Zdravím, na základě dobrých reakcí na webu chci zakoupit Kawai K1 ii nebo K1 jako masterkeyboard.
Zajímá mě ovšem životnost této klaviatury (vhledem ke stáří nástrojů) v porovnání s nově pořízeným X-station 61 nebo CME-UF60 a také reakce kláves. X-station jsem zkoušel a příjemně mi vyhovuje, taktéž jsem zkoušel UF-50 a bylo též v pohodě.
Nebo ještě vyzkouším M-audio Axiom
Máte někdo zkušenosti z přímého porovnání?
Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1
Re: Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1
Kawai k1 jsem vlastnil a bylo to hrozné bláto, ovšem ty ostatní co zminuješ taky za moc nestojí - takže nevím. X-station je na první osahání jak říkáš příjemná ale má nepoužitelnou dynamiku - hlavně na hraní piana, strings.....
ze starších nástrojů co jsem vlastnil měl dobrou synt klávesnici Korg M1.
jinak doporučuji alespon nějaký standard od studiologic.
ze starších nástrojů co jsem vlastnil měl dobrou synt klávesnici Korg M1.
jinak doporučuji alespon nějaký standard od studiologic.
No K1 mi prisla celkem neznicitelna, paradoxne ma lepsi klavesnici nez K4, ta je fakt strasna (i kdyz Merlin se mnou nebude souhlasit ) urcite vydrzi vic nez ty plastove cinske lacine mastery co se ted vsude prodavaji. Dojem z hry neni uplne spatny, zalezi na co to chces. Slusny klavesnice maji Yamahy ted je na aukru jedna DX7II za nekolik korun, ktera je porouchana (odesel prevodnik) a funguje jenom jako master. Ta je hodne dobra a ma uz opravenou tu chybu s dynamikou co ma DX7 mk1
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
Ja som kúpil Kawai K1 II asi po intenzívnom používaní, trochu to cítiť na nerovnomernosti dynamiky (vyhrané Ačka a Cčka...), ale nemám problémy s nejakým nefungovaním kláves a pod. A mám dojem že aj tá nevyrovnanosť sa trochu zmiernila po rozobraní a prečistení. Mne osobne sa na tejto klávesnici hrá veľmi príjemne, tak nejak mi sadla do ruky...
Po K1 som kupoval YAMAHA V50 - tak po K1 bola klávesnica riadne sklamanie - totálne ľahučká a plytká reakcia, navyše s problémovými miestami - porušenou gumou, ktorá ovplyvní viacero kláves pri sebe... -(
ad: DX7 II - zase príjemné, aj keď dosť "klepavé" prekvapenie. A v tej v. II je fakt už vyriešená tá dynamika 0-127 ? Mne sa nejak zdá , že mi vždy moduly riadené DX7kou II hrajú bez max. dynamického vybudenia...
Ešte u K1 II treba spomenúť vysielanie rýchlosti pustenia klávesy - Velocity NoteOFF. Nie je to síce nikde dokumentované, ale funguje to. Nikde v menu sa to nedá vypnúť a dokonca ani vnútorné zvuky na to nereagujú (škoda). Z mojich modulov na to reaguje len K4r, takže som sa okľukou dostal k funkciám, čo poskytuje klávesová K4 -)
Upozornil na to niekto na midi.cz, následne som to vyskúšal, a tu je výsledok :
Po K1 som kupoval YAMAHA V50 - tak po K1 bola klávesnica riadne sklamanie - totálne ľahučká a plytká reakcia, navyše s problémovými miestami - porušenou gumou, ktorá ovplyvní viacero kláves pri sebe... -(
ad: DX7 II - zase príjemné, aj keď dosť "klepavé" prekvapenie. A v tej v. II je fakt už vyriešená tá dynamika 0-127 ? Mne sa nejak zdá , že mi vždy moduly riadené DX7kou II hrajú bez max. dynamického vybudenia...
Ešte u K1 II treba spomenúť vysielanie rýchlosti pustenia klávesy - Velocity NoteOFF. Nie je to síce nikde dokumentované, ale funguje to. Nikde v menu sa to nedá vypnúť a dokonca ani vnútorné zvuky na to nereagujú (škoda). Z mojich modulov na to reaguje len K4r, takže som sa okľukou dostal k funkciám, čo poskytuje klávesová K4 -)
Upozornil na to niekto na midi.cz, následne som to vyskúšal, a tu je výsledok :
chcu to jako ovladač Microx a Ensoniq MR61-kde je pro mě příjemná klaviatura (asi polovyvážený FATAR), leč některé černé klapky zní náhodně příliš silně při slabém doteku a navíc je klaviatura do nástroje podivně přimontována - ./ostatni-hardware/zvlastni-modul-v-ensoniq-mr-61-t12161.html?hilit=ensoniq
Potřebuju něco co by dokázalo vysílat 2-4 midikanály ve více zónách podle vlastního nastavení a nemělo měkkou klaviaturu jako MicroX
Potřebuju něco co by dokázalo vysílat 2-4 midikanály ve více zónách podle vlastního nastavení a nemělo měkkou klaviaturu jako MicroX
Ale jináč su Moravák
"vysílat 2-4 midikanály ve více zónách" - tak toto bohužiaľ K1 nedokáže.
Zvuková časť je v Multi režime nastaviteľná na príjmanie na 8 kanáloch, resp. v 8 mich zónach klávesnice, ale vysielanie ide furt len po jednom kanáli (či kanále, či jak to má byť..)
Zvuková časť je v Multi režime nastaviteľná na príjmanie na 8 kanáloch, resp. v 8 mich zónach klávesnice, ale vysielanie ide furt len po jednom kanáli (či kanále, či jak to má byť..)
Díky za upozornění, tušil jsem to z návodu, tož budu hledat jindejusuf píše:" ale vysielanie ide furt len po jednom kanáli (či kanále, či jak to má byť..)
Ale jináč su Moravák
Re: Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1 -- >
Ahoj, vidím jak se tu bavíte o Kawai K1 ii a asi s tím máte zkušenosti, chtěla bych se tedy zeptat, jestli k tomu nemáte návod v češtině. Já ho strašně sháním a mám ho jen v aj, což je blbý, tak dobrej angličtinář nejsem, abych přeložila 50 stránek... Nenašel byste ho někdo prosíím? Dík
CZ manuál žiaľ nemám... O čo konkrétne ide ? Tvorba zvuku, nastavenie MIDI funkcií, alebo ... ?