LOGIC 8 - Mapovani kontroleru

Vše o sekvenceru Apple Logic
Ondra P.

LOGIC 8 - Mapovani kontroleru

Příspěvek od Ondra P. »

Chtel bych se zeptat jestli v logicu 8 jde nejakym zpusobem mapovat napriklad cutoff u VSTi syntaku na klasicky midi kontroler....
predem diky :)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

nevim jak u VST, ty nepouzivam, ale kompletni logic vcetne instrumentu a efektu se mapuje: Zahejbes mysi co chces mapovat a potom zmacknes jablko+L
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

dikes.. fakt easy.... funguje to... I love logic :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Jeste dotaz k mapovani...

kdyz namapuju tereba midi kontroler knob na LP filter u EQ, tak jak zamezim tomu, aby knob fungoval na kazdym oznacenym tracku u eq? chtel bych ho mit defaultne k jen jednomu tracku, kde je namapovany.... abych mohl mit ozneceny jiny track a zaroven kroutit knobem (LP FILTREM) namapovanym na eq v jinymu tracku....

dendy

Příspěvek od dendy »

to fakt v logicu sa takto lahko mapuje kontroler na vsti-cka ?? ziadne debilne nastavovaci midi mixermaps ako v cubase ?? fuha tak to je dalsi zasadny dovod na zmenu platformy...

kexik

Příspěvek od kexik »

dendy: tak sa to robi snad v kazdom sw okrem cubase :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

jasne... funguje to jednoduse... kliknes vyvolas hejbens knobem a jeto... akorat nevim jestli umi vysilat i zpet zlogicu ty hodnoty... jako ze kdyz mas kontroler s nekonecnejma knobama a kolem jsou jen ty ledky nebo nad knobem display s hodnotama jestli umi i vysilat zpet ty hodnoty... zkusim to u BCR... ale melo by kdyz mackie control byl delanej hlavne pro logic...

jinak jestli premejslis o zmene, tak doporucuju logic nejdrive ozkouset, pac ma taky mouch, ktery muzou nekomu hodne vadit.. napriklad nema takovou editaci audio vzorku v arrangment okne jako Ableton nebo Cubase... jako ze kdyz chces zmenit pitch tomu audiu, tak jedine musis prez pitch machine, nebo mit ten vzorek ulozenej jako apple loop, kdyz chces timestretchovat sampl, tak to sice v arrangment okne jde, ale neni to realtime musis pockat nez se to zprocesuje, ale to je chvilka...
pak nejde zkopirovat selectovana automatizace z jednoho tracku na druhy musis jednie prez list editor .. ale to se da taky prezit... Kdyz prepnes na vyssi KHZ treba na 48khz, tak v logicu v browseru hrajou samply s vyssim pitchem, takze se to nejak interne neresampluje jedine az kdyz je pridas do arrangmnet okna, ale da se pouzit na to normal browser v mac os, tam to hraje tak jak ma ...
jiank interni efekty jako EQ COMP REVERBY atd o mnoho lepci jak cubase... myslim ze postacujici natolik, ze zadny jiny nakupovat neni treba.... A midi editace taky odost lepci....

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2dendy & kexik: ale v Cubase to takto také funguje :-)

P.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

pavlii : a jak to je v cubase... co vim tak tamse to muselo vzdy delat rucne to nastaveni....

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2ekeaze: Remote Control......a tam je tlačítko Learn, pokud se nepletu ;-)

EDIT: přesněji jsem si přečetl příspěvky výše a jen na doplnění musím napsat, že takto jednoduše to v Cubase upravdu není - ale zase to není tak složité, jak psal dendy :-)

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

kexik píše:dendy: tak sa to robi snad v kazdom sw okrem cubase :)
bohuzel.. ;[

generic remote je joke. (pavlii - co je remote control?)

zvazuju, ze kvuli tomu koupim kontroler od novation, ktery tohle obchazi.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2brooklyn: ehh - nechal jsem se unést názvem svého článku :-D :-D Generic Remote je správně - proč by to mělo být joke, když to celkem úspěšně používám? O co tedy přicházím (myslím v porovnání s konkurencí), když je GR joke? ;-)

Ne, že by mě to nějak zvlášť trápilo, ale prostě mě to zajímá...

Dík, P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pavlii píše:2brooklyn: ehh - nechal jsem se unést názvem svého článku :-D :-D Generic Remote je správně - proč by to mělo být joke, když to celkem úspěšně používám? O co tedy přicházím (myslím v porovnání s konkurencí), když je GR joke? ;-)

Ne, že by mě to nějak zvlášť trápilo, ale prostě mě to zajímá...

Dík, P.
GR ma learn jen na zjisteni midi kanalu a cc knobu, kterym hybes. ten potom rucne pracne prirazujes k parametru tak, ze se probiras dlouhyma dropdown listama a hledas prislusny parametr. tenhle typ 'learn' je v logicu nebo fruity implicitni - tam je 'pravy learn'. v tom smyslu, ze mysi se dotknes kvirtualni nobu, potom se dotknes hardwaroveho knobu a probehne prirazeni.

jestli to jde takhle treba v qbase4, nevim. to by me taky zajimalo, protoze bych si ji pripadne koupil.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

takto pohodlne to ma spravene aj Reason... a tiez aj Renoise

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ahha..!! THNX folks, člověk se pořád učí. Je pravda, že jsem svoje GR templaty dělal několik desítek minut, abych pokryl svoje setupy....

P.

Odpovědět