Logic pro 9

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
jarzibob
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2012 16:22

Logic pro 9

Příspěvek od jarzibob » 28 led 2017 19:37

Omlouvám se - jsem začátečník a proto mám asi pro ostatní tady triviální problém. Když si stáhnu nějaké podklady z netu do Logica, nejdou mi uložit nově nastavené hlasitosti jednotlivých tracků. Už to hledám několik dní a nic. Poradíte mi , díky moc

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Logic pro 9

Příspěvek od tony9 » 28 led 2017 19:57

Tak hlasitosti si nastavíš v mixu. Pokud, ale chceš ty tracky používat mimo Logic tak si je musíš vyexportovat, tak jak je máš smíchané. V Logicu se export jmenuje bounce.

jarzibob
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2012 16:22

Re: Logic pro 9

Příspěvek od jarzibob » 29 led 2017 10:39

Tony děkuju, ale v tom je právě problém - na stáhnutých podkladech je nastavena nějaká hlasitost na jednotlivých trackech a pokud si hlasitosti v mixu změním a uložím, tak při dalším přehrání jsou šavle zase nazpátek na původním stavu. Asi je to nějaké zamčené - nebo co. Samozřejmě , pokud si něco vytvořím sám, tak si to namixuju a uložím bez problému. Ale s těmi cizími to nejde.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pro 9

Příspěvek od Stan » 29 led 2017 12:21

To vypada jako kdyz si nacitas znova a znova puvodni session protoze tohle neni normalni chovani. Podkladama myslis zrejme nejaky Logic template nejakeho hudebniho stylu. Zkus provest nejake zmeny a uloz si projekt pod jinym jmenem. Nebylo by od veci poslat link na zdroj podkladu jestli tam neni neco dopsano protoze to muze byt jen na trening a muzou tam byt jista omezeni treba v prave ukladani zmen.

jarzibob
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2012 16:22

Re: Logic pro 9

Příspěvek od jarzibob » 29 led 2017 12:51

Děkuju,
podkladama myslím nějakou midi verzi skladby stáhnutou z netu (asi je to dělané většinou v garage band), z které chci většinou použít jen basu a bicí, ostatní hrajeme a zpíváme na živo. Uložit to pod jiným názvem jsem zkoušel a nic . Ty hlasitosti na šavlích se vrátí na původní úroveň vždycky , když znovu spustím přehrávání, přestože jsem to zkoušel ukládat. Jestli by jsi nebyl proti můžu poslat jednu midi skladbu.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Logic pro 9

Příspěvek od dedko » 29 led 2017 13:38

Jáj tak midi,
Otvor si každú stopu v midi editore a pozri si na zaciatku stopy CC volume

jarzibob
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2012 16:22

Re: Logic pro 9

Příspěvek od jarzibob » 29 led 2017 18:11

Děkuju moc, našel jsem to volume v Hyper editore na začátku. Takže hlasitost šavlí mohu nastavovat jenom napevno tam? Omlouvám se , že s tím otravuju. A ještě jednou díky

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Logic pro 9

Příspěvek od dedko » 29 led 2017 19:19

Nerobim v logicu, nepoviem ti konkretne kde, ale keď v samotnom midi file nebudes mat tu informaciu, tak to normalne riesis faderom na tracku

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pro 9

Příspěvek od Stan » 29 led 2017 20:24

jasne np, posli mi do SZ link na stazeni.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic pro 9

Příspěvek od Stan » 30 led 2017 13:59

Tak jsem se na ty podklady dival a ty automatizace jsou tam natvrdo zapsany. Zkousel jsem klasicke zpusoby z TRACK->Automation menu ale nic nepomohlo. Jediny zpusob jak to z toho vysmahnout je pres HYPER Editor.

Otevri si ho a dej si ho na stranu at vidis obe okna. pak jen klikni na track a v Hyperu se ti zobrazi zadane hodnoty, jen na ne klikni pravou mysi a vymaz je. Klikni na dalsi track a ... Take tam jsou zapsany hodnoty pro PAN a GM nastroj (program) pokud to budes chtit vymazat vse. Pak uz by ti to melo fungovat.
Přílohy
Screen Shot 2017-01-30 at 12.18.06.png
Screen Shot 2017-01-30 at 12.18.06.png (196.63 KiB) Zobrazeno 306 x
Screen Shot 2017-01-30 at 12.17.14.png
Screen Shot 2017-01-30 at 12.17.14.png (86.69 KiB) Zobrazeno 306 x

jarzibob
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2012 16:22

Re: Logic pro 9

Příspěvek od jarzibob » 30 led 2017 14:58

Díky moc - večer to budu zkoušet a ještě se ozvu. Moc mi to pomohlo.

Odpovědět