2 wav na 1 stope - ako ?

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od dendy » 24 črc 2013 22:31

mam otazku.. ako v logicu spravim aby som mal na 1 stope cez seba 2 wavka ktore mi hraju sucasne ??

Obrázek

ten pad, teraz je to rozdele na 2 stopy - ale to sa mi nepaci, chcem to mat proste na jednej stope, len koli tomu ze dozvuk chcem aby mi plynule dohral sa mi nechce udrziavat to v 2 stopach .. nechcem ziadne fade - proste plynule nech mi dohra jedno ale medzitym nech uz hra druhe ..

teraz ked ich dam na 1 stopu a to druhe presuniem cez to prve, tak to prve sa usekne, vid druhy obrazok :

Obrázek
Obrázek

da sa to ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 10:35

mas tam mody DRAG : je tam overlap , nooverlap , Xfade a shuffle .. ale asi sa to neda ako chces .. ta horna mutuje tu dolnu ..
Přílohy
Screen Shot 2013-07-25 at 10.33.58 AM.png
Screen Shot 2013-07-25 at 10.33.58 AM.png (49.5 KiB) Zobrazeno 714 x

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Amorph » 25 črc 2013 10:38

v cubase se imho da nastavit ten xfade tak, ze to bude delat to co chces (tzn. nulove nebo minimalni casy fadein i fadeout), ale v logicu netusim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 10:41

jo .. v logicu to asi nejde .. hlavne by bolo aj dost otravne ukladat na seba sample a kazdemu editovat ten crossfade .. ale mozno to ide dako inak spravit .. zatial som ale neprisiel ako ..

dendy : ved si sprav folder track a na ukladaj to striedavo do dvoch a tie daj do toho foldru .. v logicu sa foldre volaju dako inak ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od dendy » 25 črc 2013 14:01

skoda .. som zvyknuty uz z Beatmakera na iPade ze tam sa to v pohode da ani netreba ziadne fejdy definovat - proste ked na stope prekryjem wavka hraju obidve naraz ... .. velmi casto to pouzivam ...

diky

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Ivo » 25 črc 2013 17:27

A nehrají úplně stejně obě naráz když jsou každé v jiné stopě ? :wink:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Amorph » 25 črc 2013 17:50

Ivo: jde zrejme o to, ze na tech stopach mas treba nejake efekty pripadne automatizaci a je opruz to zdvojovat (a efekty si pak vezmou dvakrat vic vykonu). V Cubase podobne veci resim vetsinou tak, ze to mam na vice stopach a posilam to do spolecneho bussu. nevyhoda pak muze byt treba ta, ze buss kanal nejde freeznout.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od dendy » 25 črc 2013 17:54

presne ako hovori amorph... proste sa mi nechcelo mat koli kazdej takejto veci namiesto 1 stopy 2 .. ked mam takychto stop povedzme 30 v projekte tak uz je to rozdiel 30 vs. 60 .. to neprida na prehladnosti ... nehovoriac o tom ked potom chcem este nejak ekvalizovat/kompersovat/automatizovat tie stopy tak musim vsetko riesit nad stopou kde tie 2 zosumujem..

je vtipne ze 'hrackarsky' DAW na ipade toto zvlada bez problemov (viac wav hrajucich sucasne na 1 stope) a 'velke profi' DAW na desktope s tym maju problem :mrgreen:

Uživatelský avatar
Jirka Štolfa
Příspěvky: 479
Registrován: 11 kvě 2013 09:16

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Jirka Štolfa » 25 črc 2013 19:17

S1 to zvládá bez problémů. :-)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1903
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Stan » 28 črc 2013 14:47

V Logic 9 to nejde ale co označit ty 2 stopy a ¨Bounce in place¨, pak ty stopy vymazat či schovat pro případnou editaci. Je to práce na 5s 8)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od dendy » 28 črc 2013 14:53

to nieje riesenie v tomto pripade - to mozem rovno spravit bounce na celu 8 minutovu stopu :-) to je nejaka melodia na ktorej je reverb ci delay takze aby nebol useknuty dozvuk ked ukladam za sebou viac krat pri anaranzi.. boucovat to dokopy je neprakticke v tomto pripade... nic - uz som sa zmieril s faktom mat 2 stopy a tie spojene do foldera.. alebo sa naucim nahravat synthy do wav bez reverbu a delayu a mam po probleme :-))) to mam len taky blby zlozvyk zapnut rev/dly uz rovno na syntaku ...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1903
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Stan » 28 črc 2013 15:25

Jo v poho. Myslel jsem regiony a ne celý stopy. Asi nechápu čeho chceš docílit. Myslel jsem že to potřebuješ jen v určité části tracku ale asi to chceš aplikovat na celý track.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1903
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Stan » 28 črc 2013 16:14

Co použít styl X-Fade místo Overlap. Poadřilo se mi docílit že oba regiony hrály v jedné stopě současně 8) Snad ti to pomůže.
Přílohy
X-Fade.png
X-Fade.png (19.3 KiB) Zobrazeno 518 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Pytkin » 28 črc 2013 18:32

stan : ale su tam tie fady .. on chce aby to hralo stale na 100% ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1903
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: 2 wav na 1 stope - ako ?

Příspěvek od Stan » 28 črc 2013 22:01

Hmm OK tak to to asi jinak nejde. Myslel jsem že potřebuje plynule navázat 2 regiony na jenom Tracku. Fade jsem udělal schválně dlouhý aby to bylo vidět. No ještě by se dalo hodit ty wavky do sampleru (EXS24) a spouštět je jako MIDI noty. Tím by je překryl a byly by vždy na 100%. Jeden sampler a hodit do toho všechny audia. Pak by byla jen jedna MIDI stopa. To by ale mělo omezení na rozdílnou úpravu jednotlivých (setů) zvuků a tak mě ještě napadlo ten sampler udělat mulitimbral rozhodit každý požadovaný set zvuků na jiný kanál na které se pak dají aplikovat rozdílné efekty. Nevím však jestli by to pomohlo.

Odpovědět