Zkresleny zvuk Nord Stage2 za zvuk.kartou

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pianoman

Zkresleny zvuk Nord Stage2 za zvuk.kartou

Příspěvek od pianoman »

Zdravim vospolok Sound MythBusters!
potreboval by som poradit ohladne zapeklitého problemu...:)
mam zapojene dva klavesy: kurzweil sp88 do NS288 a z vystupu NS2 do zvuk karty Steinberg ur22. Kurcik hra jak vinko a NS2 duni jak zo suda. Na sluchátkovy vystup priamo je vsetko ok!!..nie je to vyslovena katastrofa ale minimalne to demotivuje při hrani...samozrejme som to skusal aj solo napojit rozne kombinovat kable, vstupy/vystupy prehadzovat no napomaha nic... zacinam si myslet ze NS2 ma tak nestastne sample ze akekolvek dgi/analog spracovanie zvuku "za" ho degraduje.
tak babo rad:)

lavender

Re: Zkresleny zvuk Nord Stage2 za zvuk.kartou

Příspěvek od lavender »

ked to uz mas vo zvukovke, sprav nahravku ako to hra. a daj to sem.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

pianoman píše:... zacinam si myslet ze NS2 ma tak nestastne sample ze akekolvek dgi/analog spracovanie zvuku "za" ho degraduje.
Neverim. Chyba byva obvykle v interface. V tom medzi displejom a klavesnicou. :wink:
Alebo sa obcas nieco pokazi. :(

Nema to nahodou nejake master EQ, ktore si prehnal? (a na sluchadla to neni pocut)
Nevracaju sa ti MIDI instrukcie z DAW? (zapnute echo z DAW a aj Local On)

pianoman

Příspěvek od pianoman »

Dik chlopi,
skusim este raz.. NS2 cez sluchadka alebo primo na vystp repro-zvuk jak z koncerta sien,,,supnem to cez kartu zadunene...mam vyskusane oba vystupy asi 10 kablov...planujem teraz skusit inu zvukovku...a kedze byvam pri praglu skocim do modran( kytary.cz) zo zvukovkov a sluchatkami ,,, supnem to do ich NS2EX a uvidime..kludne poslem nahravku..ale ako nahram ten rozdie pred -za kartou....to treba pocut ..
"stve" ma, ze to nerobi ten kurcik..ten mi dotoho vnasa tu schrodingerovu kočku..:)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Ahoj, já jsem všechny problémy s in/out impendacemi, úrovněmi a stereo/mono vyřešil nasazením hračky s názvem A.R.T. Powermix III ještě před zvukovkou. Zapíchám do toho až tři krámy - nové grooveboxy i vintage analog klapky. Výhoda je v tom, že dle připojení vstupu pozná, jestli je to stereo vstup nebo mono, a ten mono rozhodí automaticky do obou výstupů L+R, což žádný jiný podobný zařízení neumí, co znám. Nastavím gainy a master a dokonce to má 2 sluchadlový out jack 6,3, takže při nahrávání může poslouchat zvukař i muzikant bez dalšího speaker ampu a separátní volume na master a speakers, takže např. staré analogy lze ladit přes sluchadla, aniž by pazvuky z ladění otravovaly z main výstupu kolegy ve studiu, main výstup se na ladění stáhne :-) Dobré i na live na stage. Kvalita preampů (i master a speaker) na klávesy a kytary je naprosto vyhovující, mikrofonní preamp to ale není (max. jen něco přes 30 dB zisku). Z výstupu ART rovnou do stereo vstupu zvukovky. Steinberg UR jsem dal po týdnu zkoušení pryč, nelíbila se mi kvalita nabranýho wav zvuku, mám jiné zařízení, kde se mi zdá subjektivně lepší, zvuk více posazený vpředu. Ale to je subjektivní, nechci OT..

remek

Příspěvek od remek »

Dobrý den,
podobný problém jsem měl u UR44. V programu dspMix pro ovládání zvukovky jsem označil vstup 1+2 jako stereo link, ale musíte ručně posunout PAN vstupů, protože zůstanou uprostřed. Tzn. 1 vstup levý kanál PAN 100% L a 2 vstup pravý kanál PAN 100% P.

pianoman

Příspěvek od pianoman »

skoda ze som zrovna odcestovany u rodicov na sk...zaraz by som skusil...:) no neda mi nespomenut, preco sa to chova pre kazdy nastroj inak pri rovnakom nastaveni...

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

kurzy maju štandardne symetrický výstup, neviem ako nordy...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

pianoman, zistil si uz nieco nove ?

pianoman

Příspěvek od pianoman »

zdar, v piatok som dorazil z rodnej hrudy do matky miest ... vikend som tahal 12 a nejak nebol cas na zabavu...prave sa snazim daco rozumneho zaznamenat na mobil aby to bolo mozne sem zavesit...je to ale sumava jak prasa...behom tyzdna skocim do kytarycz a poriesim..pozeram ako v cubase 8 nastavit aby to bralo vstupy rovno stereo zatial ziadna zmena...mozno mam len take rozmamznane usi z toho kurcika ze podvedomie sa vsemozne snazi norda zdiskreditovat..ale to uz je iny freud:))

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Hehe, tak ja ako vylucny uzivatel Kurza si myslim, .... ze to teda asi bude usny klam. :lol:
Ale zaroven davam maximalne 85% tomu, ze to bude nejaka elektricka chyba. 8)
(dobre som to napisal ?)

pianoman

Příspěvek od pianoman »

tento typek na foru nord mal podobny problem..a myslim ze aj riesenie bude podobne.. http://www.norduserforum.com/nord-stage ... f748464461

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jestli je to ono, tak nezbývá než konstatovat, že "jak prosté, milý Watsone" :-D

P.

Odpovědět