Bank select do externího synťáku

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Bank select do externího synťáku

Příspěvek od tony9 » 21 bře 2007 00:58

Jak provedu Bank Select když chci ovládat externí synťák, konkrétně Korg TR - 61 . Pch je mně jasný navolím číslo, ale kde se zadává volba banky na to nemůžu furt přijít , mám LAP 5.1 a taky přiznávám že jsem v tomhle dost LAMA. Návody , google a hledání jsem zkoušel. Anglicky moc neumím , poněvadž mě strana a vláda učila gavariť pa Rusky. Potřebuji volit program a combi jestli to teda jde.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2007 23:24

to je control change 0 a 32 .. MSB a LSB ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 22 bře 2007 01:25

Za prvé dík že se někdo ozval. já právě nemůžu přijít jak se to v Logicu nastavuje , myslím LSB, MSB. Prošel jsem enviroment a ať dělám co dělám pořád hraje jen GM banka. Múžu přepínat přímo na synťáku , ale když začnu přehrávat od začátku, tak zase naběhne GM banka. Jo a nemám Logic 5. 1, ale 5. 5. 1, jsem se upsal.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 22 bře 2007 08:35

inak tento problem mam aj ja s Nord Modular G2 ... ked k nemu pripojim keyboard (e-mu x-board 25) tak patche prepinam patch select CC v pohode .. ale ked posielam LSB/MSB tak to proste nic nerobi - resp. pokial je LSB/MSB 0/0 tak mi prepina patch select CC patche v Bank1 ale ked LSB/MSB zvacsim (to je jedno ktore skusal som obidve kombinacie), tak mi patch select prepinanie nerobi nic ...

v manuali som nasiel ze LSB/MSB by nalo prepinat banky .. ale neprepina.. asi mi nieco este unika. ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 bře 2007 17:53

Dendy: musis si v tom manualy pozriet aj cisla patricnych bank ako MŚB/LSB......nie vsetky syntaky vyuzivaju na volbu banku obe cisla.......a niektore maju aj take fory ze napr. zakladna banka je 0/0 a dalsie banky su 121/1, 121/2....atd....pricom MSB sa uz nemeni.......toto je napr. pri niektorych Rolandoch.....Ako to je konkretne na tom Modulare to neviem......samozrejme ze sa to da najst aj nahodou.....ale skus to radsej pohladat....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 bře 2007 20:56

presne .. treba prestudovat v navode ako MSB a LSB odoslat .. resp ktorej banke zodpoveda ake MSB a LSB cislo ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 22 bře 2007 20:59

prolem je ze som nikde v manuali nenasial nic.. len vseobecne kedy MSB/LSB - kontroler cislo 0 / 32 ... ale ziadny detail .. musim este pohladat ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 bře 2007 21:02

dendy : urcite to musi byt dakde popisane .. ked su syntaky s presetmi , tak je to vacsinou napisane v tabulkach s nazvami zvukov .. vzdy ake MSB , LSB treba poslat pre danu banku ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 23 bře 2007 00:27

Já jsem v manuálech nic nenašel a prošel jsem všecko , co jsem k tomu dostal. Dnes sem navíc objevil enviroment pro Trirona Le ale nefunguje to. Jenom doufám že to správně nastavuju v Logicu.,

Odpovědět