Logic 5.5.1 a převod VSTi do WAV

Vše o sekvenceru Apple Logic
Martinek
Příspěvky: 10
Registrován: 02 zář 2004 13:25

Logic 5.5.1 a převod VSTi do WAV

Příspěvek od Martinek » 22 srp 2005 15:54

Rád bych se zeptal zde přítomných přátel, jak převedu výstup z AudioInstrument stopy (Absynth) do Audio stopy (do WAV). Jsem v LAP v začátcích (Cubase mě tak trochu zlobila :-)) takže díky za jakoukoliv radu. Á propos: je tu ještě nějaký ne-š?astník co používá Logic a WinXP.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 srp 2005 16:10

jedine cez bounce funkciu na master stope. predtym si dany track nastav ako solo. logic sa ta pre bouncingom spyta, ci chces vysledny wav pouzit v projekte, tak mu das ze ano a on ti ho automatikcky hodi do audio stopy

Martinek
Příspěvky: 10
Registrován: 02 zář 2004 13:25

Příspěvek od Martinek » 22 srp 2005 16:12

Díky moc.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 23 srp 2005 11:09

Když už jsme u toho, tak neš?astníků, co používá Logic na PC je ještě určitě hodně (včetně mě). Když jsem ho začal používat, tak jsem si říkal, proč mu říkají Logic, když mi některý věci tam připadaj alogický. Když jsem se ale začal hrabat v Cubase, tak musim prohlásit, že Logic je velmi logický a ten kdo dělal Cubase je bordelář. Stejně asi většina Logicářů časem skončí u Cubase, ale oddaluju to maximálně jak to jde ... :-)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 srp 2005 11:27

Nebo si kup Mac mini a budes v klidu - na LE7 to bude bohate stacit

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44

Logic na PC

Příspěvek od markuc » 02 led 2007 05:12

Patřím k těm mnoha nešťastníkům, kteří dosud provozují Logic na PC, ale musím poznamenat, že mám za sebou leta práce s Cubase a k Logicu jsem přešel pouze z důvodu kompatibility s tím, co dělám v práci (tam jsou ale Mac Quad v plné náloži). Je to určitě otázka názoru, ale když jsem byl nucen poprvé otevřít Logic, nedokázal jsem na základě intuice ani vytvořit audiostopu a to se prostě v Cubase nestane. Cubase je prostě pouze poněkud neosobní, jak to definoval jeden z mých slavných kolegů, ale jinak je bezkonkurenčně lepší. Navíc platforma VST je asi fakt nejrozšířenější a Apple Logicu velmi uškodil, když přestal podporovat Windows, ale to asi všichni víme.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 02 led 2007 11:51

Poklop píše:Když už jsme u toho, tak neš?astníků, co používá Logic na PC je ještě určitě hodně (včetně mě).
I mě ale to je způsobeno tou blbou politikou Apple, což asi nemá cenu rozebírat, takže to berte ode mě jen jako takové postesknutí .

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 kvě 2007 17:36

pametam si ze svojho casu profici prechadzali z ProTools na LAP 4 :) co sa tyka mna, 5.5.1 je stale moj ultimate composition tool, super nativne efekty (pocul napriklad niekto lepsi phaser na solina stringy?). vsimol som si na sebe, ze rad pouzivam starsi software, mam rad ten pocit, ze to proste
na sucasnej masine rychlo ide :) Rovnako skvely pocit som mal kedysi ked som mal 2 GHz AMD Athlon a pouzival som Cakewalk 9, urcite neratali aj s 1 GB RAM takze napriklad bouncing, ako aj update/editacia stop v SoundForge ficala rychlo.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 kvě 2007 19:06

demsky píše:pametam si ze svojho casu profici prechadzali z ProTools na LAP 4 :) co sa tyka mna, 5.5.1 je stale moj ultimate composition tool, super nativne efekty (pocul napriklad niekto lepsi phaser na solina stringy?). vsimol som si na sebe, ze rad pouzivam starsi software, mam rad ten pocit, ze to proste
na sucasnej masine rychlo ide :) Rovnako skvely pocit som mal kedysi ked som mal 2 GHz AMD Athlon a pouzival som Cakewalk 9, urcite neratali aj s 1 GB RAM takze napriklad bouncing, ako aj update/editacia stop v SoundForge ficala rychlo.
Na Logicu som stravil cca 3 roky a skoncil pri verzii 5.5.1. Vzdy ide o tom, akym sposobom clovek dany soft pouziva. Ja som pred tromi rokmi presiel na Ableton Live prave z Logicu 5.5.1. Napriek tomu, ze bolo mnozstvo veci na Logicu fajn (a obcas mi chybaju), nehcal som sa ukecat lepsou kompatibilitou s VST/VSTi, podstatne lepsou a hlavne nedestruktivnou editaciou audia a dnes uz aj podporou multicore. Musim ale priznat, ze keby sa Logic stale na Win vyvijal, tak by som bol asi stale verny jemu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2007 22:24

Ja som zase pri Logicku vzdy stroskotal na dakych uplnych banalitach a vzdy som sa na to vysral :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 30 kvě 2007 13:07

(jen nazor) imho, co se tyce zvuku - prechod z logicu na ableton je jak prejit z jaguara na trabanta, nebo z limy na jurinovou...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 kvě 2007 13:19

ja som skusil Ableton a "ee", tie nastroje mi nesedia a pripada mi to ako jeden velky chaos. najhorsie osobne pre mna je, ked este aj pocas hrania musim cumiet do monitora, najradsej zapnem PC, zapnem recording do wavka, vypnem monitor, zavriem oci alebo cumim na oblohu a hrajem. pripadne si dam nohy do virivky :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 kvě 2007 16:37

demsky : mas vo vyrivke daky sustain pedal vhodny do vody ? :)

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 31 kvě 2007 11:26

tony9 píše:
Poklop píše:Když už jsme u toho, tak neš?astníků, co používá Logic na PC je ještě určitě hodně (včetně mě).
I mě ale to je způsobeno tou blbou politikou Apple, což asi nemá cenu rozebírat, takže to berte ode mě jen jako takové postesknutí .
Politika? Proste vydelavaji penize a to na hardwaru. Zisky ze softwaru jsou jen asi 3% z celkovych zisku Apple. Emagic koupili kvuli audiotechnologiim, ktere jsou ted soucasti systemu, a kvuli podpore prodeje sveho HW. Apple je tak hlavne primym konkurentem Dellu nebo HP, ne treba Microsoftu nebo Steinbergu, jak to z uzivatelskeho hlediska vypada.

Proto se da i cekat, ze XSkey pujde do duchodu. Nemusi to byt samozrejme pravda, ale neni uplne nesmyslna ani ta myslenka, ze ukradnutelnost budouciho ekvivalentu Logicu Pro muze byt pro Apple financne zajimavejsi nez jeho neukradnutelnost.
Obrázek

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 31 kvě 2007 20:45

Fractal píše:(jen nazor) imho, co se tyce zvuku - prechod z logicu na ableton je jak prejit z jaguara na trabanta, nebo z limy na jurinovou...
co clovek, to nazor. tento konkretny nezdielam, aj ked by bolo fajn ho rozviest (ako to myslis?)

Odpovědět