need to move forward.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 říj 2007 09:37


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 led 2008 19:23

1000

kayko : ako prosim ta funguju tie PLG karty v ES? ja len reflektujem na stavbu zvuku z EX5 ktora mala 4 elementy a kazdemu elementu si mohol priradit typ, povedzme AN+AWM+AWM+AWM alebo AN+AN+AWM atd. cize ked tam mas tie PGL karty tak ich mozes dosadit do toho jedneho elementu a este sa vnorit do karty a tam si ju nastavit? cize by vzniklo nieco ako
PLG-AN + PLG-DX + AWM + AWM ? nejak takto to tam funguje?

dik

UPDATE : no napadlo ma si stiahnut manual :) a tam sa pise Group Of Seven.. cize za tie styri elementy este mozes pridat dalsie PLG.. to je dost zaujimave.. cize mas v skutocnosti 7 elementov...

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 13 led 2008 20:22

Tak,tak, v tom je to zaujimave, v multi rezime mozes dat 16 part + 3 x Plg.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 led 2008 20:42

tak to je potom fakt ze strasna chujovina ze to z XS vyhodili von... mohol by sa niekto na to pozriet ci tam len nedali zaslepky na PGL kable :D a nevyrezali otvor vzadu ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 led 2008 22:55

EXCOM " ale to je len vec multirezimu ne ? ako keby si mal dalsi syntak .. nemoze to byt asi sucastou patchu ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 led 2008 00:19

pytkin : patch myslis ako voice hej? tak to potom hej, v manualy su pre jeden voice 4 elementy ako ma EX5 a plus k tomu kolko kariet mas v plg slotoch... cize naraz ako jeden voice mixujes 7 elementov(ak mas samozrejme 3 PLG karty) a u XS dokonca az 8 elementov pre voice

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 00:33

Excom : pockaj .. tak je to len multirezim ? alebo fakt mozes zostavit voice zo 4+3 elementov ? co spravi ten voice , ked tu kartu nebudes mat zastrcenu ?

Odpovědět