Logic Midi Sync problémy

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
wire

Logic Midi Sync problémy

Příspěvek od wire »

Zdravím,
po čase se i já na něco zeptám:)

Mám několik problémů, který v poslední době neúspěšně řeším. Mám Logic 9, late 2011 Macbook pro a kartu Echo audiofire 8

1) Proměnná latence
V průběhu práce se mi mění latence, což mi ničí nastavení zpoždění (spíš předstihu) vysílání midi pro HW synthy. Nejsem si teda vůbec jistej, jestli s tím pracuju správně. Nemohl by mi někdo popsat, jak tohle nastavujete? Trochu se bojím, že je to tou kartou, jejíž drivery se občas chovají trochu divně. Například musím občas přepnout na 48kHz a zpět, abych se zbavil praskání ve zvuku.

2) Synchronizace s MFB-522
Jomox xbase 09 funguje naprosto v pohodě, ale MFB se sice synchronizuje skvěle co se týká tempa, ale vždy začne od stepu, na kterém skončí, když zmáčknu stop. Synchronizuje se jedině, když dám "Go to beginning", takže předpokládám, že Logic při stopce nevysílá nějakou message, kterou to MFB chce, ale nepřišel jsem vůbec na to, jestli se s tím dá něco udělat.

TOM-Thak

Re: Logic Midi Sync problémy

Příspěvek od TOM-Thak »

Jak se chovaj jiny syntaky?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

V cubase se myslim tohle nastavuje v midi clock setupu nebo jak se to jmenuje. Myslim, ze se zaskrtne cosi jako send start message position on stop. Logic to bude mit snad taky.
Jinak co se praskani tyce to muze zpusobovat hodne veci. Klidne bych vymenil kartu za jinou pokud drivery popripade novejsi mac system nepomuzou. Muze to delat jeden jediny plugin. Mne se neco podobnyho delo s eq Pro od Fabfilteru.
Latence je vzdycky. Cim mensi tim vetsi nachylnost k problemum. V cubase je tzv external instrument, coz umi to, ze synthy po midi jsou latencne vporadku se zbytkem i kdyz se latence meni.Cubase jim vypocita zpozdeni tak, aby to sedelo s vst a audio stopama a navic to cuca pres audio vstup do DAW a sedi to (spis teda zhruba).

wire

Příspěvek od wire »

TOM-Thak píše:Jak se chovaj jiny syntaky?
Asi nechápu, na to se ptáš.
Poklop píše:V cubase se myslim tohle nastavuje v midi clock setupu nebo jak se to jmenuje. Myslim, ze se zaskrtne cosi jako send start message position on stop. Logic to bude mit snad taky.
Jinak co se praskani tyce to muze zpusobovat hodne veci. Klidne bych vymenil kartu za jinou pokud drivery popripade novejsi mac system nepomuzou. Muze to delat jeden jediny plugin. Mne se neco podobnyho delo s eq Pro od Fabfilteru.
Latence je vzdycky. Cim mensi tim vetsi nachylnost k problemum. V cubase je tzv external instrument, coz umi to, ze synthy po midi jsou latencne vporadku se zbytkem i kdyz se latence meni.Cubase jim vypocita zpozdeni tak, aby to sedelo s vst a audio stopama a navic to cuca pres audio vstup do DAW a sedi to (spis teda zhruba).
Jo ten external instrument je i v Logicu a nějakou kompenzaci má taky, to vyzkouším... dobrý nápad. Jinak Echo na ty drivery pěkně kašle, na tuhle kartu neudělali ani drivery pro Mavericks.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2wire: No na to jestli krom toho, ze ti jde Jomox a blbne ti MFB, tak jestli mas stejny problem i u jinyho syntaku.

wire

Příspěvek od wire »

TOM-Thak píše:2wire: No na to jestli krom toho, ze ti jde Jomox a blbne ti MFB, tak jestli mas stejny problem i u jinyho syntaku.
U jiných synťáků nemám step sequencer :)

juan

Příspěvek od juan »

Nedavno jsem tady otviral tema s podobnou issue:
./post348544.html?hilit=logic%20sync#p348544

Googlil jsem a zda se, ze problemy se sync v Logicu 9 ma vic lidi. V zasade stejny problem mam i kdyz nasazim MIDI noty v Logicu a "hraju" je na nejaky HW. Velke zpozdeni, navic neustale zpozdeni kolisa, takze nejde ani nahranou stopu posunout na prvni, protoze kazda nota je posunuta trochu jinak.

Odpovědět