YAMAHA SX720 vs SX900
YAMAHA SX720 vs SX900
Zdravim vas na fore,chcem sa opytat na tieto klavesy ako sú natom zvukovo rozdielovo,kedže maju identicky počet Zvukov avšak štyly nie čo nieje problem,ja už vlastnim SX900 ale rozmyslam ci by som mal prejst na SX720 kedže vlastne tie iste zvuky ma čo SX900 aj pamet na Rozšitujuce baličky a dokonca ma navyše pár SArt zvuky aj tlacitka.Mna zaujima či su si podobne zvukovo aj na výstupe...Bluetoth a Vocal harmony nevyuzijem,takže ma zaujima zvukova stranka tychto oboch klavesoch,,prosim poradte ak ma niekto skusenost stymto Dakujem.
Re: YAMAHA SX720 vs SX900
Moje odpověď se ti nebude líbit. V kapele mi nutili předchůdce S900. Když jsme to srovnali tak i nástroj Korg Krone Triton Extreme hrál výrazně lépe. Podle mě PSR má jediné použití a to pouštět z toho midi . Platí ale tyto věci: Pokud k nim druhý nástroj tak si vybrat něco co nemá parametry jen na papíře. I Korg Krome bude zvukově výrazně lepší než jakýkoliv nástroj PSR. Klidně bych si vybral i Yamaha synth.
V čem je problém zvuku řady PSR? Jsou tam sice použity zvuky z vyšší řady, ale těch zvuků je na jednu oktávu použito výrazně méně a ještě jsou zkompimované nějakou MP3 technologií. Takže ty zvuky hrají slušně jen v urvčitém úseku ale pokud jdeš výš nebo níž je to mizérie. Podle mě řada PSR jsou pro klávesáka špatně investované peníze a Yamaha ví proč u nich neuvádí použitou paměť na samply. Dle mého je nesrovnatelně menší než tomu je třeba u řady Genos.
Jinak 720 by měla mít méně zvuků než 900, ty zvuky ale budou podobné. Tam nikdy není dramatická změna, krom poklesu ceny starší verze. Pár zvuků asi bude mít lepší 720, ale většina zvuků bude stejně výrazně horší než třeba u Yamahy MODX6….
V čem je problém zvuku řady PSR? Jsou tam sice použity zvuky z vyšší řady, ale těch zvuků je na jednu oktávu použito výrazně méně a ještě jsou zkompimované nějakou MP3 technologií. Takže ty zvuky hrají slušně jen v urvčitém úseku ale pokud jdeš výš nebo níž je to mizérie. Podle mě řada PSR jsou pro klávesáka špatně investované peníze a Yamaha ví proč u nich neuvádí použitou paměť na samply. Dle mého je nesrovnatelně menší než tomu je třeba u řady Genos.
Jinak 720 by měla mít méně zvuků než 900, ty zvuky ale budou podobné. Tam nikdy není dramatická změna, krom poklesu ceny starší verze. Pár zvuků asi bude mít lepší 720, ale většina zvuků bude stejně výrazně horší než třeba u Yamahy MODX6….
No odpoved je vyhradena pre iné klavesy což jsem nečekal,ale myslim si že SX720 nema mene zvuku nez SX900 ,ma ich presne aj s Drumkits rovnako,a dokonca aj pamet na sample ma 1GB jako i SX900,tpo je ten doležity fakt včom som si dal otazku prečo potom na rade 7 dali rovnake množstvo zvukov a rozširenej pamete pre sample jako v 9rade,co sa nikdy nestalo jenom ted pri tychto verziich,a tam smerovala moja otazka kedže SX720 má rovnaky počet zvukou aj Biciych sad ako SX900, aj 1GB sample pamete včom je ešte SX900 drahši a dost když tito parametri delaji nejvic na klaviri novych,nove zvuky a pamet pro sample, vic stylu,bluetooth, externy displej..to jsou jen maličkosti co me nezaujimaji..takže nevim asi musim jit do muzikeru a zeptat se ich či mužu jit na SX720 a bude to porovnatelne znit jako SX900 když ma i rovnaky počet zvukov
920 má 1 587 zvuků, prostě u 720 navýšili počet zvuků na úroveň 900, aby se ten nástroj lépe prodával