Logic na iMac-och

Vše o sekvenceru Apple Logic
bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Logic na iMac-och

Příspěvek od bag » 24 zář 2008 10:40

Ahojte,

pouzivam aktualne stary Logic pre pc. chcem prejst na novy Logic ale apple ho uz niekolko rokov nevyvija pre pc, takze jedina moznost je zakupit mac.

padol mi do oka imac, pretoze je docela vykonny, aktualne za velmi slusne ceny (nebudem ho potebovat prenasat, preto nepozeram po macbook-och a mac pro je moc drahy)

mam moznost (za skoro rovnaku cenu) kupit novy 20" model (TN panel) s vykonnejsim procesorom (core 2 duo 2,4ghz, 6mb cache, FSB1066) a rychlejsou ramkou (800mhz), alebo minulorocny 24" model s pomalsim procakom/ramkou (core 2 duo 2,4ghz 4mb cache, FSB800, ramka 677mhz), ale s podstatne lepsim a vacsim display-om (PVA panel).

Ak sa Vas teda mozem spytat - comu by si dal prednost? vykonu alebo pohodliu? ide mi o to, ze nemam sajnu, kolko vykonu pri macoch zaberaju software-ove nastroje. pri pc-ckach dokazu zahulit procesor docela hodne, no moj domaci 2,66ghz dualcore mojmu tempu prace zatial dostacoval.

ps: vcera som bol v macstore, naimportoval som do toho noveho imaca zopar mojich projektov, v ktorych nie su zatial pouzite ziadne software-ove nastroje, iba inserty a stihal pekne. nemam ale tucha, kolko vykonu potrebuje trebars es1 a pod.

Dakujem vopred.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Logic na iMac-och

Příspěvek od Poshook » 24 zář 2008 10:49

bag píše:Ahojte,

pouzivam aktualne stary Logic pre pc. chcem prejst na novy Logic ale apple ho uz niekolko rokov nevyvija pre pc, takze jedina moznost je zakupit mac.

padol mi do oka imac, pretoze je docela vykonny, aktualne za velmi slusne ceny (nebudem ho potebovat prenasat, preto nepozeram po macbook-och a mac pro je moc drahy)

mam moznost (za skoro rovnaku cenu) kupit novy 20" model (TN panel) s vykonnejsim procesorom (core 2 duo 2,4ghz, 6mb cache, FSB1066) a rychlejsou ramkou (800mhz), alebo minulorocny 24" model s pomalsim procakom/ramkou (core 2 duo 2,4ghz 4mb cache, FSB800, ramka 677mhz), ale s podstatne lepsim a vacsim display-om (PVA panel).

Ak sa Vas teda mozem spytat - comu by si dal prednost? vykonu alebo pohodliu? ide mi o to, ze nemam sajnu, kolko vykonu pri macoch zaberaju software-ove nastroje. pri pc-ckach dokazu zahulit procesor docela hodne, no moj domaci 2,66ghz dualcore mojmu tempu prace zatial dostacoval.

ps: vcera som bol v macstore, naimportoval som do toho noveho imaca zopar mojich projektov, v ktorych nie su zatial pouzite ziadne software-ove nastroje, iba inserty a stihal pekne. nemam ale tucha, kolko vykonu potrebuje trebars es1 a pod.

Dakujem vopred.
rozdiel vo vykone na audio bude menej ako 5%, takze by som siel do 24". Logic 8 je najvykonnejsi DAW na Apple platforme. v porovnani napriklad s Live 7 je rozdiel vo vykone na viacjadrovych Inteloch podla mojich skusenosti min. 60%!! ES1 nezerie nic, rovnako ako skoro vsetko vratane reverbov. jedine co zerie CPU v Logicu je Sculpture, ktory ale urcite nezavesich na kazdy druhy track v projekte, pretoze je to hodne specialny synth.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 24 zář 2008 12:09

softwarove nastroje žerou na apple víceméně stejně jako ve widlích. doporučuju jednoznačně více výkonnější open systém - tedy spíš starší mac pro. myslím že jako investice do budoucna se to vyplatí. já sám používám osx na speciální quad core sestavě pc (hackintosh) zejména proto že si myslím že imac je na hudbu poněkud omezující - nerozšiřitelný systém.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 zář 2008 13:15

martinrx píše:softwarove nastroje žerou na apple víceméně stejně jako ve widlích. doporučuju jednoznačně více výkonnější open systém - tedy spíš starší mac pro. myslím že jako investice do budoucna se to vyplatí. já sám používám osx na speciální quad core sestavě pc (hackintosh) zejména proto že si myslím že imac je na hudbu poněkud omezující - nerozšiřitelný systém.
co je na tej tvojej zostave take specialne, nelegalny soft?

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag » 24 zář 2008 13:41

to poshook: vdaka za rychlu odpoved.

priznam sa, trochu ma tvoja odpoved prekvapila, zretoze mna osobne laka viac nejaky ten vykon navyse ako velky monitor, i ked na 24" vyzera logic vazne nelkolepo!

ked som sa dnes rano zobudil, tak moja predstava bola novy 20" imac a ku nemu este jeden monitor s kvalitnym panelom. ten externy by som pouzival ako prvy, monitor z macu by som pouzival iba pri mixe. neviem ale, ci je mozne taketo zapojenie, kedy by imac svoj display nadobro zhasol a prepustil jeho ploxhu externemu monitoru.

ked ale vravis, ze je vykon toho starsieho 24" macu dostacujuci, tak to asi docela riesi situaciu..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 zář 2008 13:53

bag píše:to poshook: vdaka za rychlu odpoved.

priznam sa, trochu ma tvoja odpoved prekvapila, zretoze mna osobne laka viac nejaky ten vykon navyse ako velky monitor, i ked na 24" vyzera logic vazne nelkolepo!

ked som sa dnes rano zobudil, tak moja predstava bola novy 20" imac a ku nemu este jeden monitor s kvalitnym panelom. ten externy by som pouzival ako prvy, monitor z macu by som pouzival iba pri mixe. neviem ale, ci je mozne taketo zapojenie, kedy by imac svoj display nadobro zhasol a prepustil jeho ploxhu externemu monitoru.

ked ale vravis, ze je vykon toho starsieho 24" macu dostacujuci, tak to asi docela riesi situaciu..
ale v tomto pripade nejde o vykon navyse, ten rozdiel je podla mna zanedbatelny

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag » 24 zář 2008 17:02

to poshook: vdaka za nazor. a este malickost - kolko ramky minimalne pre plynuly logic, aj s jeho software-ovymi plug-in-mi podla teba?

tie 2 imacy, co som vcera v macstore skusal mali 1gb a 2gb ram a ten s 2gb bol o poznanie plynulejsi.

imac, ktory planujem kupit ma v zaklade iba 1gb, preto by som ho osobne rozsiril o 2gb, na celkove 3gb. mam dojem, ze u imac-u nie je pamatovy radic dvojkanalovy, takze je to jedno aka je konfiguracia pamatovych dimm-ov. aj predajca mi nieco take tvrdil..

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 24 zář 2008 17:46

ja mam Imac dualcore 2,16GHz , 20" dva roky a s Logicom v pohode, pri 2GB RAM..najblizsie ho planujem akurat rozsirit preave o 24" monitor a vyuzivat v zostave,aku si popisoval
z tych dvoch by som volil na tvojom mieste ten z lepsim displayom
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 zář 2008 18:00

bag píše:to poshook: vdaka za nazor. a este malickost - kolko ramky minimalne pre plynuly logic, aj s jeho software-ovymi plug-in-mi podla teba?

tie 2 imacy, co som vcera v macstore skusal mali 1gb a 2gb ram a ten s 2gb bol o poznanie plynulejsi.

imac, ktory planujem kupit ma v zaklade iba 1gb, preto by som ho osobne rozsiril o 2gb, na celkove 3gb. mam dojem, ze u imac-u nie je pamatovy radic dvojkanalovy, takze je to jedno aka je konfiguracia pamatovych dimm-ov. aj predajca mi nieco take tvrdil..
intel macy maju URCITE dvojkanalovy radic, intel ine uz roky nerobi
samozrejme do dvojkanaloveho radica MOZES dat neparny pocet modulov, to nie su simmky. akurat nepobezia v dual channel mode, tj taka zostava bude pomalsia

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag » 24 zář 2008 19:12

to f.un: dik za super info..

je tu prave ta moznost, o ktorej pises ty - 20"imac + 20"-24" monitor, ale musim priznat, ze toto riesenie ma laka menej, i ked cenovo by to vychadzalo podobne ako minulorocny 24" imac, lebo monitory su dnes strasne lacne..a mal by som novy (aktualny) stroj s plnou zarukou. je to dilema.

to kexik: ok, takze bude pre zaciatok stacit 2x1gb, ak nebude tak 2x2gb.

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

dual channel na imac

Příspěvek od bag » 24 zář 2008 21:33

to kexik: vrtalo mi hlavou, ci je predavac z tracocomps taky magor, ze by nevedel, ci imac fachci na dvojkanalovom radici (smo sa na to pytal a mi vyslovene povedal, ze to skusali a ze v nejakom benchmarku ziaden rozdiel nebol), a pozri co som nasiel na oficialnom konfiguratore cruicial pre nove imac-y (je mozne si tam najst hociktory):

http://crucial.com/store/listparts.aspx ... 0MB323LL/A

okrem toho tvrdia tiez, ze pamate je mozne miesat, pretoze ziaden dual channel mod sa nekona..

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 25 zář 2008 02:33

bag

tu mas nejake hrube porovnanie vykonu pre mac platformu:

http://www.primatelabs.ca/blog/2008/06/ ... june-2008/

zober 24", o vykon neprides a vacsiu plochu vyuzijes urcite
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag » 25 zář 2008 09:54

to f.un: vdaka, uz som to vcera v noci videl. inak zaujimave je porovnanie s najnovsimi intel pc, ktore je tiez na tejto stranke..podla tychto testov su vysledky na oboch platformach velmi vyrovnane. navrch ma samozrejme mac pro 8 jadro..

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag » 30 zář 2008 21:41

o 2 dni mam doma moj prvy mac. a kedze mam s jablckami iba minimalne skusenosti, chcem vas poprosit o radu vo veci vyberu zvukovky.

-cenova hranica cca 10 litrov.

-aktualna potreba: 4 anal. ins / 2 outs, sluchatka s ovladacom, spdif digital in/out, midi, v idealnom pripade aj main volume ovladac a vypinac. mikrofonny predzosik mi zatial ostal, takze mic. vstupy nie su podmienka.

mozete mi nieco naozaj doporucit z vlastnej skusenosti? (len nie prosim m-audio :))

ktory interface u mac-ov menej zatazuje procik / robi menej problemov - fw alebo usb 2.0?

vopred vdaka!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 zář 2008 23:55

no mal by si povedat aj co chces robit ? protools ? potom daky mbox ..

Odpovědět