Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pateson

Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1

Příspěvek od pateson »

Zdravím, na základě dobrých reakcí na webu chci zakoupit Kawai K1 ii nebo K1 jako masterkeyboard.
Zajímá mě ovšem životnost této klaviatury (vhledem ke stáří nástrojů) v porovnání s nově pořízeným X-station 61 nebo CME-UF60 a také reakce kláves. X-station jsem zkoušel a příjemně mi vyhovuje, taktéž jsem zkoušel UF-50 a bylo též v pohodě.
Nebo ještě vyzkouším M-audio Axiom
Máte někdo zkušenosti z přímého porovnání?

martinrx
Vybavení

Re: Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1

Příspěvek od martinrx »

Kawai k1 jsem vlastnil a bylo to hrozné bláto, ovšem ty ostatní co zminuješ taky za moc nestojí - takže nevím. X-station je na první osahání jak říkáš příjemná ale má nepoužitelnou dynamiku - hlavně na hraní piana, strings.....

ze starších nástrojů co jsem vlastnil měl dobrou synt klávesnici Korg M1.

jinak doporučuji alespon nějaký standard od studiologic.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No K1 mi prisla celkem neznicitelna, paradoxne ma lepsi klavesnici nez K4, ta je fakt strasna (i kdyz Merlin se mnou nebude souhlasit :) ) urcite vydrzi vic nez ty plastove cinske lacine mastery co se ted vsude prodavaji. Dojem z hry neni uplne spatny, zalezi na co to chces. Slusny klavesnice maji Yamahy ted je na aukru jedna DX7II za nekolik korun, ktera je porouchana (odesel prevodnik) a funguje jenom jako master. Ta je hodne dobra a ma uz opravenou tu chybu s dynamikou co ma DX7 mk1
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Ja som kúpil Kawai K1 II asi po intenzívnom používaní, trochu to cítiť na nerovnomernosti dynamiky (vyhrané Ačka a Cčka...), ale nemám problémy s nejakým nefungovaním kláves a pod. A mám dojem že aj tá nevyrovnanosť sa trochu zmiernila po rozobraní a prečistení. Mne osobne sa na tejto klávesnici hrá veľmi príjemne, tak nejak mi sadla do ruky...
Po K1 som kupoval YAMAHA V50 - tak po K1 bola klávesnica riadne sklamanie - totálne ľahučká a plytká reakcia, navyše s problémovými miestami - porušenou gumou, ktorá ovplyvní viacero kláves pri sebe... -(

ad: DX7 II - zase príjemné, aj keď dosť "klepavé" prekvapenie. A v tej v. II je fakt už vyriešená tá dynamika 0-127 ? Mne sa nejak zdá , že mi vždy moduly riadené DX7kou II hrajú bez max. dynamického vybudenia...

Ešte u K1 II treba spomenúť vysielanie rýchlosti pustenia klávesy - Velocity NoteOFF. Nie je to síce nikde dokumentované, ale funguje to. Nikde v menu sa to nedá vypnúť a dokonca ani vnútorné zvuky na to nereagujú (škoda). Z mojich modulov na to reaguje len K4r, takže som sa okľukou dostal k funkciám, čo poskytuje klávesová K4 -)

Upozornil na to niekto na midi.cz, následne som to vyskúšal, a tu je výsledok :
Obrázek

pateson

Příspěvek od pateson »

chcu to jako ovladač Microx a Ensoniq MR61-kde je pro mě příjemná klaviatura (asi polovyvážený FATAR), leč některé černé klapky zní náhodně příliš silně při slabém doteku a navíc je klaviatura do nástroje podivně přimontována - ./ostatni-hardware/zvlastni-modul-v-ensoniq-mr-61-t12161.html?hilit=ensoniq

Potřebuju něco co by dokázalo vysílat 2-4 midikanály ve více zónách podle vlastního nastavení a nemělo měkkou klaviaturu jako MicroX
Ale jináč su Moravák

jusuf

Příspěvek od jusuf »

"vysílat 2-4 midikanály ve více zónách" - tak toto bohužiaľ K1 nedokáže.
Zvuková časť je v Multi režime nastaviteľná na príjmanie na 8 kanáloch, resp. v 8 mich zónach klávesnice, ale vysielanie ide furt len po jednom kanáli (či kanále, či jak to má byť..)

pateson

Příspěvek od pateson »

jusuf píše:" ale vysielanie ide furt len po jednom kanáli (či kanále, či jak to má byť..)
Díky za upozornění, tušil jsem to z návodu, tož budu hledat jinde
Ale jináč su Moravák

Maky333

Re: Životnost a kvalita klaviatury Kawai K1 -- >

Příspěvek od Maky333 »

Ahoj, vidím jak se tu bavíte o Kawai K1 ii a asi s tím máte zkušenosti, chtěla bych se tedy zeptat, jestli k tomu nemáte návod v češtině. Já ho strašně sháním a mám ho jen v aj, což je blbý, tak dobrej angličtinář nejsem, abych přeložila 50 stránek... Nenašel byste ho někdo prosíím? Dík

jusuf

Příspěvek od jusuf »

CZ manuál žiaľ nemám... O čo konkrétne ide ? Tvorba zvuku, nastavenie MIDI funkcií, alebo ... ?

Odpovědět