LOGIC 8 - Mapovani kontroleru

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

LOGIC 8 - Mapovani kontroleru

Příspěvek od Ondra P. » 27 kvě 2008 10:26

Chtel bych se zeptat jestli v logicu 8 jde nejakym zpusobem mapovat napriklad cutoff u VSTi syntaku na klasicky midi kontroler....
predem diky :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 27 kvě 2008 10:34

nevim jak u VST, ty nepouzivam, ale kompletni logic vcetne instrumentu a efektu se mapuje: Zahejbes mysi co chces mapovat a potom zmacknes jablko+L
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 27 kvě 2008 11:09

dikes.. fakt easy.... funguje to... I love logic :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 12:24

Jeste dotaz k mapovani...

kdyz namapuju tereba midi kontroler knob na LP filter u EQ, tak jak zamezim tomu, aby knob fungoval na kazdym oznacenym tracku u eq? chtel bych ho mit defaultne k jen jednomu tracku, kde je namapovany.... abych mohl mit ozneceny jiny track a zaroven kroutit knobem (LP FILTREM) namapovanym na eq v jinymu tracku....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 23 čer 2008 12:55

to fakt v logicu sa takto lahko mapuje kontroler na vsti-cka ?? ziadne debilne nastavovaci midi mixermaps ako v cubase ?? fuha tak to je dalsi zasadny dovod na zmenu platformy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 čer 2008 13:22

dendy: tak sa to robi snad v kazdom sw okrem cubase :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 13:32

jasne... funguje to jednoduse... kliknes vyvolas hejbens knobem a jeto... akorat nevim jestli umi vysilat i zpet zlogicu ty hodnoty... jako ze kdyz mas kontroler s nekonecnejma knobama a kolem jsou jen ty ledky nebo nad knobem display s hodnotama jestli umi i vysilat zpet ty hodnoty... zkusim to u BCR... ale melo by kdyz mackie control byl delanej hlavne pro logic...

jinak jestli premejslis o zmene, tak doporucuju logic nejdrive ozkouset, pac ma taky mouch, ktery muzou nekomu hodne vadit.. napriklad nema takovou editaci audio vzorku v arrangment okne jako Ableton nebo Cubase... jako ze kdyz chces zmenit pitch tomu audiu, tak jedine musis prez pitch machine, nebo mit ten vzorek ulozenej jako apple loop, kdyz chces timestretchovat sampl, tak to sice v arrangment okne jde, ale neni to realtime musis pockat nez se to zprocesuje, ale to je chvilka...
pak nejde zkopirovat selectovana automatizace z jednoho tracku na druhy musis jednie prez list editor .. ale to se da taky prezit... Kdyz prepnes na vyssi KHZ treba na 48khz, tak v logicu v browseru hrajou samply s vyssim pitchem, takze se to nejak interne neresampluje jedine az kdyz je pridas do arrangmnet okna, ale da se pouzit na to normal browser v mac os, tam to hraje tak jak ma ...
jiank interni efekty jako EQ COMP REVERBY atd o mnoho lepci jak cubase... myslim ze postacujici natolik, ze zadny jiny nakupovat neni treba.... A midi editace taky odost lepci....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 čer 2008 14:28

2dendy & kexik: ale v Cubase to takto také funguje :-)

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2008 15:52

pavlii : a jak to je v cubase... co vim tak tamse to muselo vzdy delat rucne to nastaveni....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 čer 2008 15:57

2ekeaze: Remote Control......a tam je tlačítko Learn, pokud se nepletu ;-)

EDIT: přesněji jsem si přečetl příspěvky výše a jen na doplnění musím napsat, že takto jednoduše to v Cubase upravdu není - ale zase to není tak složité, jak psal dendy :-)


P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 čer 2008 17:29

kexik píše:dendy: tak sa to robi snad v kazdom sw okrem cubase :)
bohuzel.. ;[

generic remote je joke. (pavlii - co je remote control?)

zvazuju, ze kvuli tomu koupim kontroler od novation, ktery tohle obchazi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 čer 2008 19:47

2brooklyn: ehh - nechal jsem se unést názvem svého článku :-D :-D Generic Remote je správně - proč by to mělo být joke, když to celkem úspěšně používám? O co tedy přicházím (myslím v porovnání s konkurencí), když je GR joke? ;-)

Ne, že by mě to nějak zvlášť trápilo, ale prostě mě to zajímá...

Dík, P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 čer 2008 20:21

pavlii píše:2brooklyn: ehh - nechal jsem se unést názvem svého článku :-D :-D Generic Remote je správně - proč by to mělo být joke, když to celkem úspěšně používám? O co tedy přicházím (myslím v porovnání s konkurencí), když je GR joke? ;-)

Ne, že by mě to nějak zvlášť trápilo, ale prostě mě to zajímá...

Dík, P.
GR ma learn jen na zjisteni midi kanalu a cc knobu, kterym hybes. ten potom rucne pracne prirazujes k parametru tak, ze se probiras dlouhyma dropdown listama a hledas prislusny parametr. tenhle typ 'learn' je v logicu nebo fruity implicitni - tam je 'pravy learn'. v tom smyslu, ze mysi se dotknes kvirtualni nobu, potom se dotknes hardwaroveho knobu a probehne prirazeni.

jestli to jde takhle treba v qbase4, nevim. to by me taky zajimalo, protoze bych si ji pripadne koupil.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 čer 2008 22:17

takto pohodlne to ma spravene aj Reason... a tiez aj Renoise

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 čer 2008 23:21

Ahha..!! THNX folks, člověk se pořád učí. Je pravda, že jsem svoje GR templaty dělal několik desítek minut, abych pokryl svoje setupy....

P.

Odpovědět