Zvuky na Kawai K1

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
brp
Příspěvky: 2
Registrován: 08 led 2013 21:02

Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od brp » 08 led 2013 21:20

Ahoj, mám banální dotaz. Koupil jsme KK1. předchozí majitel většinu originálních zvuků přehrál. nevíte,kde se dají sehnat? zkoušel jsem to zadávat ve vyhledávačích a nic mi to nevyplivlo.dík P

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od jusuf » 08 led 2013 21:31

Originálne zvuky ale nie sú z tých najlepších, K1 má na viac...
Nejaké zinternetu nazbierané zvuky posielam v prílohe. Neviem, či je tam aj pôvodná banka.
Väčšinou sú z http://www.sysexdb.com/synth_detail.aspx?dv=39 .

Sú zvuky predchádzajúceho majiteľa zaujímavé ? Môžeš prípadne uložiť a poslať ?
Přílohy
Zvuky.zip
(211.98 KiB) Staženo 53 x

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od biscuit » 08 led 2013 21:43


Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od a.tom.x » 09 led 2013 11:21

Factory banky jsou otravné. Nikdo si nehrál pořádně s AM a to je taky jediná věc proč mít K1 (mám 2 a vím proč)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

brp
Příspěvky: 2
Registrován: 08 led 2013 21:02

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od brp » 31 led 2013 01:45

jo, díky na ty stránky kawaie jsem se dostal i předtim. Přišlo mi,že jich tam je strašně málo, ale možná to špatně interpretuju, že co soubor to zvuk. radši jsem nic nepokoušel, abych si tam nepřehrál i to málo co tam zůstalo nějakýma 30ti nepoužitelnýma zvukama. Moc se v tom totiž nevyznám, tak jsem zakoupil to nejlevnější, co se tak dá sehnat.

Gogin
Příspěvky: 1
Registrován: 12 úno 2013 14:11

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od Gogin » 12 úno 2013 14:23

Ahoj
Pokud chceš ,mám 4 orginální karty KAWAI se zvuky a je mezi nima i jedna,která má tytéž zvuky co byly v novém nástroji. Jestli se někdy dostaneš k Brnu, pak to máš vyřešený.
Jinak ale souhlasím s ostatními,že si dokážeme udělat o dost lepší zvuky. Mám ty karty od němců a taky moc fantazie nepobrali. Gogin 721 971 699

Esprit
Příspěvky: 13
Registrován: 09 čer 2013 23:34

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od Esprit » 15 pro 2013 22:05

Da se kawai k1 propojit s programy typu kontakt, nebo propojení s daw a tam spoluprace s vst? Proste jestli miuze fungovat jako midi kontroler. Mam taky k1 a kdyby to neslo musel bych si poridit nejaky akai midi kontol klavesy. Ale ted mam prioritu poridit nejakej pad ovladac, takze by mi to pomohlo.
A pokud to jde, tak jestli byvaji nejake problemy, slozitejsi nastaveni, pokud se jedna o syntak. Prece jenom holej midi keyboard, muze situaci ulehcit, ale nevim, nemam zkusenosti.
To jako zapojim kawai, v dawu vsechno nastavim a pak uz pocitac prebira jenom povely klaves, ktere zvoleny program doplni o patricnej "zvuk"? Na keyboardu se nemusi nic nastavovat? Jestli se PC a jeho soft s tim kawaiem nejak nepopere.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od jusuf » 15 pro 2013 23:31

Jasné,že sa K1 dá použiť ako MIDI klaviatúra pre softvér. Treba pripojiť MIDI kábel z MIDI OUT na K1 do MIDI IN na zvukovke. V DAW nastaviť príjmanie na patričnom vstupe / MIDI kanále , poprípade na všetkých vstupoch/kanáloch (All MIDI Inputs). Na K1 potrebuješ nastaviť Transmit MIDI kanál (v prípade nahrávania z "All MIDI Inputs" na kanále nezáleí).
Pri uvoľnení poslednej klávesy K1 vysiela data All Notes Off, čo môže v niektorých DAW (napr. Live) spôsobiť vypnutie všetkých znejúcich zvukov. Treba to riešiť MIDI filtrom.

Esprit
Příspěvky: 13
Registrován: 09 čer 2013 23:34

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od Esprit » 16 pro 2013 16:50

dekuju. Mohl by jsi mi prosim te detailneji vysvetlit tu posledni vetu? Vubec nevim co se tim mysli.
Pri uvoľnení poslednej klávesy K1 vysiela data All Notes Off, čo môže v niektorých DAW (napr. Live) spôsobiť vypnutie všetkých znejúcich zvukov. Treba to riešiť MIDI filtrom.Vypnuti zvuků, jako tech hw, nebo vst...?

Live- ableton predpokladam?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od MDudas » 16 pro 2013 18:47

MIDI Input filter v DAW alebo VST.
Posielanie All Notes Off po vypusteni klaves je "staromodna" interpretacia udalosti.
Dneska sa takmer nepouziva a mohla by orezavat doznievajuce tony...

andrejo
Příspěvky: 1
Registrován: 12 čer 2014 23:08

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od andrejo » 12 čer 2014 23:12

Mam problem. Dlhsiu dobu som klavesy nepouzival a teraz mam po zapnuti vo vsetkych bankach jeden rovnaky zvuk - Single K-1 alebo MULTI K-1 - co am urobit aby som to dostal do normalu?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Zvuky na Kawai K1

Příspěvek od a.tom.x » 13 čer 2014 10:55

Vybitá zálohovací baterie, vyměnit, pak naloadovat zvuky přes Midi (sysex).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět