Odstranění Lupanců v Logic 9

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

Zdarec - jak teď nahrávám mono stopy z ambiky - musím řešit odstraňování lupancu z audio stop - vzniklých po jejich zkracování..
Zatim nejsem moc úspěšný - jak event nastavit tužku tak aby se držela zero pointu? to asi nejde co.. na track padu se mi to kresli dost těžko a většinou to tužkou pokazim naopak. V Soundtrack Pro je featura analize - clicks and pops - ale když je fixnu a uložim - tak mi tak audio stopa najednou nehraje vůbec - vypadá jako by nabyla GAIN + 100%.. Neni nějaký jiný program pro maca kde by to jednoduše šlo?

Díky

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13751
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od dendy »

a co tak uplne jednoduche - oznacit malicky kusok konca stopy a dat 'FADE OUT' :-) a mas po lupanci

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

no právě že nemám.. zkoušel sem silence , fade out přímo v sample editoru , tužku i fade out v nastavení stopy.. nic nefunguje tak jak bych si představoval a nebo něco dělám uplně špatně.. :shock:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13751
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od dendy »

ale tak to je divne.. ja tento postup bezne pouzivam.. ale este castejsie pouzivam to ze si proste nazoomujem wavko az tak ze vidim priebeh, a potom to proste usekne presne tam kde sa sinusovka dotkne nuly ..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

no tak postup mame evidentne stejný.. ale ve výsledcích se lišíme..
což mě přivádí na to , že zkontroluju nastavení..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Pierre niko »

V LPX me desne prudi to, ze kdyz si udelam na rozsliceovanem audiu fade in/outy, musim zastavit prehravani, aby se zmeny aplikovaly. A kdyz pak ty fadey finetunim, musim po kazde zmene zastavit projekt a znovu pustit - WTF? Jen me napada, jestli to neni taky tvuk problem. Kdyz jsem s LPX zacinal, nechapal jsem, cim to je, ze mi to nefunguje, az kdyz jsem zastavil projekt a znovu ho pustil, tak voalaa...

Kebis
Příspěvky: 31
Registrován: 05 říj 2012 16:11
Vybavení

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Kebis »

Inak mne sa zda ze viac veci tam neni dotiahnutych do konca v tom LPX. Niektore veci vymakali ale niektore boli tusim lepsie v LP9. Mam na mysli take detailiky, ktore ale niekedy vedia liezt pekne na nervy :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

logic nema nekde v preferencich snap to zero crossings?

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Dollac »

Choose Edit > Snap Edits to Zero Crossings from the Audio Track Editor menu bar.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

to mám zapnutý.. je to nějaký divný. Třeba mi lupe v uších?! :D

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

prvotsky: tak pro jistotu jeste vsude nastav kratky fady (nevim, jestli logic ma i nejaky auto-fades). staci par ms, to by melo na takovej material fungovat, kdyz to nejsou perkuse nebo neco na transienty kritickyho.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Odstranění Lupanců v Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

paradoxně se mi to nejlíp dařilo když sem funkci snap to zero points vypnul a ridil se maximalni lupou..

Odpovědět