Midi Slide v Logic 9

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Hanzi
Příspěvky: 9
Registrován: 29 lis 2010 09:30

Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Hanzi » 16 pro 2010 12:04

Zdravím, před nějakou chvílí jsem přešel z Fruty Loops 9 na Logic Pro 9... No a Logic mě neustále překvapuje jak v pozitivním tak i v negativním smyslu..

Například zrovna teď. Ve Fruity jsem byl zvyklý dělat klasický slide mezy dvěma notama jednoduchým napsáním dvou midi not nad sebe jednu z nich pravým klikem definovat jako slide a bylo to.

A v Logicu tahle jednoduchá operace snad ani nelze provést či co.

Nemá někdo nějaký tip?
Mac Book pro 17", Lexicon Omega, KRK VXT 4, AKG K701, Logic 9, Ableton...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky » 16 pro 2010 17:45

ja to nepouzivam, ale asi by to melo jit v hyperdraw

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Ondra P. » 16 pro 2010 22:01

Tomu nějak nerozumim jak to funguje v tom FL, ale slide se dělá tak , že se první nota se protáhne na tu druhou a na syntáku se nastaví pornamento/glide - legato .. nebo tak nějak

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Fractal » 16 pro 2010 23:58

Hanes: upresni tu otazku.. o co ti jde, jak to ma znit... kazdy nezna fruity, kazdy nezna logic... ja treba jo, na fruity jsem zacinal, v logicu umim zakladni veci, ale nemam paru, co mas na mysli, wo co go

Hanzi
Příspěvky: 9
Registrován: 29 lis 2010 09:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Hanzi » 21 pro 2010 14:03

Čaute! No mám na mysli toto: http://www.youtube.com/watch?v=jwygq0uqXxw tohle nějaký starší fruity, ale je tam celkem názorně ukázaný co jsem měl na mysli..

ekeaze asi kápnul na to co myslím, i když abych se přiznal pořád nechápu jak to udělat. Hlavně mám podezření, že když to udělám nějakým nastavením na synťáku tak mi bude hrát slidem celý midi region a já chci udělat ten slide třeba jen v jednom taktu a zbytek not aby hrálo normálně...

Ve fruity se to právě dělalo fakt elegantně a dal se tím udělat i rychlý fade out / fade in...
Mac Book pro 17", Lexicon Omega, KRK VXT 4, AKG K701, Logic 9, Ableton...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Ondra P. » 21 pro 2010 14:25

Hanzi píše:
ekeaze asi kápnul na to co myslím, i když abych se přiznal pořád nechápu jak to udělat. Hlavně mám podezření, že když to udělám nějakým nastavením na synťáku tak mi bude hrát slidem celý midi region a já chci udělat ten slide třeba jen v jednom taktu a zbytek not aby hrálo normálně...
Pokud nechceš aby ti hrále všechno ve slide (pornamento, Glide), tak musíš dát k tomu ny synťáku Legato... pak ti budou slidovat jen ty noty který se budou překrývat...

Hanzi
Příspěvky: 9
Registrován: 29 lis 2010 09:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Hanzi » 21 pro 2010 15:03

Ok to už by šlo použít. Nic méně stejně to teda není zdaleka tak elegantní jako v tom Fruity... Třeba situace: třeba u smyčců kdy chceš aby ti několik midi not nad sebou zahrálo akord a ke konci pasáže slide... To asi nepůjde co...

V některých věcech mě teda ten logic pěkně sere...Mno budu si na to muset asi zvyknout :) Každopádně díky za pomoc!
Mac Book pro 17", Lexicon Omega, KRK VXT 4, AKG K701, Logic 9, Ableton...

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od JohnyDeza » 21 pro 2010 15:19

A proč jsi vlastně přecházel? Jestli ti Fruity vyhovovalo víc, tak podle mě není nutné přecházet... Stejně ono už ty DAWka umí plus mínus to samé, jen různými způsoby a jde právě o to, který způsob ti (ne)vyhovuje :wink:

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od akusobick » 21 pro 2010 15:23

Zkus tuhle otazku smerovat na server MujMac na Kakaxu - ten zna Logic jako malokdo.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Ondra P. » 21 pro 2010 16:59

Hanzi píše:Ok to už by šlo použít. Nic méně stejně to teda není zdaleka tak elegantní jako v tom Fruity... Třeba situace: třeba u smyčců kdy chceš aby ti několik midi not nad sebou zahrálo akord a ke konci pasáže slide... To asi nepůjde co...

V některých věcech mě teda ten logic pěkně sere...Mno budu si na to muset asi zvyknout :) Každopádně díky za pomoc!
To musíš vyzkoušet ... třeba to půjde, když těch x not v akordu bude spuštěno ve stejnou chvíli...
Každopádně tak jak to je na tom videu, tak to umí jen fruity dle mne, to jiný sequencery neumí, ani cubase , ani ableton, ani logic...

Hanzi
Příspěvky: 9
Registrován: 29 lis 2010 09:30

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od Hanzi » 22 pro 2010 14:12

Jak píše Johny deza, rád bych zůstal u fruiťáku protože za těch pár let jsem se v něm naučil solidně kouzlit. Nic méně s kapelou jsme chtěli začít hrát víc elektroniky i naživo a proto jsem se rozhodl pro Mac Book ( stabilita atd..). Bohužel Fruity jede jen pod windows a ty si na maca srát nechci, navíc na live hraní je uplně geniální Mainstage a proto se chci přeorientovat na logic abych mohl všechny pluginy používat mezy těmihle dvěma programy...

Halt některé věci mě ale na Logicu strašně serou..

Jinak díky za tip zkusím i ten MujMac...
Mac Book pro 17", Lexicon Omega, KRK VXT 4, AKG K701, Logic 9, Ableton...

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Midi Slide v Logic 9

Příspěvek od JohnyDeza » 22 pro 2010 14:28

Pokud ti jde hlavně o live hraní s kapelou a tak, tak vyzkoušej ještě Ableton Live (a že v něm jdou kouzlit i věci okolo produkce)... Rozhodně stojí za to (jsem víceméně spokojený majitel), zkus a uvidíš :wink:

Odpovědět