Yamaha MOX6/8

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Keyboarder » 26 dub 2012 10:24

Zdravím všechny majitele těchto nástrojů. Pořídil jsem si tento nástroj před třemi dny a chtěl jsem se zeptat, jak lze v režimu Performance nastavit hlasitost a transpozici jednotlivých zvuků. Ani v českém ani v anglickém návodě jsem o tom nenašel ani zmínku. Zatím to dělám tak, že si každý zvuk připravím v režimu Voice tak, jak potřebuji, a pak z nich Performanci poslepuju. Příjde mi to ale jako neohrabané a nejhorší možné řešení. Děkuji za všechny postřehy
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od EXCOM » 26 dub 2012 12:20

nasiel som len toto :

Performance Mode - Using the Noteshift Paramater to Transpose a Voice
Last Update: 09/22/2011

Starting in the Performance Mode, select the performance to be edited and:
1. Press the [EDIT] button.

2) Press the [1], [2], [3] or [4] button to access the Part Edit Menu for the selected part
3) Press [F4] TONE button.

4) Press the [SF1] TUNE button.
5) Set the Noteshift parameter as desired for each part
Note: The noteshift parameter shifts the note of each part individually in semitones.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Hammond » 26 dub 2012 12:56

A na tych styroch faderoch je v Performance mode predvolene co?

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Keyboarder » 26 dub 2012 14:12

EXCOM: To je přesně ono! Mockrát děkuju!!!

Hammond: Kde co, ale hlavně ty kurvítka zvuku, jako resonance a cutoff, EQ apod., ale pro celou performanci najednou. To určitě nikdy používat nebudu :-)
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Hammond » 26 dub 2012 18:23

Preto sa pytam, lebo ja mam S90Es a tam sa daju faderom okrem volume priradit funkcie, ktore vidim na MOX pri rotacnych knoboch (S-ko rotacne knoby nema), tak som myslel, ci nieje na fadery Volume priradene ako default. Neviem, ci je ovladanie MOX rovnake, alebo podobne ako na S90Es, ale u mna sa volume jednotlivych yvukov nastavuje nasledovne
1. performane
2. Edit
3. Tlacitkamy 1-4 sa vyberie prislusny Voice
4. F2 - nastavi v menu Output
5. SF1 - Nastavovanie Volume/Panorama

Note shift pre jednotlive zvuky
1. performane
2. Edit
3. Tlacitkamy 1-4 sa vyberie prislusny Voice
4. F4 - Tone
5. SF1 - Tune

Neviem, ci je to na MOX rovnako, ale za pokus to stoji.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Keyboarder » 26 dub 2012 19:55

Hammond: Díky za tipy, určitě to vyzkouším.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

David - Trio Kent
Příspěvky: 5
Registrován: 10 pro 2012 22:57

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od David - Trio Kent » 10 pro 2012 23:24

Ahoj všichni, rozhoduji se mezi koupi Yamaha MOX6 a Korgem Krome. U Yamahy nevim jak jde rozdělovat klávesnice (SPLIT). Hlavně jak se volí zóna kde bude hrát 1. zvuk a kde 2.. U Korga zas nevím jak vůbec se vyvolává funkce SPLIT. Klávesy potřebuji k hraní v kapele a mezi písničkami je cca 10-15 sekund na přenastavení kláves pro novou písničku (rozdělení klávesnice, vrstvení zvuků, transpozice...). poradí mě někdo prosím?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Hammond » 10 pro 2012 23:39

Chces u tej Yamahy splitovat klavesnicu vo "Voice mode" (jeden zvuk) alebo v "Performance mode" (viac Voice zvukov)?
Neviem, ako je to na MOX, ale napisem postup pre Motif/S-ko; malo by ro ist rovnako, alebo velmi podobne.

Vo Voice mode by to malo ist nasledovne:
1. stlacis Edit
2. cislom 1-4 vyberes prislusny wave form
3. subfunkciou SF3 vyberes v menu Limit
4. Bud koleckom narolujes horny a dolny limit daneho zvuku, alebo stlacis tlacitko KBD (Information) a tuknutim na klavesnici si to chyti limitny ton.

V performance mode mas dve moznosti:
Bud rovnakym postupom ako vo Voice, ale namiesto wave v tomto pripade uz vyberas Voice.
Alebo
1. Slacis F2 a dostanes sa v menu do Voice
2. Vyberes kurzorom zvuk ktory chces nastavovat
3. Podrzis SF4 a klavesou nastavis dolny limit
4. podrzis SF5 a klavesou nastavis horny limit

Ten Korg nepoznam, tak snad poradi niekto iny.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2012 00:29

David : ja myslim ze oba klavesy maju moznost si pripravit v performance mode kombinacie pre jednotlive pesnicky .. takze len vyvolas kombinaciu a je to ..

David - Trio Kent
Příspěvky: 5
Registrován: 10 pro 2012 22:57

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od David - Trio Kent » 11 pro 2012 13:00

Děkuji za odpovědi :-) to jsem potřeboval vědět a ještě bych se chtěl zeptat, jestli někdo nevíte jestli se zvuk dá překlikávat na číselníku, nebo jestli musím najíždět do menu a tam pak zvuk vybírat... musí to být co nejrychlejší...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Hammond » 11 pro 2012 13:08

Na Yamahach ma niekolko moznosti prepinania zvukov. Priamo ciselnymi tlacitkami vies hned zvolit ktorykolvek zvuk, alebo vies prepinat zvuk o cislo vyssie resp. nizsie od aktualneho. To sa da bud tlacitkami Up/Down, scrolovacim koleckom, pripadne si vies prepinanie priradit ako funkciu ovladacich noznych pedalov.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2012 14:00

tak to je na vacsine nastrojov ..

David - Trio Kent
Příspěvky: 5
Registrován: 10 pro 2012 22:57

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od David - Trio Kent » 11 pro 2012 14:58

Supr chlapy, děkuju a teď si jen musím vybrat co koupím...asi si hodím korunou, nebo máte nějaké doporučení? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od Pytkin » 11 pro 2012 15:48

odporucam si ist oba tie nastroje vyskusat do obchodu a vybrat si podla toho , ake zvuky potrebujes ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Yamaha MOX6/8

Příspěvek od MDudas » 11 pro 2012 17:01

David - Trio Kent píše:...asi si hodím korunou, nebo...
Ty máš ale bohatých sponzorov.... sakra. :?

Odpovědět