Logic vs. Garage Band

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 07 srp 2019 21:23

Co myslíte: má cenu kupovat plnou verzi Logic když je v Applu GarageBand (což je zřejmě ořezaný Logic)? Kdysi jsem používal Logic Express (Light verze Logic za poloviční cenu). Potom jsem si nainstaloval novou verzi OS a měl jsem smůlu: Logic Express už jsem nespustil, takže dva a půl litru v prd.... a dívám se na jeho krabici na poličce. Má Logic nějaký zásadní přínos kromě x zbytečných pluginů, které v životě nepoužijete? Snobská záležitost nebo tam je něco co by opravdu zkvalitnilo nahrávky? Osobně teď nahrávám v GarageBandu a jsem plně spokojen, ale kamarád uvažuje o Logicu. Jaké máte zkušenosti?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1717
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od tony9 » 07 srp 2019 21:33

Když jsi spokojen v GB, tak Logic nejspíš nepotřebuješ.
Jaké zkušenosti s DAW má kamarád?

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 07 srp 2019 21:35

tony9: Já ne. V GB jsem v poho. O mě nejde. Jede na Reapru, trochu málo na GarageBandu. Jde importovat nahrávky z GB na Logic? Asi by to mělo jít ne ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1717
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od tony9 » 07 srp 2019 21:50

Z GB do Logicu to jde.
Teď jsem mrknul po dlouhé době na GB a konstatuju, že mně by nestačil. Sem tam nenašel ani mix a o efektech se ani nebavím.
Já jedu v Logicu a jsem spokojený.
Pokud kamarád zvládá Reaper, tak by měl Logic zvládnout taky.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 07 srp 2019 22:10

Mix máš v hlavním panelu. Osobně mi to stačí. Efektů má GB plno. Ale to je věc zvyku.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2513
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Stan » 07 srp 2019 22:25

Pokud se nemylim tak GB nema Auxy a Sendy coz je docela zasadni vec pro mix. jinak se podivej na videa

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 07 srp 2019 22:39

Stan: Můžeš mě poučit? V čem jsou AUX a Sendy v mixu tak zásadní? Ptám se pouze jako laik. Kdysi jsem pracoval v Cakewalku a sendy jsem použil za celou dobu jen jednou.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1717
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od tony9 » 07 srp 2019 23:09

Efekty už jsem objevil. Klasický mix ne.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 07 srp 2019 23:20

tony9 klasický mix tam nehledej není. Ani není potřeba. V tom je dobrá myšlenka GB. Na co také. Vše máš na stopě. Velkohubé mixážní pulty co jsou třeba v Cubase nedělají nic jiného. Je to jen nabubřelý design.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2513
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Stan » 08 srp 2019 01:10

Na aux si zavesis napr. reverb a sendem ze stop na nej posilas audio signal. To je standardni postup. Dalsi pro nekoho nevyhoda je ze v GBnemas pristup do nastaveni dodavanych synthu, nevim jak je to s FX. To znamena ze muzes vyuzivat pouze prednastavene zvuky

Screenshot 2019-08-08 at 00.16.56.png
Greyhound90 píše:
07 srp 2019 23:20
tony9 klasický mix tam nehledej není. Ani není potřeba. V tom je dobrá myšlenka GB. Na co také. Vše máš na stopě. Velkohubé mixážní pulty co jsou třeba v Cubase nedělají nic jiného. Je to jen nabubřelý design.
:shock: Takze cely hudebni svet, obvzlaste lide co mixuji syrove audio jsou trubky protoze pouzivaji mixazni pulty? To opravdu myslis vazne?

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 08 srp 2019 09:05

Stan: díky za vysvětlení.Takhle jsem to ale opravdu nemyslel s těmi pulty :-)

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1717
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od tony9 » 08 srp 2019 10:07

Ještě by mě zajímalo jestli v GB jdou udělat skupiny?
Já si míchání bez mixu nedovedu představit.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 356
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od Greyhound90 » 08 srp 2019 11:16

tony9: klasické grupy na mixu v GB udělat nejdou. To je jedno z jeho omezení.

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 249
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od jakubt » 11 srp 2019 03:12

Pokud máš pocit, že mix se sendy, groups atd. nepotřebuješ, a GarageBand Tě neomezuje, tak Logic zjevně nepotřebuješ. Nicméně pokud budeš mít ambice dělat náročnějěí mixy, tak zjistíš, že GB je v tomto směru dost limitovaný.
navíc v Logicu jsou velmi kvalitní pluginy i pro ten mix - reverby, delaye, kompresory atd.

Uživatelský avatar
TWINGAC
Příspěvky: 5
Registrován: 26 srp 2014 16:36

Re: Logic vs. Garage Band

Příspěvek od TWINGAC » 24 zář 2019 17:36

Porovnávať Garage Band vs. Logic je ako porovnávať práškovacie lietadlo so stíhačkou. Obidve majú krídla a lietaju....veď sú to lietadlá, nie? :-)

Odpovědět