Yamaha Tyros 2 presentation - Vieden

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Yamaha Tyros 2 presentation - Vieden

Příspěvek od Poshook » 13 říj 2005 15:59

V utorok som bol pracovne vo Viedni na prezentacii Tyros 2.

Ak niekto nevie, co to je, ide o top model keyboardu (samohrajku) od Yamahy.

Co chcem povedat je to, ze v Tyrose 2 je 300MB (linear) zvukova banka. Nieco ako co ja viem Hypersonic. Ked to ale hosi rozbalili, skoro som sa posral.

Zaujimalo by ma (uz som to v minulosti viackrat spominal) ako to ti blazni (Yamaha, Roland, Korg, Kurzweil, Emu atd.) robia, ze staci tak mala wavetable na tak zivy a presvedcivy zvuk, ktory hravo schova do kapsy multi gigabytove sw potvory.

To iste plati o MotifES/S90ES (tiez prezentovane), ktore maju "len" 175MB banku (z Tyros 1) - co vo vacsine pripadov nestaci ani na poriadne piano u sw konkurentov. Tie arange hrali ako blazon...

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 13 říj 2005 16:37

Asi proto že jim to aranžujou japonský mistři světa v krasojízdě...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 říj 2005 16:40

MMtm píše:Asi proto že jim to aranžujou japonský mistři světa v krasojízdě...

ale prd, tie veci boli hrane nazivo

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm » 13 říj 2005 17:37

Jó poslechl sem si nějaký ukázky a třeba akustická kytara mi vyrazila dech. Super...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 říj 2005 17:58

MMtm píše:Jó poslechl sem si nějaký ukázky a třeba akustická kytara mi vyrazila dech. Super...
vyborne su aj dychove sekcie, nove orchestralne farby, solove slaky, bicie, proste trieda a to je pre mna zahada (300MB)

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 13 říj 2005 20:03

Poshook: Urcite poznas Kurzweil 2500, ten ma iba 8MB, a ked z toho pustis nejaky arange tak mas problem do toho hocico prihrat z ostatnych strojov, lebo to pri tom znie ako z detskej samohrajky, tak je ten Kurzweil husty.
Ja som mal naraz aj 2500 a 2600 a dokazal som to pouzit iba na filmovu muziku. Ked som s tym robil nejaky pop tak to znelo vzdy nejako teatralne. A vtedy som siahol po Yamahe a bolo to tam. Urcite zvuk nie je len vo velkosti MB, ale aj v dalsom spracovani, v synteze, efektov a tak, ale to urcite vies. Sorry za offtopic.
Prosim ta, nevies ci pri Tyrose2 konecne pouziju 6.5 okt. klaviaturu z EX5, ES7, SY99....9000pro? Keby Tyros1 ju mal tak by som to od vas z obchodu uz davno kupil:-)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 říj 2005 20:23

Urcite nie. Tyros 2 ma zase len 5 oktav aj ked treba povedat, ze klaviatura je o 3 triedy lepsia ako pri starom Tyrose. Trosku pripomina klaviatury z Motifov (6,7)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 říj 2005 20:49

Poshook píše:Urcite nie. Tyros 2 ma zase len 5 oktav aj ked treba povedat, ze klaviatura je o 3 triedy lepsia ako pri starom Tyrose. Trosku pripomina klaviatury z Motifov (6,7)
presne, Tyros 1 ked som videl aku ma klaviaturu na to kolko stoji tak som neveril, ja mam z toho HW pocit ako keby ho robili vo vietname a predaval sa na trhu na mileticke :) tu klaviaturu fakt do dnes nechapem... to bol tazky omyl Yamahy :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 říj 2005 20:55

Poshook píše:
MMtm píše:Jó poslechl sem si nějaký ukázky a třeba akustická kytara mi vyrazila dech. Super...
vyborne su aj dychove sekcie, nove orchestralne farby, solove slaky, bicie, proste trieda a to je pre mna zahada (300MB)
ono by to malo fungovat tak ze ti staci prvy impulz realneho nastroja a zbytok sa "dorobi" vo vnutry v HW ako spomenul Kayko. preto staci tak malo MB a zvuk je dokonaly. dozvuk zvuku uz nejako zkorigujes ale prvotne ms zvuku sa tvoria tazko, na to su tie kratke sample ktore su v ROM kazdeho syntaku. napriklad klaviru staci kratky impulz na to aby ucho a mozog pochopilo ze zacal hrat klavir, zbytok uz si nejak zasociuje :)

je to asi tak nejak ked nezachytis zaciatok vety a potom ten zbytok ti neni jasny. ak zachytis, tak uz predpokladas kam sa ta veta bude uberat :) nie ze by si bol jasnovidec :D ale proste podla nejakych zakladnych danosti ti to zacne splivat do uceleneho celku :D

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 říj 2005 21:19

nazdar Excom) len cakam, kedy take nieco vymyslia nasi SW priatelia. ale zda sa, ze pre nich je jednoduchsie urobit GM banku na 30GB (potom ti uvodne impulzy zozeru celu RAMku a DFD zozerie HDD) :)

ono cela ta filozofia je padnuta na hlavu. ked si zoberiem taky Colossus. ma to 30GB, je tam 250 presetov, ale fura v stereo prevedeni aj s dozvukom, takze musis prisposobit cely mix jednemu takto "zle urobenemu" presetu. ak pouzijes viac presetov v projekte, RAMka v riti, HDD blika ako sialeny, mix je preplneny od L po R bordelom stereo vzoriek a ked prepnes do MONO, cely sa zhrozis, lebo 3/4 veci nehraju a tie co zostali hrat, hraju ako z vietnamskej samohrajky... :roll:
a to si za to vypytaju 1000,- dolacov

naproti tomu HW masiny maju celu banku naplnenu mono vzorkami (az na par vynimiek - vacsinou grand piano), ktore su ovela univerzalnejsie a cistejsie pouzitelne v mixe. engine nastroja spolu s FX jednotkami je naplno vyuzity pri dotvarani celkoveho prejavu jednotlivych zvukov. vysledok vacsinou lepsi ako pri sw.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 říj 2005 22:42

excom : to je hlupost co pises .. to v 80tych rokoch s tym prisli .. ze staci zaciatok a zvysok sa uz dorobi .. taky klavir hned rozoznas od poriadneho .. prave podla toho dozvuku .. skus si zahrat trebars na grand .. hlavne stlac pedal trosku .. a porovnaj ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 říj 2005 22:46

poshook : gigabajty nie su ale zarukou kvality .. trebars colosus zrovna nevynika dakou kvalitou .. inak co sa tyka tej prezentacie .. ono dost zavisi od aranzov .. zober si profi midifajly .. ako hraju .. na tych rozych GM bankach .. gitarove sola jak vino .. ATD .. skus si zahrat na tych zvukoch .. budes mat pocit , ze pouzivaju uplne ine zvuky .. to iste sa mi ale stava aj s profi samplami .. treba na to vzdy vediet aj hrat ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 říj 2005 23:15

Pytkin píše:excom : to je hlupost co pises .. to v 80tych rokoch s tym prisli .. ze staci zaciatok a zvysok sa uz dorobi .. taky klavir hned rozoznas od poriadneho .. prave podla toho dozvuku .. skus si zahrat trebars na grand .. hlavne stlac pedal trosku .. a porovnaj ..
no ja som to mal prave namysli pri tych uplne kratkych samploch, presne ako pises... prepokladam ak by sa pokracovalo tymto trendom dalej ale z casovo dlhsou vzorkou tak zvuk bude dokonalejsi, tam uz dalej asi zavisi od kvality algoritmu aky dany hw pouziva... niekto tu spominal 8MB ROM na kurzweily a zvuky to ma paradne...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 říj 2005 23:18

excom: jedna vec su verne zvuky .. druha vec su zaujimave zvuky .. trebars klavir je klavir .. a vzdy rozoznas dobry a zly klavir .. samozrejme .. aj zly klavir sa moze v hudbe hodit ..

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 13 říj 2005 23:55

2Excom and Pytkin: Obidvaja mate pravdu, fakt pre zaciatok staci aj ten pociatocny transient na to aby mozog bezneho cloveka( myslim tym typka ktory nie je registrovany na ezone :D ) si dotvoril vnem az do konca podla ocakavaneho vysledku.
Ale kedze sme trosku nad vecou ( zvukom ) a hlavne fajnovejsi, tak nam to jednoducho nestaci a nas mozog prirodzene pyta celu porciu.
Napriek tomu si pamatam ako sme hykali nad D-50, ktora mala neuveritelne realne akusticke zvuky a to nas pri tom iba klamali :)
Ale na druhej strane v tej dobe 1MB stalo ako Oltcit :) takze aj tak Boze diky za klamarku D-50tku.

Odpovědět